PlayStation VR2 staat mogelijk centraal tijdens CES 2023

PlayStation VR2 staat mogelijk centraal tijdens CES 2023

PlayStation VR2 staat mogelijk centraal tijdens de persconferentie van Sony tijdens de Consumer Electronics Show van 2023.

Dat blijkt uit de thumbnail van de livestream die alvast klaar staat op YouTube. Op het plaatje is een vrouw met de headset op haar hoofd te zien. De persconferentie vindt plaats op 4 januari 2023 en begint om 02:00 uur Nederlandse tijd.

De Consumer Electronics Show is een evenement in Las Vegas waar een hoop aankondigingen op het gebied van technologie worden gedaan. Vorig jaar werd de naam van PlayStation VR2 officieel onthuld, alsmede een hoop specificaties van het apparaat. Zo werd onthuld dat de headset een 4k hdr oledscherm heeft met een resolutie van 2000x2040 per oog en maximaal 120 frames per seconde. Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is.

PlayStation VR2 komt op 22 februari uit en kost zeshonderd euro. In het pakket zitten de headset, de Sense-controllers en stereo en een koptelefoon voor stereogeluid. Op dezelfde dag komt ook een oplaadstation voor de controllers uit voor de prijs van 49,99 euro. Daarnaast komt er op dezelfde dag ook een bundel met vr-game Horizon Call of the Mountain uit. Deze bundel gaat 649,99 euro kosten.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zal daar dan half life axyl aangekondigd worden? Ik heb de vr2 alvast in de pre-order staan

0
test

@TripleR40 dat zou voor mij een reden zijn denk ik om ook een pre order te doen

0
test

Voor een product van 600 euro, en dan kan je het nog niet eens gebruiken want je zult er natuurlijk ook games voor moeten kopen, is de marketing tot nu toe wel extreem karig. Vind ook dat Sony zelf best wel intern wat meer games mag ontwikkelen. Je hebt nu Horizon Call of the Mountain van Firesprite en Guerrilla, en hoewel de studio zelf niet van Sony is heb je ook nog Firewall Ultra maar dat is het wel zo'n beetje zover ik weet. Voor de rest is Sony compleet afhankelijk van waar andere ontwikkelaars mee komen. Waar is een nieuwe Astro game? Waar is een VR versie van Gran Turismo 7? Waarom is er geen VR game van Insomniac?

0
test

@poklaan Sites genoeg waar heel ve nieuws voorbij komt over nieuwe games en gratis PSVR1 upgrades. Dat deze nieuwtjes hier niet voorbij komen is natuurlijk bijzonder te noemen maar goed, de focus op VR was hier maar heel tijdelijk. En een product van €600 wat je niet zonder games kunt gebruiken, tja dat is een console ook natuurlijk. En ja dit is een product naast een console, maar standalone VR is nu eenmaal nog niet zo ver dat het krachtig genoeg is.

0

@poklaan kleine correctie: voor een product van 600 euro en dan kan je het nog niet eens gebruiken want zie maar eens een ps5 in de winkel te vinden.

0
test

@ebiker Nou hij staat regelmatig in de winkels hoor. Alleen nog niet zoals we gewend zijn of zouden willen. Tevens zijn ze erg gewild en helaas ook doof scalpers.

0
test

@poklaan Holy shit ik was alweer vergeten hoe duur dat ding wel niet is. En zolang er geen games als HL Alyx, Boneworks of Hellblade o.i.d. opstaan zie ik ook geen reden om dat apparaat te halen. De standaard simulatie games die nu op de planning staan zijn absoluut geen 600 euro waard. Buiten dat vind ik het zo jammer dat dat ding niet met de tijd mee gaat. Ditch die kabel nu eens!

0
test

@Robskeee Als je de kabel 'ditcht' ga je momenteel juist terug in de tijd, of je moet er nog meer voor betalen want standalone VR kan die kwaliteit echt niet halen of waarborgen als je wireless zou werken. Resident Evil Village alleen al zal de moeite waard zijn, maar Horizon vermoedelijk ook en de lijst aan games die verschijnen op release dag groeit nog steeds. Blijkbaar is het niet voor jouw maar overpriced is de set, zeker als je naar de specs kijkt, gewoon niet.

0

Aanbevolen voor jou