Insiders kunnen vanaf deze week nieuw Xbox-dashboard testen
Nieuws

Insiders kunnen vanaf deze week nieuw Xbox-dashboard testen

Het nieuwe dashboard moet minder druk ogen

Xbox Insiders kunnen in de loop van deze week aan de slag met een nieuw dashboard voor de Xbox-consoles.

Dat laat het bedrijf weten op Xbox Wire. Het nieuwe dashboard komt specifiek beschikbaar voor Insiders in de Alpha Skip-Ahead- en Alpha-tiers en is specifiek gebaseerd op feedback van gamers en lessen die uit eerdere experimenten zijn getrokken.

Zo zou Microsoft hebben vernomen dat velen het huidige Xbox-dashboard te druk vinden ogen en dat dit er ook voor zorgt dat mensen niet goed naar hun gekozen achtergrond kunnen kijken. Het nieuwe dashboard moet volgens Microsofts Ivy Krislov "de ervaring, toegankelijkheid, functies en behoeften van onze fans balanceren".

Het nieuwe dashboard zou het makkelijker maken om diens bibliotheek, Game Pass, de Microsoft Store, search en settings te navigeren. De lay-out is versimpeld en de achtergrond is beter zichtbaar doordat sommige 'tegels' kleiner zijn gemaakt en onderin het scherm zijn gezet. Daarbij is de achtergrond nu dynamisch: gewoonlijk wordt de gekozen achtergrond getoond, maar wanneer men een bepaalde game uitkiest wordt de artwork van die game getoond.

Krislov waarschuwt dat het nieuwe dashboard nog niet final is, maar men wil Insiders graag alvast een voorproefje geven. Wanneer de uiteindelijke versie beschikbaar komt voor alle Xbox-gebruikers is niet bekend, maar normaliter gaat hier enkele maanden overheen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Gerucht: Definitive Edition van Hogwarts Legacy op komst
Nieuws

Gerucht: Definitive Edition van Hogwarts Legacy op komst

De content uit de Definitive Edition zou ook los verkocht worden

Er zou gewerkt worden aan een 'Definitive Edition' van Harry Potter-game Hogwarts Legacy.

Dat claimt Insider Gaming te hebben vernomen van bronnen. De game zou in 2025 verschijnen en tien tot vijftien uur aan nieuwe content aan het basisspel toevoegen, waaronder een nieuw verhaal, missies en zijmissies, andere activiteiten en outfits.

De Definitive Edition zou deels uitgebracht worden om de omzet op het gebied van games van Warner Bros. te laten groeien na de tegenvallende prestaties van Suicide Squad: Kill the Justice League.

Overigens zouden huidige eigenaren van Hogwarts Legacy de nieuwe content uit de Definitive Edition ook als downloadbare content kunnen aanschaffen. Dat zou ze 20 tot 30 dollar kosten - het is waarschijnlijk dat de prijs in euro's vergelijkbaar wordt. Hoe dan ook is het bovenstaande op moment van schrijven niet officieel bevestigd.

Hogwarts Legacy kwam begin vorig jaar uit op PlayStation 5, Xbox Series en pc, en iets later ook op PlayStation 4 en Xbox One. De Switch-versie werd meermaals uitgesteld, maar kwam afgelopen najaar uiteindelijk ook uit. Warner Bros. gaf eerder al aan dat het de ontwikkeling van een vervolg als grote prioriteit ziet.

Denian Franken gaf een 8,5 aan de PS5-versie van de game: "Hogwarts Legacy had nog wat langer in ontwikkeling mogen blijven om diens technische imperfecties te voorkomen. Het doet gelukkig nauwelijks iets af aan deze verder magische ervaring. Hogwarts Legacy biedt dé beloofde Wizarding World-simulatie in een open spelwereld, met een stortvloed aan content waar Harry Potter-fans zich in vast kunnen bijten."

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Fortnite-Halloweenevent Fortnitemares begint vandaag
Nieuws

Fortnite-Halloweenevent Fortnitemares begint vandaag

Met o.a. skins gebaseerd op Saw en The Texas Chainsaw Massacre

Fortnitemares, het jaarlijkse Halloween-evenement binnen Fortnite, gaat vandaag start.

Eigenlijk had Fortnitemares gisteren al moeten beginnen, maar het evenement werd op het laatste moment met een dag uitgesteld.

Spelers kunnen allerlei spookachtige toevoegingen in de populaire game verwachten, waaronder nieuwe skins. Denk aan Shadow Monks, Witch, Leatherface uit Texas Chainsaw Massacre en Billy the Puppet uit Saw. Venom uit Spider-Man slingert ook langs. Ook neemt het evenement diverse griezelige aanpassingen op de speelmap met zich mee en krijgen sommige wapens ook een Halloween-tintje.

Hieronder zijn zowel een gameplaytrailer als cinematische trailer te zien van Fortnitemares.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Documentaire geschoten in GTA Online wordt volgend jaar gestreamd
Nieuws

Documentaire geschoten in GTA Online wordt volgend jaar gestreamd

In Grand Theft Hamlet proberen twee acteurs Hamlet in GTA Online uit te voeren

Grand Theft Hamlet, een documentaire die geheel is geschoten in GTA Online - de online modus van Grand Theft Auto 5 - wordt volgend jaar wereldwijd via streaming gedistribueerd.

In Grand Theft Hamlet is te zien hoe twee acteurs zonder werk tijdens de lockdown omtrent de coronapandemie het plan krijgen om de het Shakespear-toneelstuk Hamlet geheel in GTA Online voor te dragen. De film is gemaakt door Pinny Grulls en Sam Crane.

De documentaire ging eerder dit jaar tijdens filmfestival SXSW al in première, en won daar de Documentary Feature Jury Award. Later deze maand zal Grand Theft Hamlet ook tijdens het BFI London Film Festival worden getoond.

Arthouse-distributeur Mubi heeft nu de rechten gekocht om de documentaire in Amerikaanse bioscopen uit te zenden en wereldwijd te streamen, zo meldt The Hollywood Reporter. De documentaire zal later dit jaar dan ook in Amerikaanse bioscopen draaien, en volgend jaar als het goed is wereldwijd via een nog niet nader bepaalde streamingdienst te zien zijn. Meer details volgen "binnenkort".

Grand Theft Auto 5 (en daarmee online modus GTA Online) is sinds release in 2013 uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Na Minecraft is het de bestverkochte game ooit. Rockstar Games werkt ondertussen aan Grand Theft Auto 6, dat gepland staat voor een release in het najaar van 2025.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!