Volgende game Like a Dragon-makers gaat spelers 'verrassen'

Volgende game Like a Dragon-makers gaat spelers 'verrassen'

Gaat het om een nieuw Like a Dragon-deel?

De volgende game van de ontwikkelaars van de Like a Dragon-reeks zal fans verrassen, zo meent ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku Studio.

Gedurende het Essence of Fandom-evenement op de Anime Expo hintte het bedrijf naar het volgende project. "We kunnen jullie niet vertellen wat voor soort game het is, maar als we dat zouden doen, zouden jullie verrast zijn." Volgens VGC hebben fans die aanwezig waren later gemeld dat Ryu Ga Gotoku Studio het over de Like a Dragon-reeks leek te hebben, maar geheel zeker is dit niet.

Begin dit jaar kwam het meest recente deel in de openwereldreeks, Like a Dragon: Infinite Wealth, uit. Het spel wereld wereldwijd goed ontvangen - ook Sander Hölsgens deelde in de Gamer.nl-recensie een 9,5 uit en noemde het spel "een fantastisch staaltje maatschappijkritiek, een uitstekend rollenspel, een tragische komedie, en een heerlijke persiflage op games als Pokémon, Crazy Taxi en Animal Crossing".

Eerder liet de ontwikkelaar al doorschemeren dat er aan een nieuwe Like a Dragon-game wordt gewerkt, omdat er audities voor zogeheten 'Minato-dames' werden gehouden. Minato-dames is een term voor vrouwen in Japan die tijd spenderen in Minato Ward, een van de duurste plekken in Japan, en daar vooral zoeken naar mannen met een succesvolle carrière. 

Het is niet duidelijk wat het nieuwe deel precies inhoudt, maar het is wel duidelijk dat het niet om Yakuza Kiwami 3 - oftewel een remake van Yakuza 3 - gaat. Het kan gaan om een nieuw hoofddeel in de reeks, of een spin-off net als het eind vorig jaar verschenen Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name.

Op 25 oktober verschijnt daarnaast een Japanse live-action-serie gebaseerd op de Like a Dragon-franchise op Amazon Prime Video. De serie gaat Like a Dragon: Yakuza heten en wordt geregisseerd door gerenommeerd regisseur Masaharu Take. Acteur Ryoma Takeuchi zal de hoofdrol als Kazuma Kiryu vertolken.

De Like a Dragon-reeks - die in het Westen lange tijd Yakuza werd genoemd - begon in 2005 en is sindsdien alsmaar populairder geworden. In de games doen spelers open werelden aan - vaak gebaseerd op Japanse steden - en worden naast verhalen rondom de Japanse criminele organisatie ook allerlei minigames aangeboden.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Like a Dragon Infinite Wealth

Like a Dragon Infinite Wealth kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het zou verrassend zijn als Like A Dragon teruggaat naar een pre-Yakuza: Like A Dragon-formaat, ofwel realtime-actie en avontuur, in plaats van turn-based RPG van de afgelopen delen. Maar gezien het (financiële) success van LAD7 en LAD8, is dit onwaarschijnlijk.

[Reactie gewijzigd door Heer Mida op 8 juli 2024 - 15:58]

0

Aanbevolen voor jou