Double Eleven onthult en brengt multiplayershooter Blindfire plots uit
Nieuws

Double Eleven onthult en brengt multiplayershooter Blindfire plots uit

Speelbaar op Xbox Series-consoles en pc

Tijdens de Xbox Partner Preview-livestream gisteren onthulde Double Eleven de multiplayershooter Blindfire. De game is nu speelbaar op Xbox Series en pc via Early Access.

De first-person shooter speelt zich voor een groot gedeelte in de het donker af, met hier en daar uv-verlichte illustraties die er voor zorgen dat spelers iets kunnen zien. Daarbij kunnen spelers een 'Echo' gebruiken, waardoor bijvoorbeeld de meest recente positie van een vijand in de buurt wordt getoond.

Multiplayerpotjes bevatten maximaal acht spelers. Wanneer mensen verslagen worden, krijgen ze toegang tot nachtvisie waarmee ze de actie in de arena duidelijk kunnen volgen. Hoewel het mogelijk is voor spelers om zich in het donker te verstoppen, is het belangrijk om punten te scoren door bijvoorbeeld headshots en multikills te behalen. Spelers die een hele ronde geen schade oplopen ontvangen ook punten.

De Early Access-versie van Blindfire kan nu voor 8,79 euro aangeschaft worden via Xbox Series, Steam en Epic Games Store. Meer informatie is op Xbox Wire te vinden.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
2K Games kondigt free-to-play heroshooter Project Ethos aan
Nieuws

2K Games kondigt free-to-play heroshooter Project Ethos aan

De game bevat roguelike elementen

2K Games heeft een nieuwe, free-to-play heroshooter genaamd Project Ethos onthuld.

De third-person-game heeft daarbij roguelike elementen - elk potje wordt weer anders dankzij zogeheten Evolutions. Dit zijn krachtige en gedeeltleijk random upgrades die uniek zijn voor elke held. Zo kunnen diverse klassen geheel andere speelstijlen met zich meebrengen.

Er wordt op moment van schrijven in een select aantal landen een speeltest gehouden op pc. Daarin zijn twee modi beschikbaar. Zo is er Trials, een aanhoudend gevecht waarin spelers 'cores' moeten verzamelen en weer een weg van het slagveld af moeten zien te vinden. Daarnaast is er Gauntlet, een pvp-toernooimodus waarin teams het tegen elkaar opnemen. De speeltest is niet in Nederland en België beschikbaar.

Project Ethos wordt ontwikkeld door 31st Union, een studio die in 2019 werd opgericht door de medeoprichter van Call of Duty-studio Sledgehammer Games. Het gaat om de debuutgame van de studio.

Project Ethos komt op een nog onbekend moment naar Steam, PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
It Takes Two-maker gaat nieuwe co-op-game 'binnenkort' onthullen
Nieuws

It Takes Two-maker gaat nieuwe co-op-game 'binnenkort' onthullen

Hazelight plaatste een foto van het script op social media

Hazelight Studios, de ontwikkelaar van It Takes Two, gaat ergens binnenkort zijn nieuwe co-op-game onthullen.

Het was al bekend dat Hazelight aan een nieuwe game werkt, maar details waren er nog niet. Creative director Josef Fares lichtte gisteren via social media een tipje van de sluier op.

"Ik krijg een hoop vragen over onze nieuwe game. Hier is een hint. Het gaat om een compleet nieuwe IP genaamd S**** ******N. Ik kan niet wachten om het binnenkort te tonen." Op de plekken waar asterisken staan, behoren logischerwijs letters te staan, maar nu is dus duidelijk dat de naam van de game uit twee woorden bestaat, met een 's' begint en met een 'n' eindigt.

Vervolgens werd de tweet ook gedeeld oor het X-account van Hazelight, inclusief een foto van een script. Daarop is duidelijk te zien dat het wederom om een co-op-game gaat.

Eerder deze week bleek nog dat de vorige game van de studio, It Takes Two, inmiddels meer dan twintig miljoen keer is verkocht. Het spel verscheen in 2021 op consoles en pc, en een jaar later op Nintendo Switch, en draait om Cody en May, die na een flinke ruzie worden omgetoverd tot poppen en in een fantasiewereld terechtkomen. Het spel won in het releasejaar diverse prijzen, waaronder de award voor de game van het jaar tijdens The Game Awards. Het bedrijf achter de Sonic the Hedgehog-films werkt samen met Hazelight aan een verfilming van It Takes Two, al is daar verder nog niets over bekend. 

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!