Deze tien kleine games schitterden tijdens de Gamezomer
Nieuws

Deze tien kleine games schitterden tijdens de Gamezomer

De afgelopen weken hebben we een hele hoop nieuwe games gezien. De grote blockbusters waren een genot om naar te kijken, maar het waren de kleine games die echt schitterden.

Tijdens de presentaties van de afgelopen Summer of Games, ter vervanging van E3, klonk hier en daar de kritiek dat veel games toch wel erg op elkaar lijken. Vooral ruimtehorror is een populair genre geworden. Als opvallende tegenhanger waren daar gelukkig de kleinschaligere games, die opvallen door hun kleur en creativiteit. We kiezen er tien uit die een plekje op je wishlist verdienen.

©GMRimport

The Plucky Squire

Jot is een kleine held uit een plaatjesboek. Met een zwaardje in de hand vecht hij zich langs de vijanden op de getekende pagina's, in een stijl die doet denken aan de oude The Legend of Zelda-games. Het ziet er direct charmant uit, maar dan volgen er ook nog interessante twists. Zo zijn er puzzels op te lossen door woorden in het boek te verplaatsen en vinden sommige baasgevechten plaats als een typische vechtgame, inclusief levensbalkjes en juichende achtergrondpersonages.

De echt grote twist komt als hoofdpersonage Jot uit het boek springt en in de 3d-wereld belandt. Het ene moment loop je als in Toy Story tussen het speelgoed, terwijl je puzzels oplost om verder te komen. Het andere moment loop je rond aan het buitenkant van een mok of duik je in een ander object. Dit is een game vol met verrassingen.

Watch on YouTube

Schim

Vanuit Nederland komt de bijzondere game Schim. Ewoud van der Werf werkt aan deze titel, over een wezentje dat zich alleen van schaduw naar schaduw kan voortbewegen. Dat is een flinke uitdaging, want de wereld is constant in beweging. Zo moet je bijvoorbeeld gebruikmaken van de schaduw van een langs rennende kat, of van mensen die de weg oversteken. In elk level kun je op deze manier verschillende verhaaltjes ontdekken. De game valt direct op door de toffe stijl en de Nederlandse naam wekt natuurlijk dubbel en dwars onze interesse.

Watch on YouTube

Cocoon

Als je Limbo en Inside hoort, gaat er hopelijk al iets kriebelen. Cocoon is het nieuwste project van een van de mensen achter die games. Je bent deze keer een insect dat zich een weg door de wereld baant door creatieve en ingewikkelde puzzels op te lossen. Alles gebeurt in deze game via ballen. Als je er aan trekt, ze in een buis werpt of ze op een knop legt gebeurt er van alles in de wereld. Je springt door portalen, tovert bruggen tevoorschijn en opent deuren. Dit ziet eruit als een breinbreker die het helemaal anders doet en dat maakt nieuwsgierig.

Watch on YouTube

A Little to the Left

Met Unpacking hebben we gezien hoe fijn het kan zijn om dingen op te ruimen. De game A Little to the Left zoomt in op de kleinere opruimpleziertjes. Zoals blikjes voer op de juiste manier ordenen en op elkaar zetten, of de overbodige blaadjes van een plant plukken. Veel puzzels in deze game hebben verschillende oplossingen. Het gaat dus niet altijd om objecten van groot naar klein leggen. A Little to the Left is onder andere geïnspireerd door de kat van de makers, die regelmatig objecten net iets verschuift.

Watch on YouTube

Skate Story

Skate Story is geen skategame zoals je gewend bent. Je speelt namelijk als een demon in de onderwereld en je bent gemaakt van glas. Niet een ideale conditie om op een skateboard te staan. Die heb je echter van de duivel gekregen met als doel om naar de maan te skaten en die door te slikken. Alleen dan kun je ontsnappen. Een origineel idee, een unieke stijl en fijne muziek? Ja, graag!

Watch on YouTube

Time Flies

Time Flies geeft antwoord op de vraag: wat doe je als je een vlieg bent? Waarschijnlijk ga je dan heel snel dood. Of je nou in een glas drinken belandt of op zo'n kleefstrip blijft plakken, de wereld zit vol gevaar. Je moet ondanks deze obstakels proberen verschillende doelen te bereiken, zoals een instrument leren spelen, een boek lezen en een vriend maken. En de moeilijkste opdracht: oud sterven. Met een minimalistische stijl en een dosis humor, is dit een game om in de gaten te houden.

Watch on YouTube

Mika and The Witch's Mountain

Mika and The Witch's Mountain doet veel denken aan Ghibli-film Kiki's Delivery Service, op een goede manier. Je bent een jonge heks die haar krachten nog niet volledig bezit. Ze moet de dorpelingen onderaan een berg helpen door pakketjes rond te brengen, met behulp van haar vliegende bezemsteel. Door deze taken te vervullen, worden haar krachten steeds beter en kan ze meer. Dit belooft een fijne, ontspannende game te worden. 

Watch on YouTube

How to Say Goodbye

Je personage in de game How to Say Goodbye is net overleden en dwaalt nu als spook rond. Je moet hem helpen om te ontsnappen uit de wereld die tussen leven en dood in ligt. De game gebruikt zijn puzzels om iets te vertellen over rouw na iemand verloren te hebben. Dat kan erg krachtig uitpakken, mits het goed gebeurt. De game heeft in ieder geval een toffe stijl.

Watch on YouTube

Paper Trail

Scheuren en vouwen: zo los je de puzzels op in deze game die oogt als een plaatjesboek. Je moet het hoofdpersonage helpen om door de wereld te bewegen, maar dat kan alleen als je die wereld ombuigt als een pagina, vouwt en scheurt. Het verhaal gaat over Paige, die de eerste persoon van haar dorp is die gaat studeren. Daarvoor moet ze op reis in deze mysterieuze, maar mooie papierwereld. 

Watch on YouTube

The Last Case of Benedict Fox

Een metroidvania gecombineerd met Lovecraft: dat belooft de interessant ogende game The Last Case of Benedict Fox te worden. Je speelt als detective Fox die een duister herenhuis uitpluist, op zoek naar een antwoord op de vraag wat er is gebeurd met het gezin dat daar woonde. Daar komt hij terecht in limbo, terwijl er een demon in zijn lichaam zit. 

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Gamebedrijven moeten in Europa in-game prijzen met echte bedragen weergeven
Nieuws

Gamebedrijven moeten in Europa in-game prijzen met echte bedragen weergeven

Nieuwe richtlijnen moeten er voor zorgen dat consumenten niet misleid worden

De Europese Commissie en het Consumer Protection Cooperation Network hebben nieuwe richtlijnen gedeeld voor gamebedrijven: zij moeten de prijs van in-game producten die aangeschaft kunnen worden, daadwerkelijk met echte bedragen weergeven.

Dit om consumenten te beschermen en mogelijke verwarring over de prijs van virtuele producten weg te nemen. In veel games is het mogelijk om bijvoorbeeld items te kopen met een verzonnen, virtuele valuta. Deze valuta moet in veel gevallen eerst met echt geld gekocht worden. Bij de items wordt vervolgens veelal alleen de prijs in de verzonnen valuta weergegeven.

In een document (via Tweakers) beschrijven de Europese Commissie en het CPCN nieuwe richtlijnen voor de hierboven geschetste situatie. In-game valuta aanbieden en daar virtuele items voor verkopen is nog steeds toegestaan, maar alleen als bij die producten ook een prijs in euro's wordt vermeld. Op die manier bestaat er bij consumenten geen twijfel meer over hoe duur een product echt is en worden zij dus ook niet meer misleid.

het moet voor consumenten ook mogelijk worden dat ze altijd een exacte hoeveelheid in-game valuta kunnen kopen. In veel games kunnen nu alleen bundels met een bepaalde hoeveelheid in-game valuta worden aangeschaft. Sommige ontwikkelaars prijzen in-game items op dusdanige wijze, dat die prijs net boven zo'n valutabundel valt, waardoor consumenten dus genoodzaakt zijn een duurdere valutabundel aan te schaffen.

Vorig jaar bekritiseerde de Europese consumentenorganisatie BEUC al het feit dat gamebedrijven spelers manipuleren om meer geld uit te geven in games. Zij dienden toen een klacht in bij de Europese Commissie. De klacht stelde dat bedrijven achter games zoals EA Sports FC, Fortnite, Clash of Clans en Minecraft consumenten - waaronder minderjarige spelers - manipuleren bij het besteden van geld in games. De aanleiding van bovenstaande nieuwe richtlijnen is echter het Zweedse bedrijf Star Stable Entertainment AB, dat met zijn game Star Stable Online beschuldigd wordt van het manipuleren van consumenten.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Komst van Persona 4-remake steeds waarschijnlijker
Nieuws

Komst van Persona 4-remake steeds waarschijnlijker

Een gevonden domeinnaam lijkt daar op te wijzen

Het lijkt er steeds meer op dat Atlus aan een remake van Persona 4 werkt. Nu is er een domeinnaam gevonden dat hier sterk naar hint.

YouTuber ScrambledFaz heeft de domeinnaam 'p4re.jp' gevonden die op 20 maart geregistreerd is. Hoewel dit niet per se bewijs is dat er een remake van Persona 4 in de maak is, verscheen er nog voor de aankondiging van Persona 3 Reload al een officiële domeinnaam genaamd 'p3re.jp'. Het lijkt dus wel om een aannemelijke indicatie te gaan.

Eerder dit jaar hintte zangeres Shihoko Hirata al mogelijk naar de komst van de remake. Ze plaatste op Instagram een bericht dat ze haar zangkunsten toepast tijdens "de opnames voor een nieuwe game". De foto die daarbij hoort lijkt MIT Studio te betreffen, waar ze ook soundtracks voor Persona 4, 5 en 3 Reload op heeft genomen. Meerdere fans plaatsten als reactie op de Instagram-post gifs van Persona 4, die Hirata vervolgens een like gaf.

Atlus heeft vooralsnog geen remake van Persona 4 aangekondigd, maar vorig jaar kwam wel een remake van Persona 3 uit. Het is dus zeker mogelijk dat het bedrijf ook het vierde deel in de reeks van een remake wil voorzien. Persona 4 ontving eerder al een verbeterde versie in de vorm van Persona 4 Golden.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!