Verkoop westerse studio's laat Square Enix investeren in blockchain

Verkoop westerse studio's laat Square Enix investeren in blockchain

Square Enix heeft details gedeeld over de reden achter de verkoop van diens westerse studio's.

Eerder vandaag werd aangekondigd dat Square Enix diens westerse studio's Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal verkoopt aan Embracer voor 300 miljoen dollar. Daarmee verkoopt het bedrijf ook franchises als Tomb Raider, Deus Ex, Thief en Legacy of Kain.

De Japanse uitgever heeft nu meer inzage gegeven in de reden van de verkoop. Zo moet het opgeleverde geld het mogelijk maken om te investeren in technologieën zoals blockchain, AI en de cloud. Verder zorgt de verkoop er voor dat Square Enix diens beschikbare middelen efficiënter kan inzetten en zo groei binnen de entertainmentsector kan teweegbrengen.

Vorige maand sprak Square Enix-directeur Yosuke Matsuda al de wens uit om met blockchaintechnologie te experimenteren en zo 'play to win'-games te maken. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik kan er met mijn hoofd bijna niet bij waarom deze keuze gemaakt is... Het zal wel, ik ben benieuwd hoe de aankomende Tomb Raider en Deus Ex zullen worden. Als er ooit nog iets van Deus Ex komt, tenminste.

0
test

@Ardyn het is ook nog eens verkocht voor maar 300 miljoen dollar.

0
test

Misschien dat er nu ooit iets gaat gebeuren met de Legacy of Kain serie... Een remaster (pakket) zou erg mooi zijn, ala de Shadowman remaster.

0

Aanbevolen voor jou