Rpg ArcheAge krijgt vervolg in de vorm van ArcheAge Chronicles
Nieuws

Rpg ArcheAge krijgt vervolg in de vorm van ArcheAge Chronicles

De game komt volgend jaar in ieder geval naar PlayStation 5 en pc

De online rpg ArcheAge keert volgend jaar terug in de vorm van vervolg ArcheAge Chronicles.

De eerste ArcheAge verscheen in 2013 in Zuid-Korea en in 2014 in het westen. De game werd ook wel beschreven als een combinatie tussen een mmorpg en een sandboxgame, waardoor spelers veel vrijheid krijgen. De servers van de game sloten eerder dit jaar.

Het vervolg werd onthuld tijdens de State of Play vannacht. Duidelijk is dat spelers een lange rpg kunnen verwachten met een spannend verhaal en een hoop opties. Zo kan men een eigen huis inrichten en verschillende levensskills opdoen.

Veel meer details zijn er niet - zo is nog niet duidelijk of het wederom om een mmorpg gaat. De trailer toont wel dat PlayStation Plus vereist is om online te spelen, dus multiplayerelementen zijn sowieso aanwezig. Op PlayStation Blog wordt het spel omschreven als een 'online actie-rpg'.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Diverse PlayStation 5 Pro-versies van games te zien
Nieuws

Diverse PlayStation 5 Pro-versies van games te zien

Met o.a. Spider-Man 2, Final Fantasy 7 Rebirth en Horizon Forbidden West

Tijdens de State of Play zond Sony een sizzle reel uit met diverse games die een upgrade krijgen door ze op de PlayStation 5 Pro te spelen.

In de video komen uitgekomen en uit te komen games als Marvel's Spider-Man 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, The Last of Us: Part 2 Remastered, Stellar Blade, Alan Wake 2, Dragon's Dogma 2, Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Dragon Age: The Veilguard, de Demon's Souls-remake, de Resident Evil 4-remake en F1 24 voorbij.

Tijdens de onthulling van de PS5 Pro pas geleden gaf console-architect Mark Cerny al specifieke details over wat de upgrades voor een aantal van bovenstaande games precies inhouden. Zo zullen games als The Last of Us: Part 2 Remastered en Spider-Man 2 meer details tonen in 60 frames per seconde, zal Horizon Forbidden West in 4K en 60fps draaien en kan Gran Turismo 7 in 8K draaien.

Overigens kunnen ook games die geen officiële patch krijgen hun voordeel halen uit de PlayStation 5 Pro. De console maakt gebruik van PS5 Pro Game Boost, waardoor de prestaties van deze games gestabiliseerd of verbeterd worden. Meer dan 8500 PS4-games zouden hier gebruik van kunnen maken.

Zoals eerder al werd aangekondigd, verschijnt de PlayStation 5 Pro op 7 november. De console gaat 799,99 euro kosten en komt zonder diskdrive, al kan hij wel uitgerust worden met de externe diskdrive die nu al te koop is. Deze diskdrive kost gemiddeld 120 euro. Daarnaast zit er geen standaard bij om de console op te plaatsen.

De PS5 Pro wordt wel geleverd met een SSD-schrijf van 2TB en een draadloze DualSense-controller. Ook Astro's Playroom staat standaard geïnstalleerd op de console, zoals het geval is bij alle PS5-modellen. Vanaf aanstaande donderdag kan gereserveerd worden via de PlayStation Direct-winkel en diverse retailers. Lees hier meer over de verschillen tussen de PlayStation 5 en PlayStation 5 Pro.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Fotomodus en Nier: Automata-cross-over op komst voor Stellar Blade
Nieuws

Fotomodus en Nier: Automata-cross-over op komst voor Stellar Blade

De soundtrack kan nu beluisterd worden op streamingservices

Stellar Blade-spelers kunnen zich opmaken voor de beloofde fotomodus, alsmede een cross-over met Nier: Automata.

Veel details over de cross-over zijn er nog niet, behalve dat deze zich in Stellar Blade afspeelt en "binnenkort" moet verschijnen. Hetzelfde geldt voor de fotomodus. De de trailer is te zien dat personages in allerlei poses gezet kunnen worden en dat er diverse filters gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn meer dan honderdtachtig nummers van de soundtrack vanaf vandaag te beluisteren op muziekstreamservices.

Stellar Blade verscheen afgelopen april op PlayStation 5. De game speelt zich af in de nabije toekomst, waarbij de mensheid van de aarde wordt verbannen na het verliezen van een oorlog tegen de buitenaardse Naytiba. Om de aarde weer terug te winnen, kruipen spelers in de huid van Eve. Zij moet het tij keren voor de mensheid. De game draait vooral om de hectische gevechten, vol met aanvallen, verdedigingsmoves en vloeiende combo's.

Erik Nusselder gaf de game een 7: "Er is niet zo veel mis met Stellar Blade, maar er is ook niet zo veel geweldig. Het voorspelbare verhaal en de lege personages worden gecompenseerd door spannende en vloeiende gevechten. Hopelijk wordt in een eventueel vervolg onze fantasie wat meer geprikkeld."

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!