Sony London Studio werkt aan online co-op-game in fantasievol Londen

Sony London Studio werkt aan online co-op-game in fantasievol Londen

Sony Interactive Entertainment London Studio werkt aan een online co-op-combatgame voor PlayStation 5 gesitueerd in een fantasieversie van Londen.

Dat werd onthuld via GamesIndustry.biz en de officiële Sony Interactive-website. Studiohoofd Stuart Whyte: "We zijn trots op de geschiedenis en innovatie van de afgelopen jaren, waarbij we allerlei soorten technologie hebben ondersteund, van virtual en augmented reality tot microfoons. Met dit project willen we nieuwe wegen inslaan en onszelf opnieuw uitdagen."

Veel details over het project zijn er nog niet. Wel is er al artwork getoond en is bevestigd dat het geen vr-game is. "We willen iets proberen dat een beetje anders is, en ik denk dat dit nieuwe project ons uitdaagt om moedig en nieuwsgierig te zijn. We blijven innoveren. Kijk naar de games die we hebben gemaakt - dat bewijst het. We blijven hiermee doorgaan."

Volgens medestudiohoofd Tara Saunders wordt dit de meest ambitieuze game van de studio tot nu toe. "We gaan alle innovatie in ons DNA gebruiken om deze online co-op-combatgame te maken. In de artwork zie je onze versie van een modern, fantasievol Londen. Ons overkoepelende thema laat ons fantasievolle en magische elementen combineren met herkenbare werelden. En het wordt voor ons niet veel herkenbaarder dan Londen."

De game wordt ontwikkeld met de Soho Engine, de eigen engine van London Studio. De Britse studio van Sony PlayStation staat de laatste jaren vooral bekend om de ontwikkeling van PlayStation VR-games, zoals Blood & Truth en PlayStation VR Worlds. Daarvoor ontwikkelde het onder andere diverse SingStar-games en EyePet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Men wil ook weleens iets anders, dan een revival van een bestaande franchise, of de zoveelste remaster of remake. Ik zit niet te wachten dat iedere studio’s alleen maar, uit den ouden doosch, grabbelt om iets te maken.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@AveryJackson Daarover ben ik het dan zomaar heel erg met je eens. @GamerNL: ik zie ineens nergens meer plaatjes op de website, komt dat door mijn adblockers?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou