PlayStation werkt mogelijk aan platform voor mobiele free-to-play-games

PlayStation werkt mogelijk aan platform voor mobiele free-to-play-games

Het bedrijf zoekt via een vacature naar iemand die het platform kan ontwerpen

Sony PlayStation zou aan een platform voor free-to-play-games op smartphones werken.

TweakTown ontdekte een vacature waarin PlayStation naar een 'Mobile Platform Architect' zoekt. De persoon in kwestie zal bij PlayStation Studios Mobile komen werken aan het ontwerpen van "PlayStations platform voor het ontwikkelen, uitgeven en onderhouden van free-to-play mobiele games".

Daarbij meldt de vacature dat de persoon die de taak op zich neemt, de leiding krijgt over het ontwerpen en implementeren van het platform, "samenwerken met interne teams om mobiele games aan PlayStation-services te verbinden, en er voor te zorgen dat alle mobiele games aan de kwaliteitsstandaard van PlayStation voldoen".

Sony heeft de afgelopen jaren al geïnvesteerd in teams en werknemers met ervaring op het gebied van mobiele games, en er zijn werknemers die voorheen bij Apple, Samsung, Zynga, Niantic, Riot en Tencent hebben gewerkt aangenomen. Afgelopen jaar vertrokken echter twee belangrijke spillen: Nicola Sebastini (voorheen van Apple Arcade) en Michail Katkoff (voorheen Rovio en Zynga).

Dat PlayStation meer nadruk zou willen leggen op mobiele games is niet vreemd: het is een markt die veel groter is dan de console-industrie. Xbox kondigde onlangs nog aan in juli een eigen mobiele gamewinkel te lanceren. Het bedrijf kocht Activision Blizzard vorig jaar mede doordat het daardoor ook King - bekend van Candy Crush - in handen zou krijgen.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ah ja, precies wat iedereen wil.. nog meer free to play rotzooi met een lading microtransacties. Gelukkig is die markt nog niet verzadigd genoeg. Moet wel toegeven dat ik Run Sackboy Run altijd wel leuk vond.

2

Aanbevolen voor jou