Ubisoft gebruikte zonder toestemming vlag in Assassin's Creed Shadows-art

Ubisoft gebruikte zonder toestemming vlag in Assassin's Creed Shadows-art

Het bedrijf verontschuldigt zich voor de situatie

Ubisoft heeft zich publiekelijk verontschuldigd voor het gebruik van een vlag in concept art voor Assassin's Creed Shadows. Het bedrijf had hier geen toestemming voor gevraagd.

In twee illustraties voor Assassin's Creed Shadows, alsmede in een fysiek artbook die bij de collector's edition van de game geleverd wordt, valt een vlag te zien. Deze vlag is echter afkomstig van een re-enactmentgroep die gevechten van de Sekigahara Teppo-tai, oftewel Japanse infanteristen, naspeelt.

Ubisoft Japan heeft de illustraties van de vlag online verwijderd en zal verder niets mee doen. Het lijkt er dan ook op dat de vlag niet in de game zelf te zien zal zijn. Een uitzondering is de artbook die bij de collector's edition geleverd wordt - waarschijnlijk is het te laat om dit terug te draaien. De uitgever verontschuldigt zich voort de situatie.

Assassin's Creed Shadows draait om twee personages, de Japanse shinobi Naeo en de samoerai Yasuke. Spelers kunnen zelf bepalen met wie ze spelen en daar tijdens de game tussen wisselen. In het spel doen spelers het Japan van de zestiende eeuw aan en volgen zij het verhaal van de twee hierboven genoemde personages. De game speelt zich af tijdens de Sengokuperiode, een tijd in Japan van oorlogvoering en binnenlandse crises.

Assassin's Creed Shadows verschijnt op 15 november voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, pc (Ubisoft Store, Epic Games Store), Mac (Mac App Store) en Amazon Luna. Bekijk hieronder eerder verschenen gameplay.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Voor een studio/bedrijf dat er om bekend stond voor het meerendeels eerbetoon te geven aan de geschiedenis met doorgrondig onderzoek lijkt het bij dit spel alsof er veel van google geplukt wordt. 1 van de reacties onder die tweet geeft ook aan hoe veel beelden ze van oude foto's hebben geplukt. Die bij lange na niet altijd van het juiste tijdperk zijn. voor 1 van hun illustraties. Ze maken met dit spel niet bepaald vrienden

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Het is op die gast gebaseerd, zoveel is er van hem namelijk niet bekend.

0

Aanbevolen voor jou