Microsoft zou graag zien dat een ban op alle platforms geldt

Microsoft zou graag zien dat een ban op alle platforms geldt

Als het aan Xbox-baas Phil Spencer ligt, kan iemand die in de toekomst op een specifiek systeem verbannen is, ook niet meer online gamen op een ander platform.

Dat meldt hij in een interview met The New York Times. Hij geeft daarbij toe dat dit moeilijk is om voor elkaar te krijgen, aangezien verschillende bedrijven daardoor nauwer moeten samenwerken. "Iets wat ik graag zou willen zien: als iemand op één van onze netwerken verbannen wordt, zou er dan een manier zijn om die persoon op andere netwerken te bannen?"

Een alternatief is volgens Spencer dat gamers zelf kunnen kiezen welke spelers ze blokken, en die lijst vervolgens ook op andere platforms kunnen gebruiken. "Dan is dat de groep mensen waarvan ik kies om er niet mee te spelen. Ik wil die lijst niet telkens op elk platform waar ik games op speel opnieuw moeten aanmaken."

In sommige games gelden bans al wel op alle platforms, zoals in Call of Duty-spellen. Wanneer iemand op een bepaald platform verbannen wordt in een van die games, kan men Call of Duty ook niet meer online spelen op een ander systeem.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

tja, misschien dat het eens tijd wordt om sowieso aan een universele vriendenlijst/library/etc voor games te gaan werken, zodat niet elk platform weer hun eigen prul wil. Zou het multiplatform (inclusief dus andere online winkels als steam/epic games store) een stuk fijner maken.

0
test

het is toch simpel, je hebt een account nodig om een spel te spelen. dat account kan crossplatform gebruikt worden. Ban de account en de speler kan op geen van de platformen terecht. Maar wanneer elke dev zn eigen launcher/account setup heeft en dat op verschillende platformen ook nog es, word het een puzzel om alles aan elkaar te maken en daarna bij een ban weer los te koppelen.

0
test

@-JK- En wie beheert de accounts? Wie bepaald de voorwaarden? Gaat het dan volgens de principes van Xbox of PlayStation?

0
test

@JMG De makers van de game.

0

Aanbevolen voor jou