Sony-patent wijst op PlayStation-controller die warmer of kouder kan worden

Sony-patent wijst op PlayStation-controller die warmer of kouder kan worden

Ook zou de controller de structuur van items kunnen nabootsen

Sony heeft een patent vastgelegd waarmee ontwikkelaars de temperatuur van een PlayStation-controller zouden kunnen aanpassen.

Het patent werd door Exputer gevonden en beschrijft een soort gel dat in de controller zit. Dit gel kan harder of zachter worden, waardoor ontwikkelaars bijvoorbeeld de structuur van een item in een game kunnen nabootsen.

Het is volgens de beschrijving echter ook mogelijk om de controller warmer of kouder te maken. Dit kan bijvoorbeeld toegepast worden in spellen waar het personage iets heets of kouds vastheeft. Om meer realisme te simuleren kan de controller vervolgens warmer of kouder gemaakt worden.

Het patent merkt op dat controllers normaliter louter van materialen gemaakt worden die "moeilijk om te vervormen zijn". Deze nieuwe controller zou dan ook "haptische ervaringen moeten verrijken". 

Hoewel nog niet bekend is of Sony het patent ooit in de praktijk gaat toepassen, zou dit een volgende stap kunnen zijn voor het bedrijf dat elke generatie diens controller probeert uit te rusten met opties die spelers meer in de game moet trekken. Zo hebben de DualSense-controllers voor de PlayStation 5 adaptive triggers en uitgebreide haptische feedback.

PlayStation

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik kan er niet warm of koud van worden.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou