Sony toont PlayStation 5 Pro in jubileumillustratie

Sony toont PlayStation 5 Pro in jubileumillustratie

Nader de officiële aankondiging nu eindelijk?

Sony heeft plannen aangekondigd om het dertigjarige jubileum van PlayStation te vieren. In een logo voor het jubileum is een nieuw PlayStation 5-model te zien - het gaat waarschijnlijk om de PlayStation 5 Pro.

Oplettende fans hebben in het logo een opvallende illustratie van een PlayStation 5 gevonden. Dit model lijkt op een PS5 Slim, maar er zitten drie strepen in het midden. Dit komt overeen met een schets die insider Billbil-kun onlangs deelde van de Pro-versie van de console. Het is dus waarschijnlijk dat Sony via het logo al hint naar de komst van de PS5 Pro.

De PlayStation 5 Pro is op moment van schrijven nog altijd niet officieel aangekondigd. Lees hier alle geruchten over de PS5 Pro.

Sony toont PlayStation 5 Pro in jubileumillustratie-dpDeR8tjRgisAr0E1Lw8fw
View post on X

Sony kondigde via PlayStation Blog aan wat het zoal voor het dertigjarige jubileum van PlayStation gaat doen. Tussen oktober en januari worden de soundtracks voor God of War, God of War 2, God of War: Ghost of Sparta, Starhawk, Twisted Metal en Unit 13 op Spotify geplaatst en kan men deze soundtracks ook via diverse digitale winkels kopen. Vanaf nu is er op Spotify ook een gecureerde afspeellijst beschikbaar om het jubileum te vieren. Hier worden regelmatig nieuwe nummers aan toegevoegd.

Ook brengt Sony merchandise uit onder de noemer Shapes of Play. Denk bijvoorbeeld aan het bordspel Shapes of Play: Battle, waarin spelers vier verschillende vormen in dezelfde kleur op een rij moeten krijgen om te winnen, en Shapes of Play: Create, een set magnetische blokken waarmee diverse vormen gemaakt kunnen worden.

Sony gaat ook My First Gran Turismo uitbrengen, een soort trial waarmee spelers voor het eerst kennis kunnen maken met de bekende racefranchise. My First Gran Turismo moet rond de feestdagen op PS5 en PS4 verschijnen en "een aantal van de populairste wagens, parcoursen en race-evenementen bevatten die de nostalgie en spanning van de allereerste GT-ervaring beslaan". In het vanaf vandaag beschikbare Astro Bot kan men daarnaast een speciaal fotomoment ervaren.

Ook staat er in het weekend van 21 en 22 september een gratis online multiplayerweekend gepland. In dat weekend worden er op PS5 ook diverse toernooien gehouden in games als Tekken 8, NBA 2K25 en 2K24, MLB The Show 24 en EA UFC 5. Tot slot zal Ken Kutaragi, die aan het hoofd stond van de ontwikkeling van de eerste PlayStation, de openingsspeech houden op de Tokyo Game Show op donderdag 26 september.

Sony laat weten dat al het bovenstaande nog maar een voorproefje is van alles dat het bedrijf gaat doen om het jubileum te vieren. De eerste PlayStation-console verscheen op 3 december 1994 in Japan. De console kwam in september 1995 uit in Europa en de Verenigde Staten. De spelcomputer bleek al snel een grote hit te zijn, en bood consolefabrikanten Nintendo en Sega flinke concurrentie.

PlayStation
PlayStation
PlayStation
Watch on YouTube
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik game nog op een ps4 pro. Zag tot nu toe geen urgentie om over te stappen naar een ps5 (icm grote backlog). Ps5 pro komt er alleen in met een disc drive. Ik weet ook niet hoe dat eruit ziet met een losse disc drive uitbreiding, maar het moet wel 1 geheel vormen. Teveel nadelen voor mij aan digital only. Echt eigendom van je aankopen is te belangrijk voor mij. In dat geval ga ik wel de piratenkant op, zonder drm onzin.

[Reactie gewijzigd door Nuage op 6 september 2024 - 07:47]

0

De PS5 Slim is ook gewoon modulair en uitgekomen met disc drive of de drive los aanschaffen. Gezien de PS5 Pro qua design en grootte nauwelijks verschilt met de slim, betekend dat de disc drive gewoon compatible is met de Pro. Dat Billbill-kun alleen een schets/foto heeft gezien van een digitaal model, wilt niet zeggen dat er geen disc versie is. In feiten is de huidige PS5 slim ook een digitaal model. De disc drive is namelijk geheel los. Eerdere geruchten gaven al aan dat de disc drive gewoon compatible zou zijn met de Pro.

-1
test

Ik snap niet waarom je minnetjes had, naar mijn idee klopt het gewoon wat je zegt.

1

Die minnetjes hebben gewoon te maken met de algemene haat richting mij. Ik ga me daar niet druk om maken (zij schijnbaar wel).

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 6 september 2024 - 11:05]

0

@Frenzy ik moet altijd lachen om de minnetjes die ik krijg. Ik zie het altijd als een teken van frustratie bij de betreffende persoon, blijkbaar is het te lastig voor ze om een goed argument te verzinnen en is het enige wat ze kunnen op de min-knop te klikken. Ik zie ze altijd helemaal voor me, met een rood aangelopen hoofd meerdere malen op het minnetje klikken.

-2
test

Ik ga er vanuit dat sony hem los verkoopt de disc drive om ze de prijs van de pro wat lager te kunnen houden. En kan men zelf kiezen om er 1 te kopen meteen los of later alsnog en zal ook wel denk ik met een bundel er zijn. Maar ik heb zo vermoeden om de prijs niet al te hoog hebben dat ze hem meest zonder de disc in winkel leggen. En over minnetjes ja als je het met iemand niet eens ben zou je die kunnen geven maar nu zeg je niks raars of verkeerd. Dat hele min en plus mag er van mij wel uit.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 6 september 2024 - 13:44]

0
test

@FR3NZY dat systeem is sowieso onzinnig. In tegenstelling tot andere websites doet het rating systeem hier helemaal niets. Op andere website worden comments automatisch verborgen wanneer ze in de min komen te staan bijvoorbeeld. De hele website is momenteel een rotzooi. Je kan niet eens meer notificaties krijgen wat voorheen wel gewoon kon. Het is ook niet te adviseren om firefox mobile te gebruiken. Op mijn Galaxy s23 kun je dan de helft van de tijd niet eens een reactie typen. Hele website slaat op hol dan haha. Gezien andere websites wel gewoon werken krijg ik sterk het vermoeden dat dat ook iets met gamer.nl te maken heeft.

0

De PS5 wordt al jaren met winst verkocht.

0
test

@NUAGE die disc drive mag je er waarschijnlijk los bij gaan kopen voor het vriendelijke bedrag van ongeveer 120 euro. Mocht het inderdaad modulair zijn uiteraard.

0
test

Lijkt me realistisch inderdaad, om de prijs te drukken zoals Hulstpower al aangaf. Voor mij is het de 120 euro zeker wel waard dan.

0
test

Het is standaard ongeveer de retail price van een blu ray writer voor pc. Ze zouden de prijs dus best wat mogen drukken als fabrikant zijnde, maar dat zal niet gebeuren vrees ik. Liefst hebben ze net als alle andere bedrijven zoveel mogelijk mensen digitaal. Persoonlijk zal ik nooit 120 euro eraan besteden. Vind het een hoge prijs voor iets waarvan je verwacht dat het standaard gewoon op je meest premium product hoort te zitten. Ook voor de Series S van mijn zoon zal ik nooit 120 euro uitgeven aan een drive mocht MS daar ooit mee komen. Teveel geld voor te weinig functionaliteit. Games staan sowieso nooit meer compleet op een disc. Ook is het dan een release version met alle kinderziektes inbegrepen. Mocht het netwerk in de toekomst offline gaan, dan heb je dus letterlijk een plastic onderzetter in een doosje. Kan je net zo goed digitaal gaan en geld besparen.

0

Ben wel benieuwd wat de vraagprijs gaat zijn voor de Pro zonder discdrive. Die + €120,- voor de losse discdrive kan natuurlijk een mooi verkapt verdienmodel zijn. Zoals je hier ook al leest, wil niemand eigenlijk een digital only console. Ik gok op een instapprijs van €650,- voor de Pro-digital only.

[Reactie gewijzigd door Bobbie op 6 september 2024 - 20:19]

0
test

@BOBBIE uiteraard zullen ze er geld aan verdienen. Hoeveel dat is komen we nooit achter denk ik. Als de specs kloppen zou 650 zeker geen verkeerde prijs zijn. Persoonlijk denk ik dat hij duurder zal worden.

[Reactie gewijzigd door Riyakuya op 7 september 2024 - 20:03]

0
test

@Riyakuya Het is inderdaad jammer, dat games niet meer compleet op disc staan. Maar dat betekent zeker niet dat je dan net zo goed digitaal kan gaan. Het grote verschil tussen digitaal en disc is dat de disc niet verbonden is aan je account. Digitaal heb je veel minder zeggenschap over je aanschaf. Niemand kan je die disc afnemen, en dat geldt niet voor digitale content.

0
test

Zonder discdrive = no buy. Ik hou van opties qua aanschaf en de PlayStation Store is over het algemeen veel duurder dan elders. Verder hoopte ik op meer en snellere releases van software voordat ze überhaupt de hardware opschroeven. De ontwikkeling van software duurt veel te lang en dit gaat zeker niet helpen. Er komt veel te weinig uit voor deze generatie aan consoles, helemaal in vergelijking met voorgaande generaties. Wel erg benieuwd naar de prijs. Maar gezien de verhogingen die er zijn geweest verwacht ik dat het niet mals zal zijn. (wat het gebrek aan software nog erger maakt)

[Reactie gewijzigd door Ramirez-1 op 6 september 2024 - 07:58]

0

Aanbevolen voor jou