Bethesda brengt statement naar buiten over uitspraken Doom-componist

Bethesda brengt statement naar buiten over uitspraken Doom-componist

Bethesda heeft een statement naar buiten gebracht gerelateerd aan de recente uitspraken van voormalige Doom-componist Mick Gordon.

De Collector's Edition van Doom Eternal bevatte een soundtrack. Op voorhand werden ongecomprimeerde audiofiles beloofd die zouden zijn gemaakt door componist Mick Gordon. Toen de soundtrack uitkwam, bleken echter maar elf van de 59 nummers door Gordon zelf gemixt te zijn, terwijl de andere nummers fragmenten uit de game zelf betroffen. Dit tot grote teleurstelling van fans.

In mei 2020 plaatste Id Software's Marty Stratton een statement op Reddit dat Gordon zelf de soundtrack had uitgesteld en vervolgens niet had geleverd wat hij had beloofd. Daarom zou Id Software zelf de rest van de nummers hebben moeten creëren voor de soundtrack.

Gordon heeft enkele jaren gewacht met zijn reactie - afgelopen week claimde hij dat hij door ID Software's Marty Stratton onterecht verantwoordelijk werd gehouden voor de gehekelde release van de soundtrack. Het ging om een statement van zo'n 14.000 woorden waarin hij "zijn recht om zichzelf te verdedigen" gebruikte. Volgens Gordon klopte er niets van de claims van Stratton. Hij zou zelfs een bedrag van zes cijfers aan Gordon hebben aangeboden om zich stil te houden over de situatie.

Bethesda heeft als uitgever inmiddels weer op Gordons statement gereageerd. Volgens het bedrijf betreft het een "vervorming van de waarheid" waardoor Id Software-werknemers nu lastiggevallen worden door de fanbase en er zelfs met geweld wordt gedreigd. Bethesda meldt achter diens werknemers te staan en claimt bewijsmateriaal te kunnen tonen indien nodig om te bewijzen dat zij het bij het rechte eind hebben.

Het volledige statement van Bethesda is hieronder te lezen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jeetje en dat allemaal voor een paar nummers..

0
test

Damage control

0

Aanbevolen voor jou