'Games komen zes tot twaalf maanden na release naar standaard-tier van Xbox Game Pass'

'Games komen zes tot twaalf maanden na release naar standaard-tier van Xbox Game Pass'

Gisteren werd de nieuwe standaard-tier aangekondigd

Nieuwe spellen van Microsoft en zijn ontwikkelstudio's zouden zes tot twaalf maanden na release op de nieuwe standaard-tier van Xbox Game Pass kunnen verschijnen.

Gisteren kondigde Microsoft wijzigingen aan omtrent Game Pass. Niet alleen gaan de prijzen omhoog, er wordt ook een nieuwe 'standaard'-tier geïntroduceerd waarop games niet meteen op release zullen verschijnen. Dit in tegenstelling tot Xbox Game Pass Ultimate en Xbox Game Pass voor pc, waar games nog wel vanaf release op komen te staan.

Windows Central-redacteur Jez Corden claimt dat "zij" - waarmee hij mogelijk Microsoft of zijn eigen bronnen bedoelt - hem hebben verteld dat er per gamerelease wordt gekeken naar wanneer ze op de standaard-tier verschijnen, maar dat men mikt op zes tot twaalf maanden na de oorspronkelijke releasedatum, en "soms later". Dit heeft Microsoft echter nog niet officieel bevestigd.

De wijzigingen die aan Game Pass zijn aangebracht worden niet unaniem positief ontvangen. Buiten de prijsstijgingen druist het concept van de nieuwe standaard-tier voor Game Pass immers in tegen eerdere nadrukkelijke marketing voor de service, waarbij werd gemeld dat alle games van Xbox zelf op de dag van release op Game Pass komen te staan.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik hoop vooral dat ze met een eenduidige opzet komen en dat we na de officiële bekendmaking precies weten hoe de vork in de steel zit, aan die communicatie wil het nog weleens schorten bij Microsoft. Aan de ene kant is de prijsstijging te begrijpen, het is zeker niet alleen inflatie, vanuit Microsoft aan de andere kant zou dit ook een investering moeten zijn en juist richting hun klanten een mooie USP die hen niet teveel geld kost. De standard tier is ook nog wel te begrijpen, ik kan me best voorstellen dat dit voor een bepaalde groep interessant kan zijn, maar daarvoor vind ik de prijs dan toch iets te hoog. Ik had Ultimate de prijs van Standard gegeven en Standard nog een paar euro lager. Microsoft zal ervoor moeten waken om game pass niet te hoog in te schatten. Er staat best wat waarde op, maar mensen kunnen maar een beperkt aantal uren gamen, op een gegeven moment is het zijn geld niet meer waard.

0
test

Ik denk dat er een tijd komt dat mensen terug grijpen naar het bewust aankopen van een game. Zoals een papieren leesboek. Nu heb je gewoon luiheid dat aangesterkt wordt door dit soort online diensten. Neem nu Steam. Hoeveel games zijn er überhaupt al uitgespeeld? Backlogs zijn alleen maar aangesterkt door digitale winkels en diensten. Hoeveel tijd verlies je ook niet in het kiezen van een game als je oneindig veel keuze hebt? Prijzen gaan altijd stijgen en de kwaliteit van het aanbod gaat eronder kreunen.

[Reactie gewijzigd door Don Carpaccio op 11 juli 2024 - 16:18]

4

Aanbevolen voor jou