Xbox en Bethesda Games Showcase: al het nieuws verzameld

Xbox en Bethesda Games Showcase: al het nieuws verzameld

Vanavond zond Microsoft de Xbox en Bethesda Games Showcase uit, waar onder andere de eerste gameplay van Starfield werd getoond. In dit artikel is er een handig overzicht met alle aankondigingen te vinden.

Eerste uitgebreide gameplay van Starfield getoond

Bethesda heeft vanavond de eerste uitgebreide gameplaybeelden van Starfield onthuld. Dat werd vanavond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase gedaan. Bethesda's Todd Howard vertelde tijdens het tonen van de gameplaybeelden meer over de game.

Zo wordt in de beelden een blik geworpen op de planeet Kreet in het jaar 2330. Spelers bezoeken naar bijvoorbeeld een ruimtestation en komen in gevechten terecht waarin ze verschillende geweren gebruiken. Ook is te zien hoe spelers sloten kunnen kraken.

Verderop in het gameplaysegment werd de belangrijkste stad in de game, New Atlantis, bezocht, waar spelers bijvoorbeeld nieuwe missies kunnen verkrijgen. Ook werd getoond hoe spelers hun eigen personage kunnen aanmaken, alsmede een eigen ruimteschip waarmee door de ruimte gereisd kan worden.

Lees hier de rest van het nieuwsbericht.

Watch on YouTube

Forza Motorsport komt in de lente van 2023 uit

De nieuwe Forza Motorsport verschijnt in de lente van 2023 op Xbox Series X en S en pc. Dat hebben Microsoft en ontwikkelaar Turn 10 aangekondigd tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase. Het nieuwe deel in de racefranchise heet simpelweg Forza Motorsport.

De game krijgt real-time raytracing en een dynamische dag- en nachtcyclus. De complete rijervaring is ook op de schop gegaan. Zo zijn racetracks procedureel gegenereerd om ze realistischer te maken. Naast een trailer werd er ook een gameplaysegment gezien in de vorm van Maple Valley, een track die ook in de eerste Forza Motorsport zat.

Lees hier verder.

Watch on YouTube

Diablo 4 verschijnt in 2023 op consoles en pc

Diablo 4 moet ergens volgend jaar op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One uitkomen. Dat heeft Blizzard vanavond aangekondigd. Ook werd de vijfde en tegelijk laatste klasse onthuld, de Necromancer. De andere klassen zijn Barbarian, Rogue, Sorceress en Druid.

Blizzard vertelde onder andere dat klassen in grote lijnen vastliggen, maar dat spelers wel allerlei aanpassingen aan personages kunnen vallen, waaronder het uiterlijk. Verder werd ook gepraat over de open spelwereld, waar ongeveer 150 kerkers in te vinden zijn. Nieuw zijn Strongholds, vijandelijke gebieden die spelers moeten zien te heroveren om ze om te toveren naar vriendelijke stadjes.

Het complete nieuwsbericht is hier te vinden.

Watch on YouTube

Hollow Knight Silksong komt ook naar Xbox en Game Pass

Hollow Knight Silksong komt ook op Xbox-consoles en Game Pass uit. Dat werd tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase aangekondigd. De game was al bevestigd voor Nintendo Switch en pc, maar nu is dus ook duidelijk dat het spel op Xbox-consoles uitkomt en op dag van release op Game Pass verschijnt. Een releasedatum werd niet gegeven, maar er werd wel een nieuwe trailer getoond, die hieronder is te zien.

Hollow Knight is een metroidvania uit 2017 die geprezen wordt om zijn leveldesign en gameplay. In eerste instantie zou Silksong een uitbreiding op de game worden, maar men besloot er een volledig vervolg op te maken.

Lees hier meer.

Watch on YouTube

Hideo Kojima werkt aan Xbox-game met cloudtechnologie

Hideo Kojima gaat een Xbox-game ontwikkelen die gebruikmaakt van cloudtechnologie.

Kojima, de bedenker van de Metal Gear-reeks en Death Stranding, verscheen kort in de Xbox en Bethesda Games Showcase. Daarin meldde hij dat hij samenwerkt met Xbox Game Studios om aan een spel te werken die hij al een tijdje wilde maken, maar wat niet mogelijk was vanwege technologische limieten.

Veel details gaf hij niet, maar volgens hem is het "iets dat iemand nog nooit eerder heeft ervaren of gezien. Ik heb erg lang gewacht op de dag dat ik het eindelijk kon maken. Met Microsofts nieuwe cloudtechnologie en de veranderende trends in de industrie, is het nu mogelijk om mijzelf uit te dagen om dit nooit eerder verschenen concept te maken. Het gaat misschien een tijdje duren, maar ik kijk er naar uit om met Xbox Game Studios samen te werken en in de toekomst meer te laten weten."

Lees de rest van het nieuwsbericht hier.

Kojima Productions

Overwatch 2 verschijnt op 4 oktober als free-to-play-game

Overwatch 2 komt op 4 oktober uit als free-to-play-game, zo is vanavond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase aangekondigd. Het gaat om een Early Access-versie die beschikbaar komt op Xbox Series X en S, Xbox One, pc, PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Op release kunnen spelers een nieuwe held besturen genaamd Junker Queen. Deze in Australië geborden held is een tank. Op 16 juni is Blizzard van plan om een livestream te houden waar het meer details geeft over dit personage, alsmede de game zelf en de aankomende gesloten bèta.

Bezoek het nieuwsbericht hier.

Watch on YouTube

Obsidian komt in november met nieuwe game Pentiment

Obsidian werkt aan een nieuwe verhalende game genaamd Pentiment. Het spel werd vanavond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase aangekondigd. Er gingen al langer geruchten dat Obsidian aan een nieuwe game werkte met een verhalende insteek.

Pentiment speelt zich af in het Duitsland van de zestiende eeuw. "Spelers besturen Andreas Maler, een reiziger en artiest die werkt in Kiersau Abbey tijdens grote onrust. Terwijl hij zijn meesterwerk afmaakt, raakt Andreas verzeild in een reeks moorden die plaatsvinden verspreid over 25 jaar." Spelers gaan op onderzoek uit om er achter te komen wat er aan de hand is.

Lees hier verder.

Watch on YouTube

Arkane's vampiergame Redfall uitgebreid getoond

Redfall, de nieuwe game van Arkane, werd tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase uitgebreid getoond. De trailer toont hoe een speler een kerk verkent waar men al snel aangevallen wordt door vampiers. Daarop volgt een hoop schietactie, waarna er meer van de omgeving in het spel wordt getoond. Ook de verschillende personages die spelers kunnen besturen komen aan bod.

Redfall werd vorig jaar tijdens de E3-presentatie van Xbox onthuld. Het spel speelt zich af in een gelijknamig dorp op een eiland, dat is bezet door vampiers die de zon blokkeren. In de game kiezen spelers een personage om samen met anderen spelers of alleen de wezens uit te schakelen.

Hier valt meer te lezen.

Watch on YouTube

Team Ninja werkt aan Wo Long: Fallen Dynasty

Team Ninja ontwikkelt een nieuwe actiegame genaamd Wo Long: Fallen Dynasty. Het spel werd voor het eerst getoond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase en komt ergens begin 2023 in ieder geval naar Xbox-consoles, pc en Game Pass.

Wo Long: Fallen Dynasty speelt zich af in een fictieve versie van China, waar monsters en demonen mensen constant aanvallen en dorpen overhoop halen. Het hoofdpersonage neemt het op tegen zowel mensen als demonen. De gevechten zijn daarbij gebaseerd op Chinese martial arts.

Lees hier verder.

Watch on YouTube

Metroidvania The Last Case of Benedict Fox onthuld

Tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase werd de metroidvania The Last Case of Benedict Fox onthuld. Het spel, dat wordt ontwikkeld door Plot Twist, speelt zich af in 1925, waarbij de titulaire detective in Boston op zoek gaat naar een vermiste familie. Hij verkent daarbij een landhuis. Ook kan hij in de gedachten van recentelijk overleden mensen duiken om trauma's te herleven.

De game valt daarbij vooral erg op dankzij de grafische stijl, die soms wat gotisch heeft en bij wijlen doet denken aan Tim Burton-animatiefilms.

Lees het complete nieuwsbericht hier.

Watch on YouTube

Rick and Morty-bedenker werkt aan de game High on Life

Justin Roiland, de bedenker van Rick and Morty, werkt samen met Squanch Games aan het spel High on Life. Dat werd tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase onthuld. De first-person shooter draait om een student die een pratende geweer gebruikt om de aarde tegen een buitenaardse invasie te beschermen. De aliens willen mensen als een nieuwe drug gebruiken.

Spelers verzamelen gedurende het spel upgrades en meer pratende geweren om de buitenaardse wezens mee te vernietigen. Tijdens het spel geven deze pratende geweren feedback en hun eigen kijk op de sitatie.

Lees hier verder. 

Watch on YouTube

En verder...

Persona 3, 4 en 5 voor Xbox Game Pass aangekondigd
Futuristische akkerbouw in Lightyear Frontier
Bekijk nieuwe A Plague Tale: Requiem-gameplay
Hot Wheels-uitbreiding voor Forza Horizon 5 onthuld
Riot Games-spellen komen naar Xbox Game Pass

Ruimtehorrorgame Scorn vanaf 21 oktober verkrijgbaar
Nieuwe game Minecraft Legends aangekondigd
Ark 2 met Vin Diesel komt in 2023 uit
Uniek ogende game As Dusk Falls vanaf 19 juli verkrijgbaar
Strategiegame Ara: History Untold aangekondigd

Volledige versie Grounded verschijnt in september
Flintlock: The Siege of Dawn getoond, komt in 2023 uit
Gameplaydesigner Limbo komt met uniek ogende game Cocoon
Seizoen 7 van Sea of Thieves laat spelers hun schip een naam geven
De Halo Pelican komt naar Flight Simulator

Stealth-platformer Ereban: Shadow Legacy onthuld
Kleurrijke actiegame Ravenlok aangekondigd

Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hoogtepunten voor mij waren starfield, Diablo 4, Ereban: schaduw legacy, Forza Motorsport, Redfall, High on Life, en de nieuwe Plague Tale. Game pass all the way, als je het nog niet had neem je het nu wel. Vind het slim om alleen te tonen wat er in het komende jaar gaat gebeuren. Doen Nintendo en PS ook al een tijdje en werkt prima!

0
test

Op diablo 4 na waren er voor mij geen grote verrassingen. D4 was geen verrassing maar wel tof om nieuwe gameplay te zien. Starfield weet ik nog niet. Plague tale ga ik ook wel spelen. Gelukkig komen veel op gamepass dus kan ze mooi uitproberen. Had echt gehoopt op fable.

0

Aanbevolen voor jou