Lies of P moet in augustus uitkomen
Nieuws

Lies of P moet in augustus uitkomen

De soulslike Pinokkio-game Lies of P moet in augustus uitkomen.

Dat hebben ontwikkelaars Neowiz Games en Round 8 Studio bekendgemaakt tijdens het IGN Fan Fest. Een exacte releasedatum wordt niet gegeven. Bekijk hieronder de trailer waarin, naast nieuwe beelden van de game, de releasemaand wordt onthuld.

Lies of P is gebaseerd op het klassieke Italiaanse verhaal Pinocchio, tegenwoordig vooral bekend van de Disney-film Pinokkio. Spelers besturen Pinocchio, die naar Mr. Gepetto zoekt, de enige persoon die de in verval geraakte stad Krat kan redden. P heeft een mechanische arm die als gereedschap of wapen kan dienen. Zo kan hij vijanden ermee naar zich toe trekken.

Lies of P verschijnt op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox en pc komen - een precieze releasedatum is nog niet bekend. De game is op de releasedatum direct beschikbaar via Xbox Game Pass.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Achter de schermen bij het maken van de muziek van Call of Duty: Black Ops 6
Nieuws

Achter de schermen bij het maken van de muziek van Call of Duty: Black Ops 6

De game verschijnt op 25 oktober voor consoles en pc

Treyarch heeft in een video afgelopen weekend een blik gegeven achter de schermen bij het maken van de muziek voor Call of Duty: Black Ops 6.

In de video vertellen componist Jack Wall en hoofd van muziek Brandon Young over het proces achter het maken van de muziek, van het bedenken tot het opnemen. Wall is overigens al sinds Black Ops 2 verantwoordelijk voor de muziek in deze subreeks. Ook is te zien hoe een orkest de muziek speelt in de AIR Studios te Londen.

Call of Duty: Black Ops 6 bevat een singleplayercampagne, multiplayer met nieuwe maps en een Zombies-modus met rondes. De campagne draait ditmaal om de Golfoorlog, en bekende Black Ops-personages zoals Frank Woods keren weer terug. De multiplayer bevat op release zestien maps. Nieuw aan de game is het Omnimovement-systeem, waarmee spelers in alle richtingen kunnen rennen, glijden, springen en duiken.

Call of Duty: Black Ops 6 verschijnt op 25 oktober voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Het spel staat vanaf dag één ook op Xbox Game Pass. De game komt op alle platforms tegelijkertijd uit en er is geen Early Access-periode voor mensen die reserveren.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Discord werd bedacht om te praten tijdens Final Fantasy 11-speelsessies
Nieuws

Discord werd bedacht om te praten tijdens Final Fantasy 11-speelsessies

Mede-oprichter bedacht een vroege versie van het programma toen hij nog studeerde

Discord-medeoprichter Stanislav Vishnevskiy heeft onthuld dat hij Discord bedacht om met zijn vrienden te kunnen communiceren tijdens het spelen van Final Fantasy 11.

Dat meldde hij in een interview met Famitsu (vertaald door Siliconera). "Toen ik een student was, was ik geobsedeerd met Final Fantasy 11, en ik maakte een prototype van Discord dat gebruikt kon worden tijdens het spelen van de game."

Final Fantasy 11 is een mmo en de voorloper van Final Fantasy 14. De game verscheen op PlayStation 2 en pc. Het spel kwam in 2002 uit in Japan en in de jaren daarna ook in andere regio.

Volgens Vishnevskiy was er in die tijd geen goed alternatief om samen met vrienden te praten tijdens het gamen. "We wilden een plek creëren waar we games met vrienden kon spelen en leuke momenten konden delen. Vanwege die drang werd Discord zo speciaal."

Het ging hierbij overigens wel om de voorloper van Discord. Vishnevskiy ontmoette uiteindelijk Jason Citron en samen richtten ze Discord op. Het programma is inmiddels enorm populair en wordt zelfs op consoles zoals PlayStation 5 ondersteund. In het interview laat Vishnevskiy overigens weten tijd te hebben gevonden om Final Fantasy 14 te spelen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Uitgebreide PS5-gameplay van Dragon Quest 3 HD-2D Remake te zien
Nieuws

Uitgebreide PS5-gameplay van Dragon Quest 3 HD-2D Remake te zien

Game verschijnt op 14 november, ook voor Xbox Series, Switch en pc

Square Enix heeft meer dan zeven minuten aan gameplay van de PlayStation 5-versie van het aankomende Dragon Quest 3 HD-2D Remake getoond.

De video draait vooral om een zijmissie en toont beelden van het rustige dorpje Norvik, een locatie genaamd Underground Lake en uitvoerige turn-based gevechten.

De oorspronkelijke Dragon Quest 3 verscheen in 1988 op de NES en in de jaren negentig werd er al een remake op de Super NES en Game Boy Color voor gemaakt. De grafische stijl van deze nieuwe remake is vergelijkbaar met rpg's als Octopath Traveler en Triangle Strategy.

Dragon Quest 3 HD-2D Remake verschijnt op 14 november voor PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox Series X en S en Steam en Microsoft Store. Aangezien de game zo goed als af is, is het nagenoeg zeker dat deze releasedatum aangehouden wordt. De game komt op consoles zowel fysiek als digitaal uit.

Gamer.nl-redacteur Javier Pereira speelde eerder dit jaar al een previewversie van de game: "Dragon Quest 3 HD-2D Remake wordt een visueel verbluffende game met prachtige animaties en een nog mooiere soundtrack en geluidseffecten. Hoewel de spelmechanieken enigszins verouderd aanvoelen door het lage tempo van de gameplay, biedt de game toch een rijke ervaring die ervoor gaat zorgen dat veel rpg- en Dragon Quest-fans volop gaan genieten van deze remake."

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!