Arkane Lyon ontwikkelt game gebaseerd op Marvels Blade

Arkane Lyon ontwikkelt game gebaseerd op Marvels Blade

De vampierjager krijgt een eigen spel

Arkane Lyon heeft Blade in ontwikkeling, een game gebaseerd op de gelijknamige antiheld van Marvel.

Dinga Bakaba en Bill Roseman van Marvel onthulden het spel tijdens The Game Awards afgelopen nacht. De game gaat zich afspelen in een gedeelte van Parijs dat onder quarantaine valt tijdens een bovennatuurlijk noodgeval. Vampiers zijn namelijk ten tonele verschenen en het is aan Blade om inwoners van Parijs veilig te stellen.

Volgens Rosemann wordt de game mede ontwikkeld om het vijftigste jubileumjaar van Blade te vieren. Bakaba van Arkane geeft aan dat het een droom van hem was om aan de Blade-franchise te kunnen werken.

Arkane staat bekend om diens immersieve games, zoals Prey, Deathloop en Dishonored. De laatste game van de studio is het tegenvallende Redfall, waar toevallig ook vampiers in zitten. Er gingen geruchten dat er een nieuwe Dishonored onthuld zou worden tijdens The Game Awards, maar dit bleek dus niet te kloppen.

Het is nog niet bekend wanneer en op welke systemen Blade verschijnt, al is het waarschijnlijk dat hier in ieder geval Xbox Series X en S en pc onder vallen. Arkane maakt tegenwoordig onderdeel uit van Microsoft, maar in sommige gevallen verschijnen gelicenseerde games ook op concurrerende platforms.

Marvel werkt tevens al geruime tijd aan een nieuwe Blade-film. Er zijn meer Marvel-games in ontwikkeling - zo komt EA met een Black Panther-spel, werkt Insomniac aan Wolverine en zal SkyDance New Media’s een Captain America-game uitbrengen.

Lees hier meer nieuws over The Game Awards.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deathloop vond ik fantastisch, dus deze ga ik zeker opvolgen. Altijd leuk als het zich in Europa afspeelt.

[Reactie gewijzigd door Don Carpaccio op 8 december 2023 - 07:31]

0

Toch wel jammer dat er geen Dishonored 3 komt, zou zie je maar weer dat journalisten regelmatig ook maar geruchten naar buiten gooien voor de clicks. Ik snap het aan de ene kant, maar aan de andere kant kun je dan werkelijk alles wel gaan posten. Vraag me af waar journalisten de grens trekken, lijkt me een mooi onderwerp voor een column. Dit ziet er in ieder geval sfeervol uit, hopelijk een goeie game waarmee we die draak van Redfaal kunnen vergeten.

0
test

Dat was geen gerucht dat stond in de documenten met micro vs ftc.

0
test

Ik had even een brainfart en was vergeten dat Arkane onderdeel uitmaakt van MS, lol. My bad, drukke ochtend!

1
test

Dat kan gebeuren, maar je ziet ook geen gamepass of xbox ergens in de trailer

0
test

Ja, het wordt nog even afwachten.

0

Dat is maar te hopen dat ze een betere game kunnen neerzetten. Het is dan wel weer erg apart ze weer een vampire game te geven.

0

Aanbevolen voor jou