Remake van Metal Gear Solid zou in ontwikkeling zijn
Nieuws

Remake van Metal Gear Solid zou in ontwikkeling zijn

Konami kondigde vorig jaar een remake van Metal Gear Solid 3 aan

Er zou een remake van Metal Gear Solid in ontwikkeling zijn.

Dat claimt de Spaanse website Areajugones te hebben vernomen. Deze website lekte ook op voorhand de Valhalla-uitbreiding voor God of War Ragnarok uit.

Volgens de website moet de remake van Metal Gear Solid in ieder geval op PlayStation 5 uitkomen, en niet op PlayStation 4. De website sluit niet uit dat het spel op andere platforms verschijnt. Het is niet bekend wie er aan de remake zou werken.

Konami heeft vorig jaar een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater, genaamd Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, aangekondigd. Die game is in ontwikkeling bij Virtuos en Konami en komt ergens dit jaar naar PlayStation 5, Xbox Series en pc. Het verhaal van MGS3 speelt zich voor Metal Gear Solid af, dus mogelijk is Konami van plan de volgorde van het verhaal uit de reeks aan te houden bij het ontwikkelen van remakes.

Afgelopen oktober verscheen Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 op consoles en pc, met daarin de eerste vijf games uit de reeks.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Ontwikkelkosten van diverse Call of Duty-games bekend
Nieuws

Ontwikkelkosten van diverse Call of Duty-games bekend

Black Ops Cold War-ontwikkeling heeft meer dan 700 miljoen dollar gekost

De ontwikkelkosten van meerdere Call of Duty-games zijn voor het eerst onthuld. Het blijkt dat bepaalde titels in de reeks tussen de 450 en 700 miljoen dollar hebben gekost om te maken.

Game File meldt dat Patrick Kelly, head creative van de Call of Duty-franchise, deze gegevens heeft gedeeld in een rechtszaak. Zo hebben Treyarch en Raven Software "jaren besteed aan het ontwikkelen van Black Ops Cold War, met een team bestaande uit honderden creatievelingen. Dat heeft ze uiteindelijk meer dan 700 miljoen dollar gekost."

Call of Duty: Modern Warfare 3 (de door Infinity Ward ontwikkelde game uit 2019) kostte 640 miljoen dollar, en Treyarchs Black Ops 3 vergde 450 miljoen dollar aan ontwikkelkosten. Het zijn fikse bedragen, maar dankzij de hoge verkoop van de game en de microtransacties - bijvoorbeeld in de vorm van battle passes - lijkt de gamefranchise toch altijd winst te maken. Call of Duty is dan ook een van de grootste gamefranchises die er bestaat.

Om een vergelijking te trekken noemde Game File de ontwikkelkosten van The Last of Us: Part 2, die rond de 220 miljoen dollar lagen. Toen dat bedrag lekte, werd het gezien als een van de hoogste bedragen voor een ontwikkelde game ooit. Het is echter wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat het om een singleplayergame zonder multiplayercomponent gaat.

De rechtszaak waaruit deze gegevens zijn gekomen, draait om een schietpartij op een school in Texas. De aanklagers claimen dat de schutter mede is beïnvloed door Instagram en Call of Duty. De content uit deze game en het socialmediaplatform zou de tiener in kwestie hebben beïnvloed om negentien studenten en twee volwassenen te doden. De drie hierboven genoemde games werden veelvuldig door de schutter gespeeld.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Amerikaanse overheid plaatst Tencent op zwarte lijst
Nieuws

Amerikaanse overheid plaatst Tencent op zwarte lijst

Het Chinese bedrijf claimt dat dit onterecht is

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft het Chinese gamebedrijf Tencent op een zwarte lijst geplaatst vanwege vermeende banden met het Chinese leger.

Dit nog vlak voordat Donald Trump op 20 januari de nieuwe Amerikaanse president wordt. Zowel Tencent als autobatterijmaker CATL zijn op de zwarte lijst geplaatst. De Chinese overheid zou commerciële en civiele zaken gerelateerd aan de bedrijven gebruiken om militaire vooruitgang te boeken.

Een plaatsing op de zwarte lijst levert geen specifieke sancties op, maar is bedoeld om Amerikaanse bedrijven te ontmoedigen zaken te doen met deze bedrijven. Aandelen van Tencent daalden dan ook tot wel 7 procent.

Woordvoerder Danny Marti van Tencent meldt aan The Verge dat het tegen het oordeel in wil gaan. "We zijn geen militair bedrijf of leverancier. "In tegenstelling tot sancties of controle over export heeft de vermelding op de lijst geen impact op onze zaken. Toch zullen we samenwerken met het ministerie van Defensie om misverstanden aan te kaarten."

Tencent is een van de grootste gamebedrijven ter wereld en heeft in tientallen westerse gamebedrijven geïnvesteerd, waaronder Activision Blizzard, Ubisoft, Epic Games en Remedy Entertainment. Hoewel de band tussen Tencent en de Chinese overheid op dit moment onduidelijk is, zijn dergelijke samenwerkingen niet ongehoord. Sterker nog: de banden tussen de de Verenigde Staten ontwikkelde gamereeks Call of Duty en het Amerikaanse leger zijn meermaals in het nieuws gekomen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!