Xbox-versie Ark: Survival Ascended verschijnt vandaag, PlayStation-versie uitgesteld

Xbox-versie Ark: Survival Ascended verschijnt vandaag, PlayStation-versie uitgesteld

Daar is 'ie dan

Ark: Survival Ascended verschijnt vandaag op de Xbox Series-consoles, nadat de game meerdere keren werd uitgesteld.

De game zou eigenlijk vorige week op Xbox-consoles verschijnen, maar werd op het allerlaatste moment uitgesteld. Er zouden problemen zijn met het certificatieproces, waarbij wordt gecontroleerd of een game geen cruciale fouten bevat en goedkeuring moet krijgen om daadwerkelijk uit te komen.

Aanvankelijk werd gehoopt dat het spel eind vorige week toch uit kon komen, maar ook dat bleek niet haalbaar. De game werd een week opgeschoven en verschijnt vandaag dan toch op Xbox.

"We waarderen jullie geduld en begrip tijdens ons certificatieproces op Xbox", schrijft Studio Wildcard op X. "We weten dat jullie lang moesten wachten, maar we kunnen eindelijk bevestigen dat de releasedatum is vastgesteld op dinsdag 21 november om 09.00 uur Pacific." Dat is om 18.00 uur onze tijd.

De nieuwe servers voor de game gaan pas een paar uur later online. Studio Wildcard wil iedereen de tijd geven om eerst de game te kunnen downloaden.

Het goede nieuws voor Xbox-bezitters gaat gepaard met slecht nieuws voor PlayStation-spelers. De ontwikkelaar wilde de PS5-versie eigenlijk aan het einde van deze maand uitbrengen, maar geeft nu aan dat dat niet meer haalbaar is.

"We werken nauw met Sony samen bij het certificatieproces voor PlayStation 5", meldt de studio. "We hebben vandaag wat problemen gevonden waar extra tijd voor nodig is. We richten ons nu op een PS5-release begin december."

De remake van Ark: Survival Evolved loopt op Unreal Engine 5 en heeft een verbeterde user interface, nieuwe opties om personages aan te passen en splitscreen multiplayer. De game krijgt daarnaast een in-game mod-browser, zodat straks ook de consoleversies van mods gebruik kunnen maken.

Ark: Survival Ascended werd eerder dit jaar aangekondigd toen bleek dat vervolg Ark 2 werd uitgesteld naar eind 2024. De aankondiging bracht wat controverse met zich mee, omdat Studio Wildcard liet weten dat de oorspronkelijke versie van Ark: Survival Evolved offline zou gaan met de komst van Survival Ascended. Ook zou de remake eerst alleen beschikbaar komen via een bundel met Ark 2, maar die keuze werd uiteindelijk herzien.

De game kwam in oktober al uit voor pc.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou