Ubisoft vraagt vroege Star Wars Outlaws-spelers om een nieuwe save te beginnen

Ubisoft vraagt vroege Star Wars Outlaws-spelers om een nieuwe save te beginnen

Dit geldt in ieder geval voor PlayStation 5-spelers

Ubisoft heeft mensen die sinds gisteren toegang hebben tot Star Wars Outlaws dankzij een pre-order van een speciale editie gevraagd om de campagne opnieuw te starten met een nieuwe savefile.

Sinds gisteren kunnen mensen die de Gold- of Ultimate-editie van de game hebben gekocht de volledige game al spelen. Ubisoft heeft vandaag echter een patch uitgebracht voor de game, en heeft daarna in ieder geval naar PS5-gamers een e-mail verstuurd dat het aan te raden valt om de game na het installeren van 1.00.002 helemaal overnieuw te beginnen. Wanneer men doorgaat met de oude savefile "stuit men op problemen en wordt progressie uiteindelijk geblokkeerd". Vooralsnog is niet bekend of dit ook voor Xbox- en pc-gamers geldt.

De situatie kan op kritiek van sommige spelers rekenen. Sommigen hebben sinds gisteren immers flink wat uren in de game steken en zij worden nu met klem aangeraden om helemaal overnieuw te beginnen. Dit terwijl ze wel extra hebben betaald om Outlaws drie dagen eerder te kunnen spelen.

Star Wars Outlaws draait om het nieuwe personage Kay Vess, een relatieve nieuweling in de onderwereld die al van kleins af aan voor haarzelf en de schattige Merqaal Nix zorgt. De game speelt zich af tussen Episode 5 en Episode 6 van de Star Wars-films, wat betekent dat de burgeroorlog tussen de Empire en de Rebellion in volle gang is. Outlaws verschijnt aanstaande vrijdag voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

Dunke van Boekel gaf in de Gamer.nl-review een 8 aan de game: "Star Wars Outlaws toornt niet aan de formule van een gemiddelde openwereldgame. Toch voert Massive Entertainment genoeg veranderingen door die leiden tot een verfrissende ervaring."

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit is nu natuurlijk te belachelijk voor woorden. Geef je mensen eerst de mogelijkheid meer geld uit te geven om de game eerder te spelen ga je er daarna voor zorgen dat ze overnieuw moeten beginnen. Ik zie wel weer een rechtszaak aangespannen worden en dat zou Ubisoft dan ook volledig aan zichzelf te danken hebben. Wederom wordt duidelijk gemaakt waarom pre-orderen een slecht idee is.

1
test

Zal echt wel een technische reden voor zijn. Maargoed, zelf developer zijnde doen wij wel opgeslagen situaties zo goed als kan updaten zodat je verder kunt, en niet opnieuw bepaalde zaken moet doen, maar soms is het gewoonweg niet mogelijk.

-1
test

Ze kunnen natuurlijk ook gewoon een priority update uitbrengen die deze problemen verhelpt? Lijkt me de meer logische oplossing.

0
test

Dat doen ze dus ook, maar de huidige savegames kunnen mogelijk hierop niet aangepast worden.

0

Aanbevolen voor jou