Rust lijkt voorlopig niet naar next-gen consoles te komen

Rust lijkt voorlopig niet naar next-gen consoles te komen

Rust lijkt niet voor de next-gen consoles gepland te staan, zo blijkt uit een ESRB-rating.

Op de website van de Amerikaanse instelling dat leeftijdsclassificaties uitdeelt aan games, zijn PS4- en Xbox One-versies van de game van een classificatie voorzien. De game heeft een 'M' voor 'Mature' (volwassen) ontvangen. Dit is vergelijkbaar met een 18+-rating van de Europese instelling PEGI.

PlayStation 5-en Xbox Series X-versies ontbreken echter, wat het onwaarschijnlijk maakt dat de game voorlopig naar die consoles komt. Wel is het waarschijnlijk dat de game via backward compatibility op de nieuwe consoles te spelen is.

In 2019 werd de consoleversie van Rust al aangekondigd, maar het spel is vooralsnog niet op consoles uitgekomen. Daar moet in de loop van dit jaar echter verandering in komen, al is een precieze releasedatum niet bekend.

Rust lanceerde in 2013 al op Steam Early Access. Spelers verkennen een post-apocalyptisch eiland en beginnen alleen met een steen en een fakkel. Men moet zelf achterhalen hoe men het beste kan overleven. Niet alleen andere spelers kunnen een gevaar vormen, ook honger en dorst, kou en wilde dieren kunnen een bedreiging vormen. Er kan echter ook samengewerkt worden met andere spelers.

Rust

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Rust(ig) aan

0
test

De headline leest alsof de 'rust voorlopig niet is wedergekeerd in de console war' haha.

0

Aanbevolen voor jou