Call of Duty levert ruim drie miljard dollar op in een jaar tijd

Call of Duty levert ruim drie miljard dollar op in een jaar tijd

De Call of Duty-serie heeft de afgelopen 12 maanden ruim drie miljard dollar opgeleverd. Dat laat uitgever Activision weten via een persbericht.

Activision verwijst naar een 'gedeeld ecosysteem' van Call of Duty, waar naast de consolegames ook de mobiele game onder valt. Ook de opbrengsten van Warzone worden meegeteld, de gratis te spelen battle royale-game die is geïntegreerd in zowel Modern Warfare als het nieuwe Black Ops Cold War.

De omzet van de serie in de afgelopen twaalf maanden bedraagt meer dan drie miljard dollar. De omzet is daarmee met tachtig procent gestegen sinds vorig jaar, terwijl het aantal verkochte games met veertig procent omhoog is gegaan.

Volgens Activision heeft de franchise dit jaar het hoogste aantal spelers ooit gehaald op consoles en pc. Meer dan 200 miljoen mensen hebben dit jaar een Call of Duty-game gespeeld. Deze november behaalde de serie het grootste aantal spelers en het hoogste aantal gespeelde uren ooit.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

er zijn packs met een waarde van 2400cod coins. andere waardes die veel voorkomen is 1500 in de store zijn 1100 cod coins 10 euro er zijn tientallen van dit soort packs, er zijn ook goedkopere maar het geeft aan hoeveel je kwijt kan zijn aan 1 transactie. heb zelf maar 5 euro (500coins) uit gegeven zodat ik de battlepass kon kopen en ben vanaf toen gratis meegelift op de overige battlepasses. Snap wel dat ze zoveel winst kunnen maken. Vond het wel erg gaaf dat alle content gratis is en je alles kan unlocken. geen pay to win.

0
test

@HunterSeeker Omzet is geen winst.... Er is dus geen 3 miljard winst gemaakt (tenzij het artikel zelf fout is) en er in werkelijkheid over winst werd gesproken en niet over omzet.

0
test

tja, dit bewijst toch maar weer dat Call of Duty nog steeds mateloos populair is, ondanks dat je een hoop mensen hoort zeuren over uitmelken etc..

0
test

@SuperDre modern warfare (warzone) is een goede gameplay en met veel content updates. denk dat ik daarvoor Black Ops 2 als laatste cod heb gedaan. Vind het verder wel bizar dat er binnen een jaar een andere cod uit komt (black ops 5 Coldwar). Uit filmpjes kon ik opmaken dat dat spel niets voor mij is, die skip ik weer. Ondertussen nog lang niet uitgespeeld met Warzone. Misschien volgend jaar de reviews van weer een andere COD afwachten ;)

0

Aanbevolen voor jou