Indiegame Enotria: The Last Song uitgesteld op Xbox, ontwikkelaar bekritiseert Microsoft

Indiegame Enotria: The Last Song uitgesteld op Xbox, ontwikkelaar bekritiseert Microsoft

Microsoft zou falen op het gebied van communicatie

De Italiaanse onafhankelijke ontwikkelaar Jyamma Games heeft zijn aankomende soulslike Enotria: The Last Song voor onbepaalde tijd uitgesteld op Xbox Series-consoles. Daarbij legt de ontwikkelaar de schuld bij Microsoft.

De game komt op 19 september uit op andere systemen, maar Xbox maakt daar geen onderdeel meer van uit omdat Microsoft de ontwikkelaar zou "negeren" tijdens het certificatieproces van de game.

Afgelopen februari kondigde Jyamma al aan dat de Xbox Series-versie niet tegelijkertijd als de PS5- en pc-versie van Enotria uit zou komen om de game zo goed mogelijk te maken. Een paar maanden later werd aangekondigd dat het spel uitgesteld was naar september, maar dat de game toch tegelijk op alle systemen zou verschijnen.

Dat is nu dus weer veranderd - de Xbox Series-versie heeft geen releasedatum meer. Jyamma's CEO Jacky Greco meldde op Discord (via Windows Central) dat het uitstel niets te maken heeft met een eventuele exclusieve deal met Sony - aangezien daar de laatste tijd veel geruchten over gaan bij het populaire Black Myth: Wukong. "Je kunt aan Xbox vragen waarom ze al twee maanden geen antwoord op ons geven. Ze geven blijkbaar niets om Enotria en niets om jou... De Xbox Series X en S-versie ligt klaar, maar we kunnen de release niet doorzetten. Ik heb veel geld aan deze port uitgegeven en vervolgens negeren ze ons." Op social media deelde Jyamma een soortgelijk statement.

Kort nadat het nieuws brak, sprak Insider Gaming met Greco. Daarbij werd verduidelijkt dat de ontwikkelaar Enotria's Xbox-winkelpagina niet kon openen en het goedkeuringsproces kon opstarten. Microsofts ontwikkelaars namen volgens Greco de verantwoordelijkheid op zich voor dit probleem, maar lieten vervolgens niets meer van zich horen. "We willen de game echt zo snel mogelijk op Xbox uitbrengen, maar een gebrek aan communicatie van hun kant maakt dit erg lastig."

Enotria: The Last Song staat op dit moment dan ook alleen gepland voor een release op PlayStation 5 en pc op 19 september. In onderstaande trailer die tijdens Gamescom werd uitgebracht zijn beelden van de soulslike te zien. Microsoft heeft op moment van schrijven nog niet publiekelijk gereageerd op de situatie.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou