Microsoft-CEO: 'We blijven onze gamecontent naar nieuwe platforms brengen'
Nieuws

Microsoft-CEO: 'We blijven onze gamecontent naar nieuwe platforms brengen'

'We richten ons op het bereiken van zoveel mogelijk gamers'

Microsoft is er op gebrand om hun gamecontent op nog meer manieren aan de man te brengen, zo heeft Microsoft-CEO Satya Nadella gemeld.

Dat deed hij in een jaarlijks rapportage van het bedrijf. "We brengen geweldige games naar meer mensen op meer apparaten. Dankzij de aankoop van Activision Blizzard King hebben we honderden miljoenen gamers verwelkomd in ons ecosysteem. We hebben nu twintig franchises die in totaal meer dan een miljard dollar aan omzet hebben gegenereerd - van Candy Crush, Diablo en Halo tot Warcraft, Elder Scrolls en Gears of War."

Hij vervolgt: "Met Xbox Cloud Gaming blijven we innoveren om meer spelers meer manieren te geven om de games waar ze van houden te ervaren - waar, wanneer en hoe ze dat ook maar willen. We hebben tot slot voor het eerst vier favoriete games naar Nintendo Switch en Sony PlayStation gebracht, terwijl we onze content naar nieuwe platforms blijven brengen."

Verderop in de rapportage meldt Nadella: "De gamer blijft het kloppende hart van het Xbox-ecosysteem. We identificeren nieuwe mogelijkheden om gamers aan te trekken op verschillende plekken binnen onze diversificatie qua first- en third-partycontent verspreid over abonnees, reclames en digitale winkels. (...) We richten ons op het laten groeien van het platform en het uitbreiden naar nieuwe ecosystemen om zoveel mogelijk gamers te bereiken."

Met bovenstaande quotes lijkt Nadella eens te meer te benadrukken dat Microsoft vooral wil dat mensen hun games kopen en spelen, ongeacht op welk platform dat gebeurt. Het bedrijf zette al geruime tijd in op services zoals Xbox Game Pass en Xbox Cloud Gaming, en sinds dit jaar komen er dus ook steeds vaker first-party-games naar concurrerende consoles. Gezien Nadella's quotes lijkt het bedrijf daar niet mee te stoppen. Sterker nog: eerder werd al aangekondigd dat toekomstige spellen zoals Indiana Jones and the Great Circle en Doom: The Dark Ages ook naar PlayStation komen. Het vandaag uitgekomen Call of Duty: Black Ops 6 is ook op PlayStation-consoles beschikbaar.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Microsoft-CEO verdient dit jaar 30 miljoen dollar meer dan vorig jaar
Nieuws

Microsoft-CEO verdient dit jaar 30 miljoen dollar meer dan vorig jaar

De CEO laat de waarde van het bedrijf al jaren stijgen

Satya Nadella, de CEO van Microsoft, verdient in het fiscale jaar 2024 in totaal 79,1 miljoen dollar - een stijging van meer dan 30 miljoen dollar ten opzichte van vorig jaar.

Zijn salaris beslaat 2,5 miljoen dollar. Het grootste gedeelte van het bedrag dat hij verdient komt van aandelenopties en andere vergoedingen, zo valt te lezen op Eurogamer. Daarbij moet wel gezegd worden dat hij een deel van zijn bonus vrijwillig heeft verlaagd na een beveiligingsincident vorig jaar waarbij e-mailaccounts van de overheid werden gehackt door een Chinese groepering.

Gamers op internet bekritiseren het hoge bedrag dat Nadella verdient. Dit en vorig jaar zijn er immers duizenden ontslagen gevallen bij Microsoft - waaronder twee ontslagrondes binnen de gamedivisie dit jaar.

Het is echter goed om het achterhoofd te houden dat Nadella sinds zijn aanstelling als CEO in 2014 Microsoft enorm in waarde heeft laten stijgen. De nettowinst van het bedrijf staat nu op 88,1 miljard dollar en de omzet op 245,1 miljard dollar. Het bedrijf is inmiddels meer dan drie biljoen dollar waard, terwijl Microsoft voor zijn aanstelling nog geen biljoen dollar waard was.

Nadella gaf in een rapportage gisteren al aan dat hij van plan is om games op zoveel mogelijk manieren aan de man te krijgen. "Met Xbox Cloud Gaming blijven we innoveren om meer spelers meer manieren te geven om de games waar ze van houden te ervaren - waar, wanneer en hoe ze dat ook maar willen. We hebben tot slot voor het eerst vier favoriete games naar Nintendo Switch en Sony PlayStation gebracht, terwijl we onze content naar nieuwe platforms blijven brengen."

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Tomb Raider: The Legend of Lara Croft krijgt tweede seizoen
Nieuws

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft krijgt tweede seizoen

Eerste seizoen is eerder deze maand op Netflix verschenen

Er komt een tweede seizoen van de geanimeerde Netflix-serie Tomb Raider: The Legend of Lara Croft.

Dat werd via social media officieel aangekondigd. Daarbij werd onthuld dat Lara in het tweede seizoen de handen ineen slaat met Sam Nishimura, een personage die in de in 2013 verschenen game Tomb Raider voorkwam. Ook heeft ze een belangrijke rol in de Dark Horse-comics. Meer informatie over het tweede seizoen is er op moment van schrijven nog niet.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft staat sinds 10 oktober op Netflix en speelt zich af na de gebeurtenissen van de meest recente Tomb Raider-trilogie (die eindigde met Shadow of the Tomb Raider). Hayley Atwell - onder andere bekend als Peggy Carter in de Marvel Cinematic Universe - spreekt de rol van Lara Croft in.

Dunke van Boekel gaf een 7 aan het eerste seizoen van de animatieserie: "Wie ontzettend uitkijkt naar de volgende game in de franchise heeft met Tomb Raider: The Legend een prima tussendoortje te pakken, maar veel meer heeft de animatieserie ook niet te bieden."

Eerder werd bekendgemaakt dat er ook een live-action-televisieserie rondom Tomb Raider in de maak is. Deze wordt gepend door Fleabag's Phoebe Waller-Bridge en komt naar Amazon Prime Video. Amazon geeft ook de nieuwe Tomb Raider-game van Crystal Dynamics uit.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!