Patent toont hoe Xbox-streamingapparaat eruit had komen te zien

Patent toont hoe Xbox-streamingapparaat eruit had komen te zien

'Project Keystone' is voor zover bekend geannuleerd

Een patent toont hoe het Xbox-streamingapparaat waar Microsoft aan werkte er mogelijk uit zag.

In 2021 kondigde Microsoft 'Project Keystone' aan, de ontwikkeling van een apparaat dat puur als streamingapparaat zou dienen - oftewel om Game Pass-spellen via de cloud te spelen. In 2022 werd echter aangekondigd dat de ontwikkeling hiervan op een laag pitje werd gezet.

Windows Central heeft nu een patent dat in 2022 is vastgelegd gevonden dat mogelijk op Project Keystone slaat - en daarin staan ook illustraties van het apparaat, zoals hieronder gezien kan worden. Te zien is een vierkant apparaat met een cirkelvorm aan de bovenkant. Ook zijn er HDMI- en internetaansluitingen te vinden en lijkt er een knop te zijn om controllers mee te koppelen.

Xbox-topman Phil Spencer gaf in 2022 al aan dat het bedrijf de prijs van het apparaat niet laag genoeg kreeg. Men wilde zo'n 99 tot 129 dollar voor Project Keystone vragen om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen het konden kopen, maar dat bleek niet haalbaar. Ondanks dat was Spencer wel erg te spreken over de technologie. "Een aantal van ons namen het apparaat mee naar huis en het werkte erg, erg goed."

Project Keystone

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als het stabiel werkt kan het een enigszins goedkope oplossing zijn voor de casual gamer. Maar het hele idee van game streaming is voor mij persoonlijk nog niet echt goed genoeg. Zelfs binnen mijn eigen thuisnetwerk merk ik nog vaker input lag en glitches. Grotendeels werkt het prima maar niet perfect.

0
test

Zie net bericht dat in juli gamepass naar firestick komt, dus streaming stick is alleen van een ander iemand.

0

Aanbevolen voor jou