Toekomstige Call of Duty-games hebben kleinere installatiegrootte

Toekomstige Call of Duty-games hebben kleinere installatiegrootte

Warzone wordt niet meer automatisch geïnstalleerd en meer assets worden gestreamd

Het is de bedoeling dat toekomstige Call of Duty-games, te beginnen met het dit najaar te verschijnen Black Ops 6, een kleinere installatiegrootte krijgen dan de huidige spellen in de reeks.

Dat heeft Activision Blizzard laten weten in een nieuwe blogpost. De manier waarop Call of Duty-games worden geïnstalleerd zal namelijk veranderen, en dit begint al bij de seizoen 5 Reloaded-update voor Call of Duty: Modern Warfare 3.

De afgelopen jaren werd automatisch Warzone automatisch geïnstalleerd bij het installeren van een Call of Duty-game. Straks hoeven spelers echter alleen nog maar de benodigde files te installeren wanneer men een Call of Duty-game wil spelen. Men kan er nog wel voor kiezen om ook tegelijkertijd Warzone mee te installeren. Als onderdeel hiervan wordt Call of Duty HQ, van waaruit spelers moderne Call of Duty-games en -modi opstarten, vernieuwd en gestroomlijnd.

Vanaf seizoen 5 Reloaded wordt er ook nieuwe technologie gebruikt waarbij er meer van de game wordt gestreamd, waardoor er dus minder data geïnstalleerd hoeft te worden. Dit helpt ook om de installatiegrootte te verkleinen.

Het nieuws zal voor veel Call of Duty-fans als muziek in de oren klinken, want de laatste paar Call of Duty-games vergen, zeker na diverse updates, soms meer dan 200GB aan schijfruimte. Het moet er in ieder geval voor zorgen dat Black Ops 6 een kleinere installatiegrootte dan Modern Warfare 3 zal hebben.

Call of Duty: Black Ops 6 verschijnt op 25 oktober voor Xbox- en PlayStation-consoles en pc. De game komt ook op Xbox Game Pass te staan.

Call of Duty
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit kan al kiezen wat je wel of niet installeerd. Volgens mij uit me hoofd al bij mw 2.. Of je alleen sp mp of war zone of alles wilt installeren.. Misschien niet op ps (niet zeker) maar op xbox kan dit al jaren.

1
test

Ik denk dat het verschil is dat je dus niet meer automatisch alles installeert, wat nu nog wel het geval is (tenzij je inderdaad er voor kiest om dat niet te doen). Dat en de nieuwe streamingmogelijkheden voor assets.

1
test

@CRONIC "nieuwe technologie gebruikt waarbij er meer van de game wordt gestreamd" Ik vermoed dat deze technologie nog niet zo ver was, en dus maar een deel deed (misschien alleen characters, voertuigen en gebouwen ofzo) edit: oeps orginele comment is weg!

[Reactie gewijzigd door Lavandou op 16 augustus 2024 - 11:42]

1
test

Volgens is dat op xbox dus niet zo je krijgt de keuze met wat je allemaal kan installeren en of je dat wilt

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 16 augustus 2024 - 08:43]

0

Nieuwe streaming mogelijkheid voor textures? Wat is er nieuw dan? Zit er al een aantal versies in.

0
test

In het verleden werd dat achteraf wel een optie, dat je delen kon verwijderen. Maar bij installatie durf ik niet te zeggen.

0
test

Bij mw 3 kon het meteen van launch day

0

Dat zeiden ze voor de release van de ps5 versies ook al. Bullsh*t

0

Aanbevolen voor jou