Activision over Call of Duty: Vanguard: ‘Minder innovatie dan we hadden gewild’

Activision over Call of Duty: Vanguard: ‘Minder innovatie dan we hadden gewild’

Activision Blizzard wijst naar een gebrek aan innovatie en de Tweede Wereldoorlogsetting als de oorzaak voor tegenvallende verkoopresultaten van Call of Duty: Vanguard.

Hoewel Call of Duty: Vanguard sinds de release in november vorig jaar regelmatig terugkeert in maandelijkse lijsten met de bestverkochte spellen, scoort het spel minder goed dan voorgaande Call of Duty-titels. Dat erkent Activision Blizzard in een nieuw jaarverslag voor investeerders, waarin het ook stilstaat bij de oorzaak van de tegenvallende verkopen.

“Hoewel Call of Duty een van de succesvolste entertainmentseries aller tijden is, voldeed onze premium-release in 2021 niet aan onze verwachtingen. We denken dat dat voornamelijk door onze eigen uitvoering komt”, luidt het.

“De Tweede Wereldoorlogsetting sloeg niet aan bij een deel van onze community en we innoveerden niet zoveel [..] als we hadden gewild”, zo staat er verder in het verslag. “We gaan beide problemen aankaarten met de release in 2022. Ontwikkeling van de 2022 premium- en Warzone-ervaringen wordt geleid door Activisions bekende Infinity Ward-studio.”

“We werken aan het meest ambitieuze plan in de Call of Duty-geschiedenis”, vervolgt het bedrijf. “Met meer dan 3000 mensen die nu aan de serie werken en een terugkeer naar de Modern Warfare-setting die onze succesvolste Call of Duty-titel ooit opleverde.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vond Vanguard zelf een stuk beter dan MW2019. Betere maps, snellere gameplay en de WO2 setting ligt me wel. Benieuwd naar MW2 dit jaar maar MW2019 vond ik echt helemaal niks. Mijn minst favoriete cod aller tijden zelfs dus ik vrees ervoor.

0
test

@Real13 Je maakt een grap toch?

0
test

Wat een onzin! Call Of Duty hoort juist thuis in WO2. Maar dan moet er een leuke accurate single player campaign in en dat had deze game nog. Deel 2 was legendarisch.

0
test

@bigds9fan Dit. De setting was top, maar in de multiplayer gameplay merkte je er niets van terug. Nog steeds super fast paced, weinig respect voor de materie en de maps hadden ook weinig te maken met WW2. De singleplayer was zo saai dat ik me hem nu al amper kan herinneren.

0

Aanbevolen voor jou