Activision Blizzard-overname kan tien jaar worden geblokkeerd

Activision Blizzard-overname kan tien jaar worden geblokkeerd

Dat meldt CMA in de documentatie over diens beslissing

De overname van Activision Blizzard door Microsoft zou wel eens tien jaar lang kunnen worden tegengehouden.

De Britse Competition and Marketing Authority (CMA) liet vorige week weten de overname te blokkeren. De CMA is van mening dat de acquisitie negatieve gevolgen kan hebben op het gebied van concurrentie in de groeiende cloudgamingmarkt. Dat zou volgens de commissie leiden tot minder keuze voor gamers in het Verenigd Koninkrijk.

In de rapportage van CMA's beslissing wordt gemeld dat de afwijzing "er voor zorgt dat de overname van beide partijen voor een toekomstige periode tegen wordt gehouden". Daarbij wordt specifiek gemeld dat een dergelijke afwijzing normaliter betekent dat de bedrijven tien jaar lang niet mogen proberen om de overname door te drukken - al zouden niet gespecificeerde aanpassingen aan de deal wel voor een andere uitkomst kunnen zorgen.

Hoe dan ook hebben Activision en Microsoft vorige week gemeld tegen de uitspraak van de CMA in hoger beroep te gaan. Mocht dat worden goedgekeurd, dan mogen de bedrijven wederom een mogelijke overname beschrijven waar de CMA weer een oordeel over mag vellen. De Europese Commissie doet op 22 mei een uitspraak en het Amerikaanse Federal Trade Commission probeert de deal ook tegen te houden middels een rechtszaak.

In een column schreef Gamer.nl-redacteur Jari Klapwijk dit weekend over de afwijzing van de overname: "Daarom is de beslissing van de CMA prima te billijken. Zodra cloudgamen de wereld overneemt, zijn we als gamers waarschijnlijk blij dat er niet maar één partij is die de dienst uitmaakt. Zo blijft de door ons zo geliefde industrie gezond en competitief, en krijgen we minder te maken met absurde prijsstijgingen en andere onzin waar een dominante markleider niet vies van is."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@coola ik denk het ook wel. Ik denk dat de cloudmarkt groot gaat worden en nu Stadia er niet meer is zal MS daarin heel groot worden, Sony heeft daar bij voorbaat al een dikke achterstand. Goed dus om met die markt rekening te houden

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@fonsrutte Sony had al veel eerder cloud gaming. Ze hebber er alleen geen klap mee gedaan. Dat ze achterlopen hebben ze alleen aan hunzelf te danken, en daar hoeven ze niet voor in bescherming te worden genomen.

0

Aanbevolen voor jou