'Doom Eternal leverde in eerste negen maanden 450 miljoen dollar op'

'Doom Eternal leverde in eerste negen maanden 450 miljoen dollar op'

Aldus een voormalige id Software-werknemer

Het vorig jaar uitgekomen Doom Eternal zou in de eerste negen maanden na lancering meer dan 450 miljoen dollar - omgerekend zo'n 374 miljoen euro - aan omzet hebben opgeleverd.

Dat claimt David Saunders, een voormalige id Software-medewerker die als product management lead in dienst was. Het bericht op LinkedIn waarin hij dat meldde is inmiddels weer verwijderd - vermoedelijk omdat het informatie betreft dat id Software of uitgever Bethesda niet officieel naar buiten wilden brengen. Op plekken als ResetEra is een screenshot van het bericht te zien.

Het complete bedrag is waarschijnlijk afkomstig van alle platformversies van de game, inclusief de verkoop van de seizoenspas waarmee spelers toegang kregen tot de vorig jaar verschenen uitbreiding The Ancient Gods. Doom Eternal heeft verder geen microtransacties.

De shooter Doom Eternal volgt het vorig decennium verschenen spel Doom op en kwam afgelopen maart uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Eind vorig jaar verscheen de game ook op de Nintendo Switch.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou