Nieuwe Call of Duty-interface en Black Ops 6-preload nu beschikbaar
Nieuws

Nieuwe Call of Duty-interface en Black Ops 6-preload nu beschikbaar

De game komt aanstaande vrijdag uit op consoles, pc en Game Pass

Sinds gisteravond is de nieuwe interface van de Call of Duty-app op consoles en pc beschikbaar. Ook kan men het aankomende Black Ops 6 alvast preloaden.

De Call of Duty-app stond voorheen bekend als Call of Duty HQ en is de interface van waaruit spelers de meest recente Call of Duty-games kunnen installeren en opstarten. Games als Modern Warfare 3, Warzone en Modern Warfare 2 zijn er via beschikbaar, en vanaf vrijdag dus ook Black Ops 6.

In een blogpost laat Activision weten dat de interface de komende weken nog verder aangepast wordt ter voorbereiding van het eerste seizoen van Black Ops 6. Officieel is niet bekend wanneer dat seizoen van start gaat, maar in een gerelateerde promo van de game werd al (te vroeg) gemeld dat dit 14 november wordt.

Call of Duty: Black Ops 6 is vanaf aanstaande vrijdag verkrijgbaar op PlayStation- en Xbox-consoles, pc en Xbox Game Pass. Zoals gezegd kan men nu alvast preloaden door de game aan te schaffen. De game bevat een singleplayercampagne, multiplayer met nieuwe maps en een Zombies-modus met rondes. De campagne draait ditmaal om de Golfoorlog, en bekende Black Ops-personages zoals Frank Woods keren weer terug. De multiplayer bevat op release zestien maps. Nieuw aan de game is het Omnimovement-systeem, waarmee spelers in alle richtingen kunnen rennen, glijden, springen en duiken.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Welcome Hub voor PlayStation 5 nu beschikbaar in Nederland
Nieuws

Welcome Hub voor PlayStation 5 nu beschikbaar in Nederland

Een warm welkom

De zogenaamde Welcome Hub, een gepersonaliseerd welkomstscherm op PlayStation 5, is nu beschikbaar in Nederland.

Nederlandse PS5-bezitters kunnen de Welcome Hub ruim een maand na de aankondiging downloaden. Het thuisscherm bevindt zich vooraan in het hoofdmenu tussen andere apps en bestaat uit een aantal widgets die gebruikers kunnen aanpassen. Denk aan hoeveel opslagruimte de console vrij heeft, welke games vrienden momenteel spelen, de laatste berichten, nieuws en andere info.

Ook nieuw is Party Share, waardoor spelers via social media of plekken als Whatsapp een QR-code met link naar een voicechat-party kunnen delen. Op die manier hoeven spelers geen vrienden te zijn met mensen om ze toch uit te nodigen voor voicechat.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Call of Duty: Black Ops 6 - Launchtijden, preload, edities en Game Pass
Nieuws

Call of Duty: Black Ops 6 - Launchtijden, preload, edities en Game Pass

Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat

Activision heeft bekendgemaakt vanaf hoe laat spelers aan de slag kunnen gaan met Call of Duty: Black Ops 6, zodra de releasedatum van 25 oktober er is.

Black Ops 6 rolt gedurende de dag van 25 oktober uit over de hele wereld op consoles, dus PlayStation- en Xbox-spelers in Nederland kunnen tussen 13:00 uur op 24 oktober en 08:00 uur ‘s ochtends op 25 oktober met het spel aan de slag. In de praktijk betekent dit voor de meeste spelers dat Black Ops 6 om 00:00 uur Nederlandse tijd, op 25 oktober, te spelen is.

De pc-versie van de game heeft wel een precieze launchtijd. Call of Duty: Black Ops 6 is op 25 oktober vanaf 06:00 uur ‘s ochtends te spelen. Mocht je nog niet zeker zijn of jouw pc de nieuwe Call of Duty-game wel aan kan, zie je hier de benodigde specificaties om het spel te draaien.

Game Pass

Call of Duty: Black Ops 6 is vanaf vanaf verschijning ook beschikbaar op Game Pass, de abonnementendienst van Xbox. Game Pass Ultimate-abonnees kunnen zonder problemen met de nieuwe shooter aan de slag, alsmede Game Pass for pc-gebruikers. Game Pass for console bestaat in principe niet meer, maar bestaande abonnees van die versie kunnen, mits ze daar ten tijde van de release nog steeds een abonnement op hebben, wel gewoon met Black Ops 6 aan de slag.

Game Pass Core- en Game Pass Standard-abonnees hebben op release dus geen toegang tot Black Ops 6. Het spel is ook via Xbox Cloud Gaming te spelen door Game Pass Ultimate-abonnees.

Call of Duty: Black Ops 6-versies

De standaard-edities van Call of Duty: Black Ops 6 zijn nog steeds te pre-orderen, en de digitale Vault Edition is ook nog steeds aan te schaffen. De Vault Edition bevat de volgende extra's:

  • De volledige game voor PlayStation 4/PlayStation 5 of Xbox One/Xbox Series X en S

  • Woods Operator-pack in MWIII/WZ - Onmiddelijke toegang tot de Classic Woods Operator-skin in MW3 en Warzone, alsmede de Zombie Woods- en Numbers Woods-skins.

  • Reflect 115 Camo-pack in MWIII/WZ - Ontgrendel direct de Reflect 115 Wapencamouflage in Modern Warfare III en Call of Duty Warzone. Ook zijn negen items voor Modern Warfare Zombies inbegrepen.

  • Hunters vs. Hunted Operator-pack - Skins voor Adler, Park, Brutus en Klaus

  • Mastercraft-collectie - vijf Mastercraft-wapens

  • BlackCell (1 seizoen) - Bevat: Battle Pass, 20 Tierskips, 1100 CP.

  • GobbleGum-pack voor Zombies - 12 zeer zeldzame GobbleGums

De Vault Edition in digitale winkels als de PlayStation Store, Microsoft Store en Steam verkrijgbaar voor 109,99 euro. Bij bol is een code voor de Xbox-editie van deze versie te bestellen voor diezelfde prijs.

De standaard edities van Call of Duty: Black Ops 6 zijn hier te bestellen:

  • Call of Duty: Black Ops 6 - PS4 (gratis upgrade naar PS5-editie mogelijk) | 64,99 euro

  • Call of Duty: Black Ops 6 - PS5 | 64,99 euro

  • Call of Duty: Black Ops 6 - Xbox Series X en S / Xbox One | 64,99 euro

  • Call of Duty: Black Ops 6 - Steelbook Bundle - PS4 (gratis upgrade naar PS5-editie mogelijk) | 79,99 euro

  • Call of Duty: Black Ops 6 - Steelbook Bundle - PS5 | 79,99 euro

  • Call of Duty: Black Ops 6 - Steelbook Bundle - Xbox Series X / Xbox One | 79,99 euro

Spelers die Call of Duty: Black Ops 6 digitaal hebben gereserveerd kunnen het spel sinds gisteravond pre-loaden. Op deze manier kun je zodra het spel beschikbaar is direct gaan spelen. De nieuwe interface van de Call of Duty-app is momenteel ook beschikbaar.

Call of Duty: Black Ops 6 is vanaf 25 oktober verkrijgbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en op pc middels Steam en Battle.net, en is middels Game Pass direct op release te spelen. Het spel bevat naast een uitgebreide multiplayer-modus ook een Zombie-modus en een singleplayerverhaal. Meer details hierover kun je hier in ons overzicht vinden.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!