Xbox-versie Ark: Survival Ascended plotseling nog verder uitgesteld

Xbox-versie Ark: Survival Ascended plotseling nog verder uitgesteld

Problemen met certificatie

De Xbox-versie van Ark: Survival Ascended is plotseling nog verder uitgesteld na problemen in het certificatieproces.

Eerder deze week bleek al dat de game van Studio Wildcard niet deze week zou uitkomen, maar op het laatste moment werd uitgesteld. De ontwikkelaar meldde dat de game het goedkeuringsproces nog moest doorlopen, en dus niet volgens plan afgelopen dinsdag uit zou komen.

De studio had op dat moment nog goede hoop dat de game later deze week uit zou komen, maar komt daar nu toch op terug door problemen bij de goedkeuring. "Helaas heeft het certificatieproces wat onverwachte problemen opgeleverd, dus we werken met Microsoft om de build zo snel mogelijk opnieuw in te dienen", zegt de studio in een statement op X.

"We richten ons er op dit moment op om Ark: Survival Ascended begin volgende week uit te brengen en we hopen eind deze week een meer precieze update te kunnen geven. Onze excuses voor de langere vertraging, we werken hard om de game de deur uit te krijgen."

De PlayStation 5-versie staat gepland voor het eind van deze maand en dat is volgens het statement nog steeds het geval, al wordt er geen precieze releasedatum genoemd. De game kwam in oktober al uit op pc.

De remake van Ark: Survival Evolved loopt op Unreal Engine 5 en heeft een verbeterde user interface, nieuwe opties om personages aan te passen en splitscreen multiplayer. De game krijgt daarnaast een in-game mod-browser, zodat straks ook de consoleversies van mods gebruik kunnen maken.

Ark: Survival Ascended werd eerder dit jaar aangekondigd toen bleek dat vervolg Ark 2 werd uitgesteld naar eind 2024. De aankondiging bracht wat controverse met zich mee, omdat Studio Wildcard liet weten dat de oorspronkelijke versie van Ark: Survival Evolved offline zou gaan met de komst van Survival Ascended. Ook zou de remake eerst alleen beschikbaar komen via een bundel met Ark 2, maar die keuze werd uiteindelijk herzien.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou