Activision Blizzard-overname ook goedgekeurd in China

Activision Blizzard-overname ook goedgekeurd in China

Na goedkeuring van o.a. Europese Commissie, Japan en Brazilië

De overname van Activision Blizzard door Microsoft is goedgekeurd door het Chinese State Administration for Market Regulation.

Dat meldde Seeking Alpha eind vorige week. De goedkeuring van China komt krap een week na de goedkeuring van de Europese Commissie. Andere landen die hun goedkeuring hebben gegeven, zijn onder andere Brazilië, Chili, Japan, Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië.

Eerder dit jaar keurde het Britse Competition and Markets Authority (CMA) de overname af. Daarbij werd vooral de angst dat Microsoft een monopoliepositie binnen de cloudgamingsector zou vergaren aangehaald. Het Amerikaanse Federal Trade Commission spant daarnaast een rechtszaak tegen Microsoft aan in een poging de overname tegen te houden. Microsoft heeft al gemeld de uitspraken in landen en regio waar de overname is afgekeurd aan te vechten.

Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het Call of Duty- en Diablo-uitgever Activision Blizzard wil overnemen voor een bedrag van 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Zeker in de grotere landen is een positieve uitspraak voor de overname essentieel om deze door te kunnen laten gaan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou