'Grand Theft Auto 6 heeft een vrouwelijk hoofdpersonage, speelt zich af in fictief Miami'

'Grand Theft Auto 6 heeft een vrouwelijk hoofdpersonage, speelt zich af in fictief Miami'

Grand Theft Auto 6 zou een speelbaar vrouwelijk hoofdpersonage bevatten.

Dat claimt journalist Jason Schreier in een uitgebreid artikel op Bloomberg, waar hij ook beschrijft hoe de werkcultuur binnen ontwikkelaar Rockstar is veranderd. Schreier zou deze details van bronnen hebben vernomen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf. 

Volgens het artikel zou het hoofdpersonage in de aankomende Grand Theft Auto-game van Latijns-Amerikaanse afkomst zijn en onderdeel uitmaken van een tweetal hoofdpersonages. Hun verhaal zou geïnspireerd zijn door de bankovervallers Bonnie en Clyde. 

De game zou zich in een fictionele regio geïnspireerd op Miami en omringende gebieden afspelen. De spelwereld zou nu al groter zijn dan in voorgaande GTA-games, met tevens meer binnenlocaties om te verkennen. Rockstar zou van plan zijn om na release updates uit te brengen waarmee nieuwe missies en steden worden toegevoegd. Dat zou er voor zorgen dat niet alle content op release af hoeft te zijn, wat de aanwezigheid van zogenaamde 'crunch' binnen de ontwikkelaar zou verminderen.

Vier jaar geleden kwam Rockstar onder vuur te liggen vanwege berichten over crunch en een giftige werkcultuur. Het bedrijf zou sindsdien het roer om hebben gegooid. Zo zouden managers die onderdeel waren van de giftige cultuur zijn ontslagen en zouden werkschema's zijn verbeterd. Werknemers zouden flexibelere werktijden hebben en aanspraak kunnen doen op vergoedingen voor fysieke en mentale problemen. Het moraal bij werknemers zou op dit moment dan ook hoog zijn.

Daarbij zou Rockstar ervoor willen waken dat er geen grappen in de game gemaakt worden over gemarginaliseerde groepen binnen de samenleving. Dit in tegenstelling tot eerdere delen uit de GTA-reeks, waarin andere culturen vaak het mikpunt van spot waren. Wel zou het volgens de bronnen nog minstens twee jaar duren voordat het spel af is.

Bekijk hier ons overzicht met alle GTA 6-geruchten en -feiten.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De game na release compleet maken met extra steden of gebieden kan best werken. Zo ging dat in paradise city ook goed. Ben benieuwd :D

0
test

Heb weinig vertrouwen in het nieuwe deel.

0
test

@TiRamySu Want?

0
test

@TiRamySu Ik heb nog niet weinig vertrouwen, maar wel iets minder als ik eerder altijd had. Dat ze nu ineens zeggen goed te gaan letten op wat voor grappen ze maken is voor mij een enorme red flag. Maar, ze moeten zelf weten. Ik hoopte juist op een GTA die de hele woke cultuur goed op de hak zou nemen. Daar is het nu ook wel tijd voor. Zoals de laatste B&B film die dat ook deed. Hilarisch!

0
test

@Exalian-1 B&B? Al die afkortingen tegenwoordig...

0

@Exalian-1 Ja Rockstar is juist de studio die er met gestrekt been in gaat. Als dit nieuwsbericht waar is dan is het dus afgelopen met Rockstar. Wellicht dat de mensen die al bij Naughty Dog zijn weggelopen samen met de toekomstige Rockstar weglopers een nieuwe studio durven opstarten.

0

@Exalian-1 Mijn inziens kunnen ze heel makkelijk de ''woke'' mensen te kakken zetten en gelijkertijd gemarginaliseerde groepen ontzien.

0

Aanbevolen voor jou