Project Q heet nu PlayStation Portal, verschijnt later dit jaar voor 219,99 euro

Project Q heet nu PlayStation Portal, verschijnt later dit jaar voor 219,99 euro

Ook de prijzen van de Pulse Elite-headset en Pulse Explore-oordopjes zijn bekend

Project Q, de handheld waar PlayStation 5-games naar gestreamd kunnen worden, heet vanaf nu PlayStation Portal. Het apparaat verschijnt ergens later dit jaar en gaat 219,99 euro kosten.

Dat heeft Sony aangekondigd via PlayStation Blog. Mensen kunnen via hun PlayStation 5 direct games streamen naar de handheld via wifi. Het lcd-scherm van 8 inch kan games in 1080p en 60 fps weergeven zolang de games dat ondersteunen.

Het idee achter het apparaat is dat mensen toch hun PS5-games kunnen spelen als de televisie in huis bijvoorbeeld in gebruik is. Hoewel de officiële beschrijving dit vooralsnog niet duidelijk maakt, claimt een artikel op IGN dat het via remote play ook mogelijk is om bij wijze van spreken aan de andere kant van de wereld games via de PS5 te streamen, zolang beide apparaten aan wifi verbonden zijn. Voorwaarde is wel dat de games geïnstalleerd staan op de PS5-console en dat deze games de DualSense-controller ondersteunen. PS VR2-games en spellen die via de cloudservice van PlayStation Plus Premium worden gestreamd, worden niet ondersteund.

Een precieze releasedatum is nog niet bekend, maar het apparaat verschijnt ergens later dit jaar en gaat 219,99 euro kosten. Binnenkort maakt Sony details bekend over reserveringen.

Sony gaf ook meer details over de draadloze Pulse Elite-headset en draadloze Pulse Explore-oordopjes voor de PlayStation 5. De Elite heeft een microfoon en filtert geluiden van buitenaf. Dit geldt ook voor de Explore-oordopjes. Beiden geven 'losless audio' weer voor de beste geluidskwaliteit. De releasedata zijn nog niet bekend, maar de Pulse Elite gaat 149,99 euro kosten en de Pulse Explore 219,99 euro.

Zowel de Elite als de Explore verbinden direct met de PlayStation Portal via nieuwe draadloze audiotechnologie genaamd PlayStation Link. Dit maakt losless audio met weinig vertraging mogelijk. Het maakt het ook gemakkelijk om te wisselen tussen de Portal en PS5. PlayStation Link maakt gebruik van een USB-adapter die bij elke headset en set oordopjes geleverd wordt om dit mogelijk te maken. De Link kan ook los gekocht worden en op pc en Mac aangesloten worden.

PlayStation 5
Project Q heet nu PlayStation Portal, verschijnt later dit jaar voor 219,99 euro-67519433
PlayStation Pulse Elite
PlayStation Pulse Explore
Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zouden er veel mensen zijn die 220 euro uitgeven aan dit apparaat omdat je televisie wat vaak bezet is?

0

Dat vraag ik me ook af. Opzich kwa prijs niet verkeerd.

0

Voor 50€ meer heb je een Switch, daarmee kun je ook buiten je huis gamen.

0

Ik niet in elk geval. Je ps5 moet je aan hebben ook dus dan kun je net zo goed een tvtje kopen of wat @broervanmarkrutte zegt koop een switch dan kun je in ieder geval gamen waar je wil.

0
test

"en dat deze games de DualSense-controller ondersteunen." - Elke game ondersteunt toch gewoon de ps5 controller??

0

Misschien een aantal oudere games niet?

0
test

Nou als ik eerlijk ben vind ik het een rare uitspraak. Alle games op ps4 en ps5 ondersteunen gewoon de controller.. Tenzij ik iets niet begrijp of zo 😂

0

Aanbevolen voor jou