Tomb Raider 1-3 Remastered bevat waarschuwing voor racistische content

Tomb Raider 1-3 Remastered bevat waarschuwing voor racistische content

In plaats van dat de content uit de game is gehaald

Het vandaag verschenen Tomb Raider 1-3 Remastered vertoont bij het opstarten een waarschuwing voor racistische content.

Dat meldt IGN. Het bericht luidt (vrij vertaald) als volgt: "De games in deze collectie bevatten beledigende uitbeeldingen van mensen en culturen die geworteld zijn in raciale en etnische vooroordelen. Deze stereotypes zijn extreem beledigend, onvergeeflijk en komen niet overeen met de waardes die we bij Crystal Dynamics hebben."

Het bericht vervolgt: "In plaats van deze content te verwijderen, hebben we er voor gekozen om ze in hun oorspronkelijke vorm te presenteren, zonder iets aan te passen, in de hoop dat we de schadelijke impact kunnen erkennen en er van kunnen leren."

Crystal Dynamics heeft niet aangegeven op welke content uit de collectie het met het bovenstaand bericht precies doelt, al speculeren fans dat het gaat om de bewoners van een eiland in Tomb Raider 3, waarbij gesuggereerd wordt dat het kannibalen zijn.

Tomb Raider 1-3 Remastered is een pakket met de eerste drie Tomb Raider-games. De graphics zijn verbeterd, al kan men op elk moment wisselen naar het oorspronkelijke uiterlijk van de games. Daarbij worden de uitbreidingen The Unfinished Business, The Gold Mask en The Lost Artifact meegeleverd.

De eerste drie Tomb Raider-games verschenen in de jaren negentig en maakten van hoofdpersonage Lara Croft een wereldwijde beroemdheid. In de games gaat de avonturierster op avontuur op allerlei locaties, van eeuwenoude grotten tot exotische steden. De collectie verschijnt vandaag op Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik begin zo ontzettend moe te worden van dit soort gedrag. Tuurlijk, meningen en gedrag van mensen veranderen in der loop der tijd. Helemaal door een multiculturele samenleving. Moeten we nu echt constant overal disclaimers plaatsen voor iets wat eerder (In dit geval eind jaren '90) gezien werd als 'normaal', omdat er in de huidige maatschappij mensen zich zo snel aangevallen voelen? Waar gaan we naartoe zeg.

2
test

Ik vind dit juist prima. Het alternatief was wss de game aanpassen. Nu blijft hij in oorspronkelijke staat speelbaar. Alleen maar fijn toch voor de puristen?

-1
test

Het beste alternatief was, naar mijn mening, niets over de wereld in brengen. Hoogstwaarschijnlijk was er geen haan die hier naar gekraaid had

4
test

Ja dit is gewoon: eigenlijk we er schijt aan, maar omdat iedereen tegenwoordig overal om jankt, erkennen we het maar even.

0
test

Inderdaad, je moet het juist negeren. Wellicht anders bedoeld, maar persoonlijk interpreteer ik de tekst eigenlijk alleen maar een disclaimer om de huilers stil te houden... erom druk maken heeft geen zin, het levert het je alleen maar koppijn en irritatie op.

0
test

Het is vooral om zichzelf gewoon in te dekken voor het geval er wel ophef ontstaat. Iets dat in de huidige wereld helaas vaker onnodig voorkomt.

0
test

waar gaan we naartoe? Naar de toekomst. En daar zijn 3 opties in, 1. of je gaat gewoon mee, leeft je leven want waarschijnlijk heb je eigenlijk weinig last van dit soort dingen. 2. of je gaat je hele leven ergeren aan alles. Maar dan zul je ook niet echt veel plezier meer halen terwijl als je gewoon beetje langs alles afkijkt er niet veel minder plezier is gekomen. Tikje aanpassen om de rest van je leven plezier te bieden. of 3. En dat is stoppen met leven. meer opties zijn er niet en komen er niet hoor. Hoe hard je ook klaagt. ik vind dingen ook te ver gaan maar ik denk dan, ‘ ah een waarschuwing’. Klik verder en spelen. Maar als je over elke waarschuwing valt, dan ga je het zwaar krijgen. Hoeveel waarheid je woorden ook bevatten het is nu eenmaal zo en gaat niet weg. aanpassen of je hele leven een ouwe zeur worden zijn de denote opties. en ik mis de tijd van toen ook maar ik pas me liever aan, sindsdien merk ik ook dat ik er bijna nooit last van heb. Dus mijn leven is nog steeds even leuk.

-1
test

https://www.youtube.com/watch?v=cegl1BZ-0tI

0
test

Wat is er mis met kannibalen? Het is toch niet zo dat ieder met een kleurtje aanstoot geeft hieraan? Kannibalen hebben gewoon bestaan (en bestaan misschien nog wel?), net als pymeeen, bosjesmannen en koppensnellers. Deze hadden allen een donkere kleur, so what? Ik voel mij ook niet gediscrimineerd als ik een film over Vikings zie, of mannen met zwaarden tijdens de kruistochten. Waren ook geen lieverdjes en blank. Waarom is er eigenlijk nog geen verbod op blanke vla?

2

Aanbevolen voor jou