Stemacteur van Dead Rising-hoofdpersonage niet voor remaster gevraagd

Stemacteur van Dead Rising-hoofdpersonage niet voor remaster gevraagd

Fans speculeren dat het komt omdat hij lid is van een vakbond

Acteur Terence J. Rotolo, die de stem van hoofdpersonage Frank West insprak in het oorspronkelijke Dead Rising, is door Capcom niet gevraagd voor Dead Rising Deluxe Remaster.

Toen Dead Rising Deluxe Remaster onlangs werd onthuld viel het fans op dat hoofdpersonage Frank West anders klonk dan in het origineel. Men vroeg zich af waarom Capcom heeft besloten om een andere acteur op de klus te zetten.

Nu blijkt dat acteur Rotolo dus niet terug is gevraagd door Capcom. Dit antwoordde hij in een gesprek via Instragram, dat later via X werd gedeeld. Hij kon niet vertellen waarom Capcom hem niet heeft gevraagd. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik dankbaar ben voor elke kans om Frank tot leven te roepen."

Hoewel Capcom geen publiekelijke reden heeft gegeven, speculeren fans dat het te maken heeft met het feit dat Capcom liever in zee gaat met stemacteurs die niet aan vakbonden verbonden zijn. Alyson Court, de actrice die Claire Redfield in Resident Evil 2 en diverse vervolgen speelde, werd ook ingewisseld voor een actrice die niet aan een vakbond verbonden was voor de remake van de game.

Dead Rising Deluxe Remaster komt op 19 september digitaal uit op PlayStation 5, Xbox Series X en S en Steam. In november volgt ook een fysieke versie. Daarnaast komt er een digital deluxe-editie uit met extra kostuums en achtergrondmuziek, gebaseerd op franchises als Resident Evil en Mega Man.

De game loopt op de RE Engine en bevat verbeterde graphics - met een maximale resolutie van 4K en framerate van 60 fps - verbeterde modellen voor de personages en diverse andere verbeteringen. Zo kan Frank West nu bewegen tijdens het mikken met zijn geweer en is er een autosave-optie. Alle personages hebben nu ook ingesproken stemmen.

Dead Rising verscheen in 2006, oorspronkelijk op de Xbox 360. In 2016 kwam er al een remaster uit op diverse platforms. In het spel komt fotojournalist Frank West in een winkelcentrum vol met zombies vast te zitten. Spelers krijgen te maken met allerlei overlevenden in het winkelcentrum en kunnen tussendoor allerlei spullen uit de schappen pakken om zombies mee te treiteren. Er zijn meerdere vervolgen op Dead Rising uitgekomen, al was de ontvangst op deze vervolgen niet zo positief als voor het origineel.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou