Xbox-games kunnen in de VS straks direct via Android gekocht en gespeeld worden
Nieuws

Xbox-games kunnen in de VS straks direct via Android gekocht en gespeeld worden

Dit vanwege de uitslag van de rechtszaak tussen Epic Games en Google

Amerikanen kunnen vanaf november direct via Android-toestellen Xbox-games kopen en spelen via de Xbox App.

Dat liet Xbox-directeur Sarah Bond weten via social media. Dit is mogelijk nadat eerder deze week de rechtszaak tussen Epic Games en Google van een uitspraak voorzien werd. Daaruit bleek dat Google een monopolie via de Google Play Store heeft en third-party winkels drie jaar lang aangeboden mogen worden.

Microsoft springt hier blijkbaar meteen op in. Het is in de Verenigde Staten vanaf november dan ook mogelijk om Xbox-games direct via de Xbox Store op Android-apparaten te kopen en vervolgens te spelen via Xbox Cloud Gaming. Het is niet bekend of deze optie uiteindelijk ook naar andere regio's komt.

Overigens heeft Google na de uitspraak van de rechter al aangegeven in hoger beroep te gaan.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Life is Strange: Double Exposure-trailer heeft een true crime-sfeertje
Nieuws

Life is Strange: Double Exposure-trailer heeft een true crime-sfeertje

Game komt op 29 oktober naar PS5, Xbox Series en pc

Een nieuwe trailer van het aankomende Life is Strange: Double Exposure geeft de game een true crime-achtig sfeertje mee.

Max - bekend uit het origineel - keert in deze nieuwe Life is Strange-game terug. Inmiddels studeert ze aan Caledon University en heeft ze aan haarzelf beloofd nooit meer haar speciale krachten waarmee ze de tijd kan terugspoelen te gebruiken.

Ondanks dat komt ze in Double Exposure in een parallelle tijdlijn terecht terwijl ze de dood van haar vriendin Safi onderzoekt. In deze andere tijdlijn leeft ze nog. Het feit dat Max de dood van haar vriendin onderzoekt, is natuurlijk een perfect recept voor een trailer die inspeelt op het populaire true crime-genre.

Life is Strange: Double Exposure verschijnt op 29 oktober voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc, en op een later moment ook op Nintendo Switch.

Jacco Peek ging onlangs al aan de slag met de game en schreef een preview: "Het is echter vooral de sfeer die Double Exposure zo prettig maakt. Life is Strange waardeert de kalme momenten van het leven als geen ander, en de stem van Hannah Telle die terugblikt op Max’ recente herinneringen doet behoorlijk terugdenken aan het eerste deel. Bovendien vraagt de game aan spelers welk einde ze in het eerste deel kozen (het opofferen van Chloe of Arcadia Bay) en neemt dat gedurende de rest van de game in acht."

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nieuwe Arkane Studios-artwork toont illustratie van Blade
Nieuws

Nieuwe Arkane Studios-artwork toont illustratie van Blade

Arkane werkt al enkele jaren aan de game rondom het comic-personage

Arkane Studios heeft iets meer informatie en artwork van de aankomende Blade-game waar de studio aan werkt gedeeld.

Dat deed de studio in een blogpost waarin wordt gevierd dat Arkane vijfentwintig jaar bestaat. Daarin vertelt co-creative director Sébastien Mitton het volgende over eerder verschenen en toekomstig werk van de studio:

"Deze projecten bewijzen dat verhaalvertelling, gameplay en kunst samen adembenemende magie kunnen creëren - een belangrijk onderdeel van het DNA van onze studio." Hij laat daarbij weten dat hij niet kan wachten om "niet in kaart gebrachte dimensies van onze kunst" te verkennen met Blade. Hij belooft dat Arkane "de grenzen van innovatie en creativiteit blijft verleggen".

Onderaan de blogpost is artwork te zien waarop allerlei games van Arkane samenkomen. Linksboven in de artwork is ook een schets van Blade te zien. Dat is meteen de beste blik die fans tot nu hebben gekregen van Arkane's versie van het comic-personage, aangezien eerder uitgekomen artwork alleen de achterkant van het personage toonde en Blade niet te zien was in de aankondigingstrailer.

Blade werd afgelopen december aangekondigd. De third-person actiegame gaat zich afspelen in een gedeelte van Parijs dat onder quarantaine valt tijdens een bovennatuurlijk noodgeval. Vampiers zijn namelijk ten tonele verschenen en het is aan Blade om inwoners van Parijs veilig te stellen.

Het is nog niet bekend wanneer en op welke systemen Blade verschijnt, al is het waarschijnlijk dat hier in ieder geval Xbox Series X en S en pc onder vallen. Arkane maakt tegenwoordig onderdeel uit van Microsoft, maar dat bedrijf geeft steeds vaker games uit op andere platforms - waaronder Indiana Jones and the Great Circle, net als Blade een game gebaseerd op een licentie die eigendom is van Disney.

Eerder dit jaar vond er een grootschalige ontslagronde binnen Xbox plaats, waarbij ook Arkane Austin - de ontwikkelaar van Redfall en Prey - werd gesloten. Blade is in ontwikkeling bij het team van de studio die nog wel in dienst is - Arkane Lyon.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
'Xbox Cloud Gaming laat je straks al je gekochte Xbox-games streamen'
Nieuws

'Xbox Cloud Gaming laat je straks al je gekochte Xbox-games streamen'

De feature zou in november voor Xbox Insiders worden uitgerold

Microsoft zou van plan zijn om de optie te introduceren alle gekochte Xbox-games via Xbox Cloud Gaming te streamen.

Dat claimt The Verge te hebben vernomen van bronnen die bekend zijn met Microsofts plannen. Xbox Cloud Gaming bestaat al geruime tijd en geeft Game Pass Ultimate-leden de mogelijkheid om een selectie aan games die daar op staan te streamen. Microsoft zou dit concept echter willen uitbrengen.

Het bedrijf zou hier aan werken onder de noemer 'Project Lapland', en het zou de bedoeling zijn dat er straks "duizenden" Xbox-games gestreamd kunnen worden via Xbox Cloud Gaming - zolang mensen deze games maar hebben aangeschaft.

In november zou men deze feature al beschikbaar willen stellen voor mensen die in het Xbox Insider-programma zitten, om na een testperiode dit volledig uit te rollen. Officieel heeft Microsoft op moment van schrijven deze feature nog niet officieel bevestigd.

Microsoft liet deze week ook al weten dat Amerikanen vanaf november direct via Android-toestellen Xbox-games kunnen kopen en spelen via de Xbox App. Dit na de uitspraak van de rechter in de rechtszaak tussen Epic Games en Google.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!