Tweede The Last of Us-seizoen bevat zeven afleveringen

Tweede The Last of Us-seizoen bevat zeven afleveringen

Makers sluiten een derde en vierde seizoen niet uit

Het aankomende tweede seizoen van HBO-serie The Last of Us telt zeven afleveringen.

Er gingen al geruchten begin dit jaar over de hoeveelheid afleveringen in het tweede seizoen toen naar buiten kwam wie als regisseurs waren aangesteld, maar nu hebben showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann dit bevestigd in een interview met Deadline.

Volgens Mazin is de hoeveelheid afleveringen bepaald door een natuurlijk punt te vinden om het seizoen te laten eindigen. "Het materiaal voor een verhaal dat we uit The Last of Us: Part 2 halen is veel groter dan het verhaal uit de eerste game, dus we moesten zien uit te vogelen hoe we dat over meerdere seizoenen gingen vertellen. Je zoek dan naar natuurlijke plekken om het seizoen te eindigen. In dit seizoen voelde het alsof dat punt na zeven episodes kwam."

Het was al bekend dat het verhaal uit Part 2 meer dan één seizoen zou omvatten, maar voor het eerst meldt Mazin dat het naast een derde seizoen zelfs een vierde seizoen zou kunnen opleveren. "We denken niet dat we het verhaal in twee seizoenen (seizoen 2 en 3) kunnen vertellen, want we nemen onze tijd en kiezen interessante zijpaden, net zoals we in het eerste seizoen deden. We weten vrijwel zeker dat zolang we mensen aan het kijken houden en we meer televisie kunnen maken, seizoen drie een stuk groter wordt. En het verhaal kan een vierde seizoen vereisen."

Mazin legt uit waarom deze informatie nu naar buiten wordt gebracht: "We willen mensen geruststellen. Het tweede seizoen wordt iets korter, niet omdat we minder de tijd nemen om de verhalen te vertellen, maar juist omdat we meer tijd nemen. Het verhaal dat we vertellen is veel groter dan het eerste seizoen, er gebeurt meer, het is moeilijker om te produceren, maar we willen dat elke episode als een blockbusterfilm voelt." Hij sluit dan ook niet uit dat er enkele relatief lange episodes in het tweede seizoen zitten - dat was in het eerste seizoen ook al het geval.

Druckmann, die ook aan het hoofd van de ontwikkeling stond van de The Last of Us-games, verzekert dat het thema van de tweede game intact blijft in de serie. De eerste game draaide om liefde, terwijl de tweede game om wraak ging. "Specifieker: het zet het thema van het eerste seizoen voort, maar het is de andere kant van de munt, het nastreven van gerechtigheid ten alle kosten voor degenen waar je van houdt."

Volgens Mazin is het tweede seizoen niet korter geworden dan men eerst voor ogen had. "We willen kijkers geweldige seizoenen en 'arcs' geven, en HBO was hier fantastisch in. Ze lieten het aan ons over. We hoefde geen seizoenen te creëren gebaseerd op een artificieel aantal - we bepalen de lengte van de seizoenen gebaseerd op het verhaal en hoe we het vertellen."

Volgens Druckmann is de structuur van de serie heel belangrijk voor de makers. "Ons proces verliep als volgt: we schetsten meerdere seizoenen en gingen daarna de diepte in met het tweede seizoen. Om te herhalen wat Craig al zei: er is geen opvulling, alles dat er in zit is zo bedoeld. We hebben altijd een doel in het achterhoofd waar we naartoe werken, en lopen de boel op geen moment uit te rekken. Alles wordt gedaan om iets interessants over deze personages en thema's te vertellen."

Het tweede seizoen van The Last of Us moet ergens in 2025 op HBO verschijnen. Wanneer precies is op moment van schrijven nog niet bekend.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ah, das fijn, want de reden dat ik her eerste seizoen nog steeds niet gezien heb is dat het net teveel afleveringen van een vol uur zijn om in 1 nacht te kijken. Dus ik moet daarvoor echt eens heel vroeg op de avond beginnen. Ja, ik kijk graag verhalende miniseries in 1 zit.

0

18:00 beginnen 04:00 naar bed 1u tussentijdse speling. Goed te doen dacht ik zo

[Reactie gewijzigd door CroniC op 6 juni 2024 - 19:00]

0
test

Ik ben heel benieuwd waar dit seizoen gaat eindigen. Iedereen die de game heeft gespeeld weet waar het meest logische einde zit, maar ik weet niet of je dat moment kan halen met maar 7 afleveringen terwijl je net zoals het eerste seizoen ook weer dingen gaat laten zien die we in de game niet te zien krijgen. Zo krijgen we bijvoorbeeld een jongere Isaac te zien. En nee, omdat ik mensen dit nog steeds dit nog zie zeggen: ze gaan het tweede seizoen niet eindigen met de golf scene, want we weten al dat we Ellie en Dina te zien krijgen in Seattle.

0

Aanbevolen voor jou