Xbox Series S is de console van het jaar
Gamer.nl
Nieuws

Xbox Series S is de console van het jaar

Ik weet niet wanneer het precies gebeurd is, maar de Series S is uitgegroeid tot mijn favoriete console. Ik heb weliswaar ook een PlayStation 5, maar die fungeert na het uitspelen van Demon’s Souls vooral als Overwatch-machine. Op de Switch heb ik überhaupt nauwelijks gespeeld, zoveel vertelt het verder summiere jaaroverzicht van Nintendo me nog net. Tussen die hybride console en al dat next-gen geweld is die compacte console van Microsoft mijn go to-gameapparaat geworden.

Wat graafwerk door mijn mailbox leert me dat ik de Xbox Series S op 1 januari van dit jaar besteld heb. Het was een aankoop die ik slechts tegenover mijzelf en anderen kon verantwoorden door creatief met cijfers om te gaan. De console zelf kostte destijds 299 euro, en met een handig 'trucje' kon ik er voor de prijs van drie jaarabonnementen Xbox Live Gold meteen 36 maanden Game Pass bij nemen.

Voor pakweg 450 euro zat ik dus tot 1 januari 2024 gebakken. Als ik nou in die tijd alleen de spellen speelde die op Microsofts gamedienst beschikbaar kwamen,  was ik praktisch gratis aan het gamen. Sterker nog, eigenlijk zou ik gewoon dik geld gaan besparen op deze manier. Dat is nog eens een mooi voornemen om het jaar mee te beginnen.

©GMRimport

Game changer 

In de praktijk liep het natuurlijk anders. Ik kocht nog steeds games op de Switch, waarvan ik dan nog op de dag van aankoop hoorde dat ze ook gewoon op Game Pass stonden. En ik bleef stug titels voor de PlayStation 5 aanschaffen, want hè, anders had ik die ook maar voor niets gekocht. Toch vond er de afgelopen twaalf maanden een duidelijke verschuiving plaats. De eShop en PlayStation Store bezocht ik nauwelijks meer. In plaats daarvan scrolde ik periodiek door het nieuwe aanbod van Game Pass.

Ook veranderde de manier waarop ik tegen de dienst van Microsoft aankeek. Toen ik het abonnement net had genomen, raakte ik nogal overweldigd door het enorme aanbod. Ik voelde me toen bijna verplicht om alle toptitels die ik nog niet had gespeeld tegelijkertijd te proberen, met als gevolg dat ik geen van deze games genoeg tijd en aandacht gaf. Inmiddels installeer ik mondjesmaat wat spellen die me wel leuk lijken, en meestal weet op zijn minst een ervan wel te beklijven. 

©GMRimport

Bevrijd van mijn backlog

Zo heb ik afgelopen jaar toch best wat gespeeld wat anders voorgoed op de virtuele backlog had blijven staan. Ik noem een Narita Boy, Curse of the Dead Gods, The Artful Escape, Sable, Exo One, The Medium en op de valreep The Gunk en Firewatch, nog zo’n topper die ik gewoonweg heb gemist, maar dankzij Game Pass alsnog een kans ga geven tijdens deze donkere dagen. Ik heb lang niet alles van die lijst daadwerkelijk uitgespeeld, maar ik kan ze in ieder geval afstrepen van dat zeurende lijstje in mijn hoofd. De zeer beperkte schijfruimte van de Series S helpt me daarbij, want ik kan het me niet permitteren om alles maar geïnstalleerd te laten staan. Uit het oog, uit het hart.

Het aanbod van Game Pass is daarnaast dusdanig divers en interessant dat het mijn altijd aanwezige drang om ‘up-to-date’ te blijven op het gebied van games weet te temmen. Ik heb nog nooit zo weinig games gekocht als dit jaar, maar ik heb er meer dan ooit gespeeld. De Series S en Game Pass zorgen er samen voor dat ik net genoeg financieel invested ben om de brede selectie titels een eerlijke kans te gunnen, zonder dat ik daarvoor een tweede hypotheek moet afsluiten. 

Ik heb nog nooit zo weinig games gekocht als dit jaar, maar ik heb er meer dan ooit gespeeld.

-

©GMRimport

Next-when?

In een jaar dat de next-gen consoles nooit op voorraad waren en spellen daardoor nog nauwelijks hun grafische potentie hebben benut, bleek de Series S de perfecte spelcomputer om te ontdekken hoeveel leuks er alsnog op maandelijkse basis uitkomt. Ook al is het op die console dan misschien niet zo mooi als op de Series X of PlayStation 5. Het gaat sowieso nog wel een tijdje duren voordat de game-industrie volledig next-gen gaat. Tot die tijd is de Series S vrij letterlijk de beste console die je kunt kopen. Die andere twee zijn immers niet verkrijgbaar. En geef toe: de Series S is ook gewoon de mooiste van de drie.  

Elke zaterdag verschijnt er een column op Gamer.nl die (meestal) ingaat op actuele gebeurtenissen. Lees ook:

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
The Elder Scrolls 4: Oblivion Remastered aangekondigd en uitgekomen
Gamer.nl
Nieuws

The Elder Scrolls 4: Oblivion Remastered aangekondigd en uitgekomen

De game werd vanmiddag officieel uit de doeken gedaan

The Elder Scrolls 4: Oblivion Remastered is vandaag officieel aangekondigd middels een livestream. De game is meteen beschikbaar.

In de aankondigingsvideo praatten Bethesda's Todd Howard en Matt Carofano over de nieuwe editie van de game. In eerste instantie werden beelden van het origineel getoond, dat in 2006 op Xbox 360 en pc en in 2007 op PlayStation 3 uitkwam. Er werd gekeken naar het belang van de release van dit origineel, dat openwereld-rpg's naar een hoger niveau tilde.

Vervolgens toonde de livestream beelden van de nieuwe versie van het spel. Daarbij lag er veel nadruk op de grafische verbeteringen van de game, die mogelijk worden gemaakt door Unreal Engine 5. Door de toename van details moeten spelers zich nog meer onderdeel van de spelwereld voelen.

Gameplay is ook op de schop gegaan. Hoewel de game trouw aan het origineel blijft, zijn gameplaysystemen verbeterd. Ook animaties van personages en vijanden zijn verbeterd. Tijdens gevechten vliegen de vonken en bloedspetters van het gevecht af. Hoewel de game door de meesten met een eerstepersoonsperspectief wordt gespeeld, is er ook een derdepersoonsperspectief, die in deze versie beter moet werken. Dialogen klinken natuurlijker, maar de soms opmerkelijke gesprekken die het spel zijn charme geven zijn behouden.

Oblivion Remastered wordt gezien als "de meest complete versie van Oblivion". Alle dlc - waaronder de verhalende uitbreidingen - zitten ook bij het spel inbegrepen. De game is nu verkrijgbaar op Xbox Series-consoles, Steam en PlayStation 5, en staat ook op Game Pass. De game kost 54,99 euro, al is er ook een Deluxe-uitvoering van 64,99 euro, inclusief de befaamde horse armor.

Er gingen al geruime tijd geruchten dat er een remake of remaster van The Elder Scrolls 4: Oblivion in ontwikkeling was. Er waren zelfs screenshots uitgelekt. Volgens die geruchten werkt Virtuos aan de remake, en dat blijkt nu ook te kloppen. De studio is ook bekend van de aankomende remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Batterijduur Switch 2 Pro Controller gelijk aan vorige versie
Gamer.nl
Nieuws

Batterijduur Switch 2 Pro Controller gelijk aan vorige versie

Maar hij laadt wel sneller op

De batterijduur van de Nintendo Switch 2 Pro Controller is gelijk aan die van de Pro Controller van de eerste Switch, terwijl hij wel sneller oplaadt.

Dat spotte Nintendo Life op de officiële website van Nintendo. Net zoals de Pro Controller voor de eerste Switch, gaat de Pro Controller voor de Switch 2 ongeveer veertig uur mee voordat hij weer opgeladen moet worden. De Switch 2 Pro Controller doet er echter ongeveer 3,5 uur over om zich volledig op te laden, terwijl dit met de eerste Pro Controller zo'n 6 uur duurde.

We wisten al dat de Switch 2 Pro Controller diverse toevoegingen heeft. Zo zitten er aan de achterkant twee nieuwe knoppen - de GL- en GR-knoppen - en is er net als op de nieuwe Joy-Cons een C-knop aanwezig waarmee GameChat opgestart kan worden. De controller heeft ook HD Rumble 2, wat voor nog gedetailleerdere force feedback moet zorgen.

Het was al bekend dat huidige Pro Controllers en Joy-Cons ook gebruikt kunnen worden op de Switch 2. Het is alleen niet mogelijk om met de huidige controllers de Switch 2 uit slaapstand te halen. De Switch 2 - alsmede de Switch 2 Pro Controller - verschijnt op 5 juni.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!