Age of Wonders 4 nu verkrijgbaar
Nieuws

Age of Wonders 4 nu verkrijgbaar

Game is ontwikkeld door het Nederlandse Triumph Studios

Het door het Nederlandse Triumph Studios ontwikkelde Age of Wonders 4 is gisteren uitgekomen.

De game is verkrijgbaar op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S en biedt net zoals voorgaande delen 4X-strategie en turn-based tactische gevechten in een fantasierijke wereld.

Spelers gebruiken magie om hun troepen sterker te maken en het op te nemen tegen machtige tovenaars. Voor het eerst in de reeks kunnen spelers daarbij hun eigen facties creëren. Men kan een grote verscheidenheid aan units en omgevingen verwachten. Ook is de gameplay zo open mogelijk en worden mods ondersteund.

De Age of Wonders-reeks van Triumph - dat tevens internationale bekendheid verwierf met de Overlord-games - begon bij de eerste game uit 1999 en valt sindsdien erg in de smaak bij fans van het strategiegenre. Age of Wonders 3 verscheen in 2014, maar in 2019 kwam nog wel de spin-off Age of Wonders: Planetfall uit.

Hieronder zijn een eerder verschenen launchtrailer en een onlangs uitgekomen accolades trailer te bekijken.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Fortnite-Halloweenevent Fortnitemares begint vandaag
Nieuws

Fortnite-Halloweenevent Fortnitemares begint vandaag

Met o.a. skins gebaseerd op Saw en The Texas Chainsaw Massacre

Fortnitemares, het jaarlijkse Halloween-evenement binnen Fortnite, gaat vandaag start.

Eigenlijk had Fortnitemares gisteren al moeten beginnen, maar het evenement werd op het laatste moment met een dag uitgesteld.

Spelers kunnen allerlei spookachtige toevoegingen in de populaire game verwachten, waaronder nieuwe skins. Denk aan Shadow Monks, Witch, Leatherface uit Texas Chainsaw Massacre en Billy the Puppet uit Saw. Venom uit Spider-Man slingert ook langs. Ook neemt het evenement diverse griezelige aanpassingen op de speelmap met zich mee en krijgen sommige wapens ook een Halloween-tintje.

Hieronder zijn zowel een gameplaytrailer als cinematische trailer te zien van Fortnitemares.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Documentaire geschoten in GTA Online wordt volgend jaar gestreamd
Nieuws

Documentaire geschoten in GTA Online wordt volgend jaar gestreamd

In Grand Theft Hamlet proberen twee acteurs Hamlet in GTA Online uit te voeren

Grand Theft Hamlet, een documentaire die geheel is geschoten in GTA Online - de online modus van Grand Theft Auto 5 - wordt volgend jaar wereldwijd via streaming gedistribueerd.

In Grand Theft Hamlet is te zien hoe twee acteurs zonder werk tijdens de lockdown omtrent de coronapandemie het plan krijgen om de het Shakespear-toneelstuk Hamlet geheel in GTA Online voor te dragen. De film is gemaakt door Pinny Grulls en Sam Crane.

De documentaire ging eerder dit jaar tijdens filmfestival SXSW al in première, en won daar de Documentary Feature Jury Award. Later deze maand zal Grand Theft Hamlet ook tijdens het BFI London Film Festival worden getoond.

Arthouse-distributeur Mubi heeft nu de rechten gekocht om de documentaire in Amerikaanse bioscopen uit te zenden en wereldwijd te streamen, zo meldt The Hollywood Reporter. De documentaire zal later dit jaar dan ook in Amerikaanse bioscopen draaien, en volgend jaar als het goed is wereldwijd via een nog niet nader bepaalde streamingdienst te zien zijn. Meer details volgen "binnenkort".

Grand Theft Auto 5 (en daarmee online modus GTA Online) is sinds release in 2013 uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Na Minecraft is het de bestverkochte game ooit. Rockstar Games werkt ondertussen aan Grand Theft Auto 6, dat gepland staat voor een release in het najaar van 2025.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Mario and Luigi Brothership-trailer toont een (b)roerig avontuur
Nieuws

Mario and Luigi Brothership-trailer toont een (b)roerig avontuur

Game verschijnt op 7 november voor Nintendo Switch

Nintendo heeft een uitgebreide nieuwe trailer van het aankomende Mario and Luigi Brothership uitgebracht.

In de trailer van meer dan vijf minuten wordt nog eens goed uitgelegd wat spelers van het avontuur kunnen verwachten. Verschillende omgevingen en het gevechtssysteem komen uitgebreid voorbij.

Mario and Luigi Brothership speelt zich af in Concordia. Mario en Luigi varen op Zeiland - deels schip, deels eiland - om hier verschillende eilanden te bezoeken, met tropische regenwouden en bruisende steden.

Eerder bleek al dat Brothership deels wordt ontwikkeld door mensen die aan de oorspronkelijke Mario and Luigi RPG-games hebben gewerkt. De oorspronkelijke Mario and Luigi-games werden ontwikkeld door Alpha Dream. Die studio, die onafhankelijk was en alleen met Nintendo samenwerkte voor de reeks, is echter in 2019 failliet gegaan.

Mario and Luigi Brothership verschijnt op 7 november voor Nintendo Switch. Gamer.nl-redacteur Bastiaan Vroegop speelde onlangs al enkele uren van de game en schreef het volgende in zijn preview: "Dit belooft een ouderwets Mario and Luigi-avontuur te worden. Een fijne afsluiter van het jaar voor Nintendo - en misschien wel de laatste 'echte' Mario-game die op de Switch verschijnt. De Switch 2 loert immers om de hoek."

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!