Riot Games en Bungie klagen samen cheatmaker aan
Nieuws

Riot Games en Bungie klagen samen cheatmaker aan

Riot Games en Bungie slaan de handen ineen om een cheatmaker genaamd GatorCheats aan te klagen.

Riot Games is onder andere bekend van Valorant en Bungie van Destiny 2. Polygon zet de aanklacht, die vorige week in het Central District van Californië is ingezonden, uiteen.

Omdat zowel Valorant als Destiny 2 gratis verkrijgbaar zijn, verdienen Bungie en Riot geld door de verkoop van virtuele items in de spellen. De bedrijven zijn dus afhankelijk van spelers die in de games willen investeren om hun ervaring te verbeteren. Cheats kunnen daarbij roet in het eten gooien en zijn dan ook een directe bedreiging voor het verdienmodel van Riot en Bungie.

Daarbij zouden de cheatcodes ook op de lange termijn een bedreiging vormen voor de games in kwestie. "Als spelers ervaren dat andere spelers cheaten of een oneerlijk voordeel hebben, raken ze gefrustreerd en stoppen ze met spelen", zo valt in de aanklacht te lezen. "Dat kan er voor zorgen dat de community van de games wordt verstoord of vernietigd."

Volgens de documentatie heeft GatorCheats-eigenaar Cameron Santos "tien- of honderdduizenden dollars" verdiend aan het verkopen van cheats. "De software (van GatorCheats) laat spelers Valorant en Destiny 2 manipuleren in hun voordeel." Enkele voorbeelden die worden gegeven is het automatisch laten richten van wapens en het onthullen van de locaties van tegenstanders.

Santos zou eind vorig jaar van Bungie al een sommatiebrief hebben ontvangen waarin hij werd verzocht de verkoop van de cheats te staken. Santos zou akkoord zijn gegaan met het offline halen van de Destiny 2-cheats, maar hij zou klanten van GatorCheats via privékanalen alsnog van de cheats voor de games voorzien.

Bungie en Riot willen via de rechtszaak er voor zorgen dat GatorCheats volledig stopt met het verkopen van cheats voor Destiny 2 en Valorant. Daarbij willen de bedrijven alle opbrengsten die GatorCheats heeft behaald gerelateerd aan de games ontvangen. Verder willen ze schadevergoedingen en kosten voor advocaten krijgen. Precieze bedragen zijn niet bekend, maar volgens de aanklacht heeft het de bedrijven "miljoenen dollars aan omzet" gekost.

©GMRimport

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
GDC-onderzoek toont aan dat ontwikkeling van pc-games significant toeneemt
Nieuws

GDC-onderzoek toont aan dat ontwikkeling van pc-games significant toeneemt

Daarnaast is 11 procent van de ondervraagden gedurende de afgelopen twaalf maanden ontslagen

De jaarlijkse State of the Game Industry-enquête die op de Game Developers Conference onder ontwikkelaars is gehouden toont aan dat het aantal mensen dat aan pc-games werkt significant blijft toenemen.

Uit het onderzoek blijkt dat 80 procent van de meer dan drieduizend ondervraagde ontwikkelaars aan pc-games werken - terwijl vorig jaar 66 procent van de ondervraagden aan pc-games werkten. Interesse in het pc-platform was er onder 74 procent van de ondervraagden ten opzichte van 62 procent het voorgaande jaar.

Een precieze reden voor de stijging werd niet gegeven, maar GDC oppert dat de Steam Deck deels verantwoordelijk kan zijn voor de stijging. Andere mogelijke redenen zijn het feit dat pc-gaming steeds toegankelijker wordt dankzij platforms als Steam en het feit dat consoles qua technologie steeds meer op pc's gaan lijken, waardoor een pc-versie naast een consoleversie ontwikkelen steeds logischer wordt.

38 procent van de ondervraagden claimen games voor de PlayStation 5 te maken, en 34 procent voor de Xbox Series X en S. 29 en 28 procent werkt respectievelijk aan games voor Android en iOS, en 20 procent van de ondervraagden heeft een spel voor de Nintendo Switch in ontwikkeling. 8 procent geeft daarnaast aan dat men aan een game voor de pas onthulde Nintendo Switch 2 werkt.

Ontslagen en liveservice

De enquête behandelde nog veel meer aan games gerelateerde onderwerpen. Ongeveer 11 procent van alle ondervraagden gaven aan gedurende de afgelopen twaalf maanden hun baan te hebben verloren, een stijging ten opzichte van de 7 procent uit het onderzoek van vorig jaar. 29 procent gaf aan dat collega's hun baan hadden verloren, en 4 procent meldde dat de studio's waarvoor ze werkten het afgelopen jaar zijn gesloten.

Op het gebied van liveservicegames gaf 16 procent van de ondervraagden aan dat men aan een liveservicegame werkt. Daarnaast gaf een daarvan losstaande 13 procent aan dat men graag aan een liveservicegame zou werken. 41 procent van de ondervraagden claimden echter dat ze geen interesse hadden in het maken van liveservicegames. Deze ontwikkelaars uitten hun zorgen over dalende spelersaantallen, creatieve stagnatie, microtransacties en de mogelijkheid dat ontwikkelaars in een burn-out belanden.

Gebruik van AI en andere statistieken

Ondanks dat er in de industrie veel kritische geluiden zijn te horen over het gebruik van artificiële intelligentie tijdens game-ontwikkeling, gaf 52 procent van de ondervraagde ontwikkelaars aan voor een bedrijf te werken dat AI gebruikt, en 36 procent dat het specifiek voor game-ontwikkeling werd gebruikt. Toch meldde 30 procent van de ondervraagden dat men gelooft dat het gebruik van AI om game-assets te generen een negatieve impact heeft op de game-industrie. Problemen als IP-diefstal en energieconsumptie werden aangehaald.

Andere interessante feitjes: uit de statistieken van de enquête blijkt dat de game-industrie voor 66 procent uit mannelijke werknemers bestaat, terwijl dat in 2020 nog 75 procent was. Het percentage van ondervraagden dat zich als onderdeel van LGBTQ+ identificeerde beslaat 24 procent.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Super Mario Kart-soundtrack toegevoegd aan Nintendo Music
Nieuws

Super Mario Kart-soundtrack toegevoegd aan Nintendo Music

De app is beschikbaar voor Nintendo Switch Online-leden

Nintendo heeft de soundtrack van de SNES-game Super Mario Kart toegevoegd aan de Nintendo Music-app.

De soundtrack bestaat uit 37 nummers die samen 33 minuten beslaan. Super Mario Kart is de eerste game in de gigantisch populaire kartracefranchise. Een van de meest recente delen, Mario Kart 8 Deluxe, is de bestverkochte Switch-game.

Vorig jaar bracht Nintendo Nintendo Music uit. Met de gratis app die alleen beschikbaar is voor Nintendo Switch Online-leden kan men muziek uit diverse Nintendo-games beluisteren op iPhone- of Android-apparaten. De app is daarmee vergelijkbaar met andere muziekapps als Spotify en Apple Music, maar dus louter voor muziek uit Nintendo-spellen.

Mensen kunnen daarbij zoeken op games, personages en verschillende speellijsten. Er is muziek beschikbaar uit games van verschillende consoles. Denk aan spellen als Donkey Kong Country, Super Mario Odyssey, Animal Crossing: New Horizons, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Super Mario Bros.

Diverse nummers kunnen ook 'verlengd' worden tot wel zestig minuten. Bepaalde soundtracks kunnen verborgen worden om spoilers te voorkomen en daarbij worden er soundtracks aangeraden gebaseerd op de speelgeschiedenis op de Switch. Zoals gezegd is een abonnement op Nintendo Switch Online nodig om in te kunnen loggen op Nintendo Music en de app te gebruiken. Dit kost 19,99 euro per jaar.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!