Microsoft reageert op nieuwe aanklacht gamers tegen Activision-deal

Microsoft reageert op nieuwe aanklacht gamers tegen Activision-deal

Na afwijzing door rechter

Microsoft noemt een opnieuw ingediende aanklacht van een groep gamers tegen de overname van Activision Blizzard 'ongeloofwaardig'.

Een groep gamers in Amerika heeft deze week opnieuw een aanklacht ingediend bij de rechter tegen de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Diezelfde aanklacht werd in december 2022 ingediend door de groep, maar werd afgelopen maart afgewezen door de Amerikaanse rechtbank. De groep zou het niet aannemelijk hebben gemaakt dat de fusie een redelijke kans creëert op concurrentieverstorende effecten.

Wel werd de mogelijkheid geboden om de aanklacht opnieuw in te dienen als er nieuwe informatie naar boven zou komen. Afgelopen maandag diende de groep gamers een document van 72 pagina's in bij de rechtbank, waarvan ze zelf zeggen dat die inderdaad nieuwe informatie bevat. Dit zou komen uit geheime documenten die de top van Microsoft ook zou hebben gezien, plus informatie van Sony. Mogelijk komt deze informatie voort uit de vele zaken die worden gevoerd door autoriteiten die naar de overname kijken in bijvoorbeeld Europa, Amerika en Groot-Brittannië.

Microsoft zegt tegen Reuters dat de aanklacht "niet-ondersteunde en ongeloofwaardige claims" bevat over het effect van de deal op de concurrentie. Microsoft zegt juist dat het "meer games naar meer mensen" zal brengen als de deal doorgaat.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik vraag me dan af waar deze mensen de tijd, geld en energie vandaan halen om te proberen deze deal tegen te houden en het ene bedrijf in de concurrentiestrijd probeert te helpen tegen een ander bedrijf. Blijkbaar denken ze dat Sony die hulp nodig heeft. Ik denk dat de advocaat van die lui zich helemaal kapot lacht.

0
test

Ik zou me enkel als werknemer van Activision zorgen maken. Microsoft heeft al genoeg bedrijfjes de dieperik ingestuurd. Maar we zullen zien! Zolang Call of Duty op de GamePass komt, hoor je ons niet klagen he schatjes van patatjes.

0

Aanbevolen voor jou