Xbox wil 'slijmerige' exclusieve deals rondom Call of Duty vermijden

Xbox wil 'slijmerige' exclusieve deals rondom Call of Duty vermijden

'Ik wil je de keuze geven in hoe je je games speelt'

Phil Spencer van Xbox geeft aan dat nu het bedrijf de Call of Duty-franchise in handen heeft, "slijmerige" exclusieve deals rondom de reeks tot het verleden behoren.

Tijdens de onthulling van de releasedatum van Call of Duty: Black Ops 6 werd al aangegeven dat de game tegelijkertijd op PlayStation, Xbox en pc uitkomt, en dat ook de bèta en eventuele dlc overal tegelijk zal verschijnen. In het verleden werden er regelmatig tijdelijke exclusieve deals rondom de franchise gesloten, waarbij bijvoorbeeld de bèta of dlc eerst op een specifiek platform verscheen. De afgelopen jaren gebeurde dit vooral op PlayStation-consoles, daarvoor op Xbox-consoles.

Dit moet nu dus tot het verleden behoren, zo legde Xbox-topman Phil Spencer tijdens een interview met IGN (via VGC) uit. "Als je Black Ops 6 wil kopen dan is dat prima, zowel voor ons als voor de ontwikkelaar. Als je de game (via Game Pass) wil spelen is dat ook prima. Ik wil je de keuze geven in hoe je je games speelt, en met wie je speelt, en geen slijmerige platformtactieken toepassen om je te te forceren naar onze pijpen te dansen."

Tijdens de Xbox Games Showcase gisteren werd bevestigd dat Call of Duty: Black Ops 6 op 25 oktober verschijnt op Xbox- en PlayStation-consoles en pc. In een speciale Direct die kort daarna werd uitgezonden, werd onder andere gemeld dat spelers altijd online moeten zijn - ook tijdens de singleplayercampagne.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik denk oprecht dat wanneer Xbox de acquisities van de afgelopen tijd (Zenimax en ABK) niet had kunnen doen, we nu nog steeds in de "tijdelijk exclusieve" situatie zaten waar alles de eerste paar jaar achter slot en grendel op de PlayStation zou zitten van eerder genoemde acquisities. Ieder ander console merk zonder de funding van Microsoft was allang weg geconcurreerd. Dan had je in deze situatie op een gegeven moment alleen nog maar PlayStation en Nintendo. Lijkt me niet gezond.

[Reactie gewijzigd door Bobbie op 10 juni 2024 - 15:20]

2
test

En wat met alle games die Microsoft achter slot en grendel zet? Men gaat er nogal snel van uit dat Sony de grote slechterik is en Microsoft een soort van verlosser is. Hebben jullie hier allemaal last van het lange termijn geheugen of zijn jullie nog piepjong? Dit artikel zou überhaupt nooit gemaakt zijn, moest Microsoft niet begonnen zijn met deze slijmerige praktijken. Zijn we allemaal de 360 periode vergeten? En timed exclusives zijn nog steeds van de partij. Genoeg games die met vertraging op de PS5 verschijnen. Ze doen het allemaal.

[Reactie gewijzigd door Don Carpaccio op 10 juni 2024 - 19:30]

-2

"En wat met alle games die Microsoft achter slot en grendel zet? Men gaat er nogal snel van uit dat Sony de grote slechterik is en Microsoft een soort van verlosser is." Door wie en waar wordt dat precies gedaan dan? Je hebt helemaal gelijk dat MS hiermee begonnen is zo'n 15 jaar geleden, daarna is dat behoorlijk omarmd door andere partijen binnen de markt. Het tegenwoordige XBox wil daar blijkbaar vanaf stappen. En ja dat is zeker enigszins hypocriet, want had die strategie wel gewerkt dan hadden ze dat natuurlijk nooit gedaan. Daarbij, mogen ze dat ook helemaal niet doen met CoD. "En timed exclusives zijn nog steeds van de partij. Genoeg games die met vertraging op de PS5 verschijnen. Ze doen het allemaal." Exact, daarom is het vreemd om 1 partij als 'schuldige' aan te wijzen. Wel grappig trouwens, als ik onder een artikel over XBox, over het sluiten van studio's en ontslagen, Sony noem ben ik een 'eng mannetje'. Het is blijkbaar maar niet wie het zegt.

-1
test

Microsoft is helemaal niet begonnen met het exclusiviteit geneuzel. Ik heb geen idee hoe je daarbij komt. Dat speelde al veel langer een rol, zelfs voordat Xbox uberhaupt een ding was. Sony doet het al vanaf de PS1 en Nintendo is er ook echt niet vies van, en ook nooit geweest. Microsoft deed er gewoon vrolijk aan mee in de Xbox en Xbox 360 tijd. Het mindere voor de concurrentie was dat MS een heel stuk meer geld had (en heeft), en het daar destijds ook aan uit wou geven om Xbox een stabiel platform te maken. Daarna zijn ze dat een heel stuk minder gaan doen wat erin resulteerde dat Sony die leegte heeft opgevuld. Ze konden immers deals aanbieden omdat MS daar niet meer zoveel geld in wou stoppen. Het is een hoogst irritante strategie waar ze allemaal schuldig aan zijn. Ik hoop dat die onzin nu ook langzaam gaat verdwijnen en dat steeds meer games van platform makers ook op andere platformen uitkomen. Dat is uiteindelijk alleen maar beter voor de consument. Dus inderdaad, Microsoft is er ook schuldig aan. Maar ze zijn het absoluut niet gestart.

0

Zet CoD dan op PS+? I’m just saying.

-4

Wat heeft dat precies met exclusiviteit te maken? De game gaat toch speelbaar zijn op PlayStation?

1

Trek de lijn dan helemaal recht en ga niet scheef om dat voordeeltje toch nog ergens naar jezelf te trekken (met Gamepass).

-4

Totaal onlogisch en vreemd argument, het gaat hier over exclusiviteit toch? En de game is op heel veel platforms tegelijk speelbaar met dezelfde inhoud, geen verschil in content. Dat heeft niets met abo services te maken lijkt me? Waarom zou Microsoft dat doen, Sony zet zijn eigen first party exclusives niet eens op PS+

[Reactie gewijzigd door KloptNietWatJeZegt op 10 juni 2024 - 18:53]

2

Het probleem met Phil Spencer zijn uitspraken, is dat wanneer zij ergens iets niet kunnen krijgen of ergens geen voordeel uithalen, dan komen ze met statements dat ze tegen van alles zijn. Ik vind exclusive deals qua content ook niet nodig maar dit voordeel is er niet alleen voor de console maker, maar het geeft de game maker ook een bepaalde zekerheid. Door CoD op Gamepass te zetten en dan zo’n uitspraak erbij…geeft mij weer een dubbel gevoel en ook wel weer iets wat typisch Phil zou roepen. Voor de rest ga ik niet in op je comments, want dat is precies wat je wilt, uitlokken en dan weer met een stok kunnen slaan. Edit: ow je hebt snel je comment aangepast met “op de man reageren zie ik” effe snel zodat gamer.nl dat niet zou zien?

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 10 juni 2024 - 19:04]

-4

Nou Eeeries volgens mij reageer ik puur inhoudelijk hier. De echte reden dat je niet op mijn comment in gaat is omdat je ik je onzinnige stelling onderuit gehaald heb en je geen weerwoord meer hebt. Ook prima hoor Eeeries. Wat je hier ook zegt maakt ook duidelijk waar precies het probleem zit, je reageert vooral op basis van je onderbuik, en als iemand je wijst op je onlogische uitspraken zijn we je aan het uitlokken of kom je met allerlei complottheorieën. koekkoek.

0

Ben je nu expres leugens aan het verspreiden doordat je je comment hebt aangepast, waar je even moest sneren aan het einde. En nu je het hebt aangepast ga je doen alsof ik hier lieg (omdat niemand het meer terug kan lezen? Denk je niet dat het me opviel, omdat je bang was dat gamer.nl dat namelijk zou opvallen na hun eigen reactie van gister, dus bedacht je je net maar even? Dit is nou wat laffe honden als jij doen. Ik reageer gewoon heel normaal op je, of je het eens bent met me of niet dat hoeft namelijk niet, tenzij je niet snap wat discussies zijn. Schijnbaar wil jij er een sport van maken om anders te reageren op mensen die niet in je straatje vallen. Dus ik snap niet helemaal waarom je zo vel moet reageren? Is dit een manier van mensen wegpesten, want gamer.nl community staat erom bekend en dit is in het verleden al bij velen anderen gebeurt. Iedereen kan zien dat je post is ge-edit. Ja en niemand kan meer zien wat er stond, maar mijn comment aan het einde staat er zeker voor jan lul? ””De echte reden dat je niet op mijn comment in gaat is omdat je ik je onzinnige stelling onderuit gehaald heb en je geen weerwoord meer hebt. Ook prima hoor Eeeries.”” Volgens mij moet eens beter kijken. Ik kan het niet helpen dat jij je post edit, en het “op de man” stukje eruit haalt en daarna iets anders plaatst en dan roept “maar je reageert niet inhoudelijk”. Tuurlijk joh…

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 10 juni 2024 - 19:28]

-2

Ik heb inderdaad mijn posts aangepast, zoals jij je posts ook hebt aangepast, ben jij nu ook een laffe hond, want dat is volgens jouw eigen logica wat laffe honden doen? Ben je bang dat gamer.nl je post ziet? Wat is daar precies het probleem met je post aanpassen? Ik weerspreek niks en doe ook niet alsof je liegt. Lijkt mij juist slim om uitspraken juist weg te halen als je het nog een keer terugleest en denk dat het niet ok is. En dat is dus het verschil tussen jou en mij, jij leest je reacties terug, past ze aan en ze staan nog steeds vol met allerlei rare uitspraken.

0

Ow dus zo iemand ben jij? Ja ik haal mijn post niet weg. Het verschil is dat jij edit omdat jij er een persoonlijke aanval in had staan, die je toch maar even voor je eigen veiligheid verwijderd. Dat je daarna wederom weer het slachtoffertje gaat spelen, met de hoop dat niemand je eerdere comment had gelezen is een laffe actie en dan ook erbij gaan liegen want “tja mijn eerdere comment is nu toch weg”. Voor de rest gaat het je geen bal aan wat voor uitspraak ik maak. Je denkt toch niet dat jouw mening de enige is hier die telt? dan moet je niet op een discussion board zitten als je zo opgefokt raakt van mening die niet in je straatje past. Je hebt de keuze gemaakt om zelf te reageren. Als je niet gediend bent van een tegenargument of discussie dan moet je hier niet wezen. En ik zit al helemaal niet te wachten op die persoonlijke aanvallen en sneertjes van jouw zinimar, ow wacht broervanrutte was het toch hiervoor? Er komt een moment dat je hier echt een keer over de scheef gaat.

-1

Zucht... Ik mis coola om deze mix te voltooien. Jammer dat Erik zo op een ban-spree was. Die man heeft in z'n eentje zowat de community nek omgedraaid

1

Je bent een rare man, netter kan ik het niet omschrijven

-1

Volgens mij vraag ik niets meer dan dat je eens moet kappen met dat op de man en reageren en aanvallende reacties te geven. Dat samen met die dodo hieronder doe je dat altijd namelijk. Nu heb je mooi je post ge-edit zodat niemand het meer terug kan lezen en dan in defence mode kan gaan. Nogmaals, je veroorzaakt dat dus zelf en je bent dan verbaasd dat je een tegenargument erop krijgt. Pest jij in het echt ook mensen ofzo? Vandaar, je gaat een keer over de scheef of je komt de verkeerde tegen. Doe ermee wat je wilt.

0

"Nu heb je mooi je post ge-edit zodat niemand het meer terug kan lezen en dan in defence mode kan gaan" Gozer, nogmaals je hebt zelf ook je posts aangepast achteraf. Ik zie daar niets verkeerds in, volgens jou doen alleen laffe honden dat, dus dan geldt die kwalificatie ook voor jezelf. "Vandaar, je gaat een keer over de scheef of je komt de verkeerde tegen." Kun je uitleggen wat je daar precies mee bedoelt? "Doe ermee wat je wilt." Geloof me, dat doe ik de hele tijd al.

0

Ben je nou echt zo verdomd achterlijk dat je het echt niet snapt? Jij hebt je post aangepast vanwege een “persoonlijke aanval/op de man reageren”. Wat begrijp je daar niet aan? Ik edit mijn post omdat ik er iets aan heb Toegevoegd. Het gaat niet om het editten van een post, het gaat erom dat jij persoonlijke aanvallen doet, daarna edit en dan slachtoffer kan spelen, omdat anderen het niet hebben kunnen lezen. Je komt nog een keer een verkeerde tegen en dan ga je vanzelf een toontje lager zingen jij. Ik zeg het dus voor de laatste keer…kap met die kut sneertjes en persoonlijke aanvallen van je, en dat geldt ook voor die andere stumperd hieronder.

0

Hey, je bent weer lekker aan het trollen. Ik dacht dat je me ging negeren? Het is sterker dan jezelf he, EEERIES. Misschien kan je beter voor iemand "opkomen" in een ander topic ipv hier weer te stoken.

[Reactie gewijzigd door Bobbie op 10 juni 2024 - 18:35]

2

Ik reageer niet eens op je hierboven? Zie hoe verrot je bent in je hoofd dat, je je blijft blindstaren op mij? Hou er eens mee op zeg.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 10 juni 2024 - 18:38]

-5

Verrot in mijn hoofd. Haha. Ok, ouwe trollenkoning.

1

Het maakt mij echt niet uit hoor. Je kan namelijk gewoon zien als iemand op je reageert want dan stond mijn tekst niet recht onder je. Je manier van reageren geeft gewoon aan dat jij zelf hier die ruzie uitlokt en niet iemand anders.

-4

Als het je allemaal niet uitmaakt, waarom blijf je dan reageren?

[Reactie gewijzigd door Bobbie op 10 juni 2024 - 19:06]

0

@Eeeries heb je deze post nou ook al aangepast?

-1

Nee, niet nodig, Gamepass is niet gratis. Ik vind t een nette houding om t zo aan te bieden. Neemt niet weg dat ze t volgende cod miss alsnog doen, of tijdelijke xp boosts xbox only

0
test

Dat had Sony dus afgewezen im Just saying. Zou even ftc zaak weer teug lezen. want micro zei dat het op plus mocht Day and date maar dat wou Sony niet, waarschijnlijk te duur gok ik voor Sony. Maar micro heeft in begin alles aan sony aangeboden zodat de deal rond kon en dit was ook zo voorwaarden die micro op tafel had.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 11 juni 2024 - 04:07]

1

Dat heb ik ook gemist, maar kun je nagaan

0
test

@KLOPNIETWATJEZEGT. had het alleen fout het was niet ftc vs micro maar cma vs micro nadat de eerste de deal had afgekeurd en dit 1 van de deals was voor Sony, dacht dat ze deze ook niet getekend hadden maar pas toen micro won van ftc en met cma weer om tafel ging. Maar wie weet komt cod wel op ps plus. Hier zou je een stukje kunnen lezen er over. https://www.google.com/amp/s/playsense.nl/533547/sony-mag-call-of-duty-aan-ps-plus-toevoegen-maar-er-zit-mogelijk-een-adder-onder-het-gras/amp/

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 11 juni 2024 - 17:36]

0
test

Zodra Sony genoeg gaat betalen om dat te laten gebeuren zal Microsoft dat ook vast wel doen. Ze verdienen bij COD games immers meer aan in game items etc dan aan de verkopen van de games zelf. Uiteraard gaan ze de games niet gratis op PS+ gooien. Sony brengt helemaal geen games uit op Xbox dus ze hebben ook weinig om over te klagen.

2

Aanbevolen voor jou