Wisselende ontvangst Star Wars Outlaws laat prijs van Ubisoft-aandelen dalen

Wisselende ontvangst Star Wars Outlaws laat prijs van Ubisoft-aandelen dalen

Analisten voorspellen dat de verkoop tegenvalt

De prijs van Ubisoft-aandelen is de afgelopen vijf dagen met meer dan elf procent gedaald nadat het vorige week uitgekomen Star Wars Outlaws wisselend werd ontvangen.

Op moment van schrijven staat de waarde van aandelen van Ubisoft op 15,50 euro. De prijs is sinds december 2014 niet zo laag geweest. Als gevolg ligt de marktwaarde van Ubisoft op dit moment op 1,99 miljard euro.

De daling is het gevolg van de wisselende ontvangst van het vorige week verschenen Star Wars Outlaws. Zo staat het gemiddelde van gebruikersreviews op verzamelsite Metacritic op 4,9, al zijn critici beter te spreken over de game met een gemiddelde van 7,9.

Daarbij verwacht analist J.P. Morgan (via Reuters) dat de verkoop van de game lager zal uitvallen dan verwacht. De verwachting is nu dat er 5,5 miljoen exemplaren van de game tot en met maart 2025 worden verkocht - een daling van 2 miljoen exemplaren. In combinatie met de hoogstwaarschijnlijk hoge kosten die Ubisoft aan Disney moet betalen voor de Star Wars-licentie blijkt dit genoeg om de waarde van aandelen van eerstgenoemde bedrijf te doen dalen.

Ook recente geruchten rondom XDefiant dragen bij aan de daling. Volgens deze geruchten vallen de spelersaantallen en verdiensten rondom deze shooter tegen en geeft Ubisoft de ontwikkelaars tot en met het derde seizoen van de game om dit te fixen.

Investeerders blijven over de algehele linie wel positief over de nabije toekomst van Ubisoft. Dit is vooral te danken aan de release van Assassin's Creed Shadows op 15 november. Naar huidige schattingen lopen de reserveringen voor de game goed.

Dunke van Boekel gaf een 8 aan Star Wars Outlaws in de Gamer.nl-recensie: "Star Wars Outlaws toornt niet aan de formule van een gemiddelde openwereldgame. Toch voert Massive Entertainment genoeg veranderingen door die leiden tot een verfrissende ervaring."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi! Hopelijk leren ze nu hun... ...ach wie houd ik voor de gek. Dit bedrijf verandert nooit.

-3

Daar heb je groot gelijk in

-2

Jammer, terwijl dit echt wel een hele leuke game is. Heeft absoluut zijn problemen maar het voelt totaal niet als een Ubisoft open wereld game. Ik heb er in ieder geval veel plezier mee en voor mij één van de verrassingen dit jaar.

2

Eens. Het zal geen klassieker worden, maar heb er wel echt plezier aan. Hele leuke toevoeging van dit gamejaar

2

Ik heb de game nog niet gespeeld maar de verschillende reviews stemmen mij wel positief dus ik ga hem op een zeker moment een keer spelen.

2

Aanbevolen voor jou