'Xbox-exclusive wordt volgende week voor PlayStation aangekondigd'

'Xbox-exclusive wordt volgende week voor PlayStation aangekondigd'

Sommige insiders denken dat het om Forza Horizon 5 gaat

Een exclusieve Xbox-game zou aankomende week - mogelijk tijdens Gamescom - voor PlayStation worden aangekondigd.

De betrouwbare insider Shinobi hintte daar naar op het ResetEra-forum. Iemand vroeg hem wanneer de volgende Xbox-exclusive voor PlayStation zou worden aangekondigd, in navolging tot games als Hi-Fi Rush en Sea of Thieves. "Wat doe je volgende week?", zo reageerde hij. Hij meldde daarna dat het om minstens één grote titel ging.

Officieel is er nog niets aangekondigd en het is dus ook niet bekend om welke game het eventueel zou gaan. De insider eXtas1s plaatste op social media echter een GIF met 'Feliz Cinco de Mayo' erin, wat doet vermoeden dat het om Forza Horizon 5 gaat, dat zich in Mexico afspeelt. Insider Gaming meldt dat ze ook soortgelijke berichten over Forza Horizon 5 hebben gehoord, al kunnen ze nog niets bevestigen.

Tot slot deed Jez Corden van Windows Central een duit in het zakje. Hij liet inderdaad weten dat er volgende week een Xbox-exclusive voor PlayStation wordt aangekondigd, maar volgens hem gaat het waarschijnlijk niet om Forza Horizon 5.

Mocht er iets aangekondigd worden, dan gebeurt dat mogelijk op dinsdag 20 augustus, tijdens de Gamescom Opening Night Live-show die om 20:00 uur Nederlandse tijd begint. Microsoft brengt sinds begin dit jaar diverse exclusieve Xbox-games naar andere consoles. Daarbij heeft het bedrijf als Activision Blizzard in handen, die gamefranchises als Call of Duty op alle platforms blijven uitbrengen.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Pfoe.. dat zal een tegenvaller zijn voor de personen die waarde hechten aan exclusieve titels. Forza Horizon is toch wel een van de beste franchises die Microsoft bezit. Maar, het is ook deels een onlime multiplayer game dus ik zou de logica erachter wel begrijpen. Ze geven men dan wel nog minder reden om een Xbox console te kopen. Ben benieuwd hoe de nieuwe strategie van MS zich gaat uitpakken. De loyale fans zullen er in ieder geval niet blij mee zijn.

1
test

Jij bent toch een loyale fan? Wat vind jij er van? Oprechte vraag. Ik heb m’n Xbox inmiddels verkocht dus wat mij betreft kunnen er niet genoeg Xbox games richting de PlayStation komen. Aan de andere kant vind ik het wel jammer dat het exclusieve op deze manier een beetje lijkt te verdwijnen. Waar koop je anders een bepaalde console voor? Ik voor de exclusives in ieder geval. Ik zie het niet gebeuren maar ik zou exclusives wel missen als ze helemaal verdwijnen. Af en toe jaloers naar ‘die andere’ console kijken als daar een klapper van een game uitkomt heeft ook wel wat.

5

Nintendo kijkt hier als lachende derde toe, gok ik zo.

0
test

Ik zie games als starfield wel naar ps gaan en zou ik ook niet erg vinden, games van abk of zenimax. Maar die echte xbox games zoals forza, gears en halo die moeten wel beetje ex blijven en wat andere games.. Maar ik weet niet of ze horizon doen die games gaan altijd na een paar jaar uit de handel en ik vermoed dat deel 5 binnen 2 jaar uit de digitale winkels gaat. Ik zou me geld eerder op starfield zetten.. Game heeft veel geld gekost en zou het heel goed doen op ps5

0
test

Ik heb de huidige en vorige generaties alleen Xbox consoles gehad inderdaad, geen PlayStation. Wel heb ik ook een Switch en ROG Ally. Zolang de franchises blijven bestaan en ook op game pass blijven komen vind ik het prima. Hoe meer geld ze er aan verdienen, hoe beter toekomstige games (hopelijk..)kunnen worden. Ik had alleen niet verwacht dat ze zo snel een titel als Forza multi platform zouden maken gezien ze vrij 'rustig' begonnen met HiFi Rush en Sea of Thieves. Verder doet het me niet veel zolang de games beschikbaar blijven op het Xbox platform. Mijn zoon is gek op de Horizon games, voor hem dus alleen maar fijn als er nog meer online spelers komen. Het zal nieuwe gamers echter niet uitlokken om een Xbox te kopen als dezelfde games en meer ook op PlayStation uitkomen. De enige meerwaarde dan zou Game Pass zijn.

0

Nou wat ik vooral denk is dat dat sentiment maar bij een heel klein groepje zit. Microsoft en Sony zijn commerciële bedrijven en die willen maar één ding: winst maximaliseren. Iedereen die beweert dat een van die partijen dat niet als doel heeft is naïef. Je hebt fans en gebruikers, fanboys is een term bedacht om een andere groep als belachelijk te bestempelen door mensen die datzelfde gedrag vertonen. Vaak is het dus niet meer dan projectie, ze projecteren hun eigen gedrag op anderen. Ik snap best dat iemand ergens fan van is en op een dergelijke wijze ergens op reageert, maar je ziet heel regelmatig iemand de ander bestempelen als fanboy om werkelijk niks terwijl hun eigen Posts doorspekt zijn met vreemde beweringen en kromme logica. Vaak vooral omdat ze een discussie in hun ogen niet meer kunnen winnen, want dat is het enige doel, een discussie winnen en nooit je ongelijk toegeven. Sommige bestempelen zelfs journalisten die iets positiefs zeggen over een platform al als fanboys. Dan weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Ik zeg niet dat jij dit doet overigens, maar ik kan me niet zo goed voorstellen dat iemand hier boos of teleurgesteld over kan zijn. Microsoft wil winst maximaliseren als dat betekent dat Forza multi gaat dan is dat zo. Volgens mij wordt dat in het artikel hierboven trouwens alweer ontkracht dus het zal om een andere game gaan zo lijkt het.

0

Aangezien alle Xbox games en veel PS games op de PC te spelen zijn, zijn er nog maar heel weinig redenen om 1 van beiden consoles te bezitten, als je het zo toch bekijkt.

0

Er zijn meer redenen om een console te nemen. Ik vind het gemak van een console wel heel fijn. Controller pakken en ik kan beginnen. En ik hoef nooit na te denken of de game wel draait en hoe goed ie dan draait op mijn PC.

1

mooi toch vind zo ie zi dat exclusieve noet slim zou zelf ghost of tsuniwates wel willen spelen maar is playststion exclusief. Nou ja dan maar niet. Scheelt de gamemaker toch 80e,

0
test

Kan iemand controleren of alles goed is met Godzilla?

0

Aanbevolen voor jou