Xbox-controller gemaakt van gerecyclede materialen onthuld

Xbox-controller gemaakt van gerecyclede materialen onthuld

Controller gaat 84,99 euro kosten

Microsoft brengt een Xbox-controller uit die is gemaakt van gerecyclede materialen.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. De controller is gemaakt om de Dag van de Aarde op 22 april te vieren, en komt op 18 april uit. De controller bestaat voor een derde deel uit gerecycled plastic, zoals oude Xbox One-controlleronderdelen en cd's. Ook zit er een batterijpack bij die opnieuw opgeladen kan worden, alsmede een USB-C-kabel om dat te doen.

De controller krijgt de toepasselijke naam 'Remix'. Omdat er voor elke controller iets andere materialen worden gebruikt, ziet elke controller er net wat anders uit. Men kan de controller voor 84,99 euro reserveren.

Microsoft zet zich wel vaker in voor milieuvriendelijke opties. Zo werden er eerder dit jaar diverse energiebesparende opties voor Xbox-consoles geïntroduceerd. Zo wordt de console automatisch in de energiebesparende modus geplaatst wanneer deze uitgezet wordt. Dit kan er voor zorgen dat de console tot wel twintig keer minder energie opmaakt in vergelijking met de gebruikelijke slaapmodus. Verder probeert de console automatische updates uit te voeren op momenten dat er zoveel mogelijk duurzame energie via het stroomnet beschikbaar is, afhankelijk van de thuissituatie van de gebruiker. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind em er wel leuk uit zien, alleen de groene 4puntdruktoets vind ik niet zo mooi. Alleen jammer van de prijs, als je eco promoot dan moet je dat ook met de prijs doen. Maak het de betere optie op alle vlakken, niet alleen voor het label.

0
test

Sluit me aan bij JK. Als je dan zoiets wil doen wat verder prima is uiteraard, kom dan niet aan met een prijs die dan bijna verdubbeld is.

0

Aanbevolen voor jou