PS5-update laat mensen andere spelers uitnodigen via url

PS5-update laat mensen andere spelers uitnodigen via url

Het wordt nog makkelijker om mensen uit te nodigen voor een multiplayerpotje

Er is een nieuwe systeemupdate voor PlayStation 5 uitgekomen. De update voegt onder andere de mogelijkheid toe om een url aan te maken en te delen met mensen om ze uit te nodigen voor een speelsessie.

Versie 24.05-09.60.00 kan nu gedownload worden. Zoals hierboven gemeld kunnen spelers tijdens een potje een url om die vervolgens met anderen te delen en ze zo uit te nodigen voor een multiplayergame.

Dit werkt als volgt: open de actiekaart van de gamesessie en selecteer Share Link. Scan vervolgens de QR-code met een smartphone om daarna de link te kunnen delen. Sony laat weten dat dit alleen mogelijk is voor open gamesessies, en dat de feature geleidelijk wordt uitgerold voor wereldwijde spelers. Mocht het op dit moment dus nog niet beschikbaar zijn, dan volgt het alsnog spoedig.

Verder zorgt de update er voor dat spelers 'Show Game Help' als Voice Command kunnen gebruiken om de Game Help-actiekaarten te bekijken, en is de software van het systeem en de controller stabieler gemaakt. De volledige patch notes zijn hier te vinden.

De vorige grote systeemupdate voor de PS5 kwam in juni uit. Met die update werd Discord verder in de console geïntegreerd en werd het makkelijker om voicechats op te starten. Voorheen was het nog noodzakelijk om de Discord-app op pc of mobiel te gebruiken om gesprekken naar je PlayStation 5 over te zetten, maar dat is sinds juni niet meer nodig.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou