Microsoft zou meer Xbox Game Pass-tiers overwegen

Microsoft zou meer Xbox Game Pass-tiers overwegen

Waaronder eentje voor cloudgaming

Microsoft zou meer verschillende 'tiers' van Xbox Game Pass overwegen, waaronder een tier puur voor cloudgaming.

Dat claimt Jez Corden van Windows Central te hebben vernomen. Zo zou Microsoft zoals gezegd een tier willen introduceren die puur bedoeld is voor cloudgaming. Dit zou een relatief goedkoop abonnement zijn waar mensen ook geen console voor hoeven te hebben. Het zou bij deze tier ook mogelijk zijn om digitale games aan te schaffen en ze vervolgens te streamen.

Ook de terugkeer van een familie-abonnement - oftewel het 'Friends and Family Plan', zou mogelijk op de planning staan. Daarbij zouden vijf spelers samen een abonnement kunnen nemen voor een overkoepelende prijs die voordeliger is dan vijf losse abonnementen. In 2022 en 2023 werd dit al in acht verschillende landen getest.

Tot slot claimt Corden dat een tier waarin advertenties voorkomen wel wordt overwogen, maar zou Microsoft daar op dit moment niet actief aan werken. Speciale tiers met advertenties op diverse streamingdiensten komen steeds vaker voor.

Microsoft kondigde eerder deze maand al wijzigingen aan Xbox Game Pass aan. Niet alleen de prijzen zijn omhoog gegaan, ook de console-tier is opgeheven. In plaats daarvan is er nu een standaard-tier waarbij first-party-games niet meteen op release toegevoegd worden. Bij Xbox Game Pass Ultimate en Game Pass voor pc zitten nog wel 'day one-releases' inbegrepen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

lijkt me prima. Ik heb nu Ultimate, maar hoef eigenlijk alleen maar de day one tier en online gamen te hebben. PC vind ik niet zo belangrijk en cloudgamen vind ik nog geen meerwaarde hebben zolang de wifi op de plekken waar ik het wil gebruiken (hotels/vakanties) dusdanig slecht is dat een fps shooter (ook singleplater) niet speelbaar is.

0

Een fps shooter moet je uberhaubt niet willen spelen via wifi, zelfs niet als die gewoon lokaal geinstalleerd is. En dat heeft op zich weinig te maken met de snelheid van wifi maar met met de stabiliteit. De ping van Wifi kan sterk varieren. En dat heeft grote invloed op games waar snelle reacties van belang zijn

0
test

Een cloud online is niks voor mij maar sinds hun samenwerking met de firestick zou dat een goeie optie zijn voor de mensen die daar op gamen, die moeten nu verplicht voor de dure versie gaan.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 23 juli 2024 - 17:04]

0

Aanbevolen voor jou