Gerucht: Call of Duty 2025 wordt direct vervolg op Black Ops 2
Nieuws

Gerucht: Call of Duty 2025 wordt direct vervolg op Black Ops 2

De game zou zich in 2030 afspelen

Volgens recente geruchten zal de Call of Duty-game die in het najaar van 2025 uitkomt een direct vervolg zijn op Black Ops 2 en zich in 2030 afspelen.

Dat claimt Insider Gaming van meerdere bronnen te hebben vernomen. De game zou als projectnaam 'Saturn' dragen. Black Ops 2, dat in 2012 uitkwam, speelt zich deels in 2025 af, en de nieuwe game zou zich dus vijf jaar daarna afspelen. Volgens de site kunnen fans de terugkeer van diverse favoriete personages verwachten, alsmede een nieuwe slechterik, aangezien Menendez in de game stierf.

Eerder gingen er al geruchten dat multiplayermaps uit Black Ops 2 van remasters zouden worden voorzien in de nieuwe game en dit lijkt nog steeds het geval te zijn. In eerste instantie was het echter de bedoeling dat alle maps uit Black Ops 2 naar de nieuwe game zouden worden gebracht, maar nu zou het plan zijn om zowel oude als compleet nieuwe maps uit te brengen. Dit vanwege de kritiek die het vorig jaar verschenen Modern Warfare 3 ontving omdat het op release alleen oude maps bevatte.

Tot slot zou ook Zombies en Gunfight weer terugkeren. Het is daarbij onduidelijk of ontgrendelde wapens en items uit Call of Duty: Black Ops 6, dat volgende week vrijdag uitkomt, meegenomen kunnen worden naar de nieuwe Black Ops volgend jaar gezien de tijdssprong.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Valve wacht op generatiesprong voordat het de nieuwe Steam Deck uitbrengt
Nieuws

Valve wacht op generatiesprong voordat het de nieuwe Steam Deck uitbrengt

Daarbij moet de batterijduur op gelijk niveau blijven

Valve wacht tot er een complete generatiesprong gemaakt kan worden voordat het bedrijf de opvolger van de Steam Deck uitbrengt.

Dat benadrukt ontwerper Lawrence Yang aan Reviews.org. "Het is belangrijk voor ons - en we hebben geprobeerd hier heel duidelijk in te zijn - dat we niet elk jaar een nieuwe versie (van Steam Deck) uitbrengen. Daar is geen goede reden voor. En het is wat ons betreft ook niet bepaald eerlijk naar onze klanten om zo snel iets uit te brengen dat maar een kleine stap voorwaarts is."

Hij vervolgt: "We willen echt wachten op een generatiesprong in technologie, zonder dat we de batterijduur opofferen, voordat we de tweede generatie Steam Decks uitbrengen. Maar we zijn er wel enthousiast over, en werken er aan."

De Steam Deck 2 wordt achter de schermen dus wel ontwikkeld, maar gamers kunnen er gerust op zijn dat het apparaat pas uitkomt wanneer het op technologiegebied de moeite waard is en de batterijduur ongeveer gelijk aan de huidige Steam Deck gehouden kan worden.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Bloober Team claimt klaar te zijn met slechte games maken
Nieuws

Bloober Team claimt klaar te zijn met slechte games maken

De Silent Hill 2-remake verscheen onlangs en de studio werkt nu aan Cronos: The New Dawn

De Poolse ontwikkelaar Bloober Team is naar eigen zeggen klaar met het ontwikkelen van waardeloze games.

Dat liet Jacek Zieba, de regisseur van aankomende game Cronos: The New Dawn, weten aan Gamespot. "We willen onze niche vinden en denken dat dit gelukt is, dus nu willen we evolueren. Dat is complex, maar gebeurt ook organisch. Na Layers of Fear uit 2016 hadden werknemers in de studio zoiets van, 'okay, we hebben slechte games gemaakt, maar we kunnen veranderen'."

Zieba laat daarbij weten dat de afgelopen jaren niet altijd even makkelijk waren, maar dat de studio met de pas uitgekomen Silent Hill 2-remake zich heeft bewezen als talentvole horrorstudio. De Silent Hill 2-remake werd wereldwijd positief ontvangen en werd ook op Gamer.nl beloond met een 8,5.

De nieuwe game van Bloober Team - ook bekend van The Medium - is dus het afgelopen week aangekondigde Cronos: The New Dawn. Het gaat om een third-person survivalhorrorgame die zich afspeelt in een grimmige spelwereld "waarin Oost-Europees brutalisme en retrofuturistische technologie elkaar ontmoeten".

Cronos: The New Dawn speelt zich zowel in het verleden als de toekomst af. In het verleden ervaren spelers The Change, een cataclysmische gebeurtenis dat voor altijd de mensheid verandert. In de woestenij van de toekomst moet men ondertussen zien te overleven terwijl gevaarlijke gruwelen jacht op spelers maken.

Spelers besturen een Traveler. Deze agenten van The Collective moeten de futuristische woestenij verkennen om te zoeken naar tijdportalen. Daarmee kan er naar Polen in de jaren tachtig worden gereisd, waar men sleutelpersonen moet zien te redden tijdens de Apocalyps.

Cronos: The New Dawn verschijnt in de loop van 2025 op Xbox Series-consoles, PlayStation 5 en Steam. Hieronder is de onthullingstrailer nogmaals te zien.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!